Διακοσμήστε την Είσοδο και τον Διάδρομο του Σπιτιού με τους πιο Έξυπνους Τρόπους

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Διακοσμήστε την Είσοδο και τον Διάδρομο του Σπιτιού με τους πιο Έξυπνους Τρόπους

Είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο του σπιτιού και έχει να κάνει με την εικόνα που θα σχηματίσει ο οποιοσδήποτε από τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στο σπίτι σας. Μιλάμε για την κεντρική είσοδο και τον διάδρομο και σας δείχνουμε υπέροχους, έξυπνους και οικονομικούς τρόπους για να τα κάνετε λειτουργικά και όμορφα.

ΕΙΣΟΔΟΣ-ΧΟΛ

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ

Το σίγουρο είναι ότι βγάζουμε τα παπούτσια μας όταν μπαίνουμε στο σπίτι γιατί μεταφέρουν πολλά μικρόβια. Άρα είναι σημαντικό να έχουν τη θέση τους.

DO Τοποθετήστε μια απλή κρεμάστρα για παλτά χαμηλά στον τοίχο και κοντά στην πόρτα. Κρεμάστε την περίπου στους 40-50 πόντους πάνω από το έδαφος έτσι ώστε όταν κρεμάτε τα παπούτσια σας να μην ακουμπάνε κάτω αλλά να μην είναι και πολύ ψηλά.

Μικρό Χολ: Κάντε το Πανέμορφο Εύκολα και Οικονομικά

Μια απλή κρεμάστρα μπορεί να βάλει τα παπούτσια σας σε τάξη.

DON’T Μην βάλετε μια κρεμάστρα με πολύ στενά γαντζάκια γιατί δεν θα μπορείτε να κρεμάσετε τα παπούτσια σας.

DO Αποφύγετε τα νερά, τις λάσπες, και τη σκόνη που μπορεί να έχουν τα παπούτσια σας δημιουργώντας μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη θέση για αυτά. Πάρτε έναν δίσκο σερβιρίσματος -μπορείτε να βρείτε πλαστικό με 1€- και βάλτε μια στρώση βότσαλα. Προτιμήστε βότσαλα πλατιά για να υπάρχει ομοιομορφία και να στέκονται σωστά τα παπούτσια.

Να τι Μπορείτε να Κάνετε με το Στενό και Μικρό σας Χολ!

Με μερικά βότσαλα και έναν δισκό σερβιρίσματος μπορείτε να φτιάξετε τον τέλειο αποθηκευτικό χώρο για τα παπούτσια σας.

DON’T Μην βάλετε λευκά βότσαλα, προτιμήστε σκούρες αποχρώσεις γιατί τα λευκά θα φαίνονται βρώμικα.

Φτιάξτε μια πρωτότυπη παπουτσοθήκη όχι μόνο για να αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας αλλά και για να διακοσμήσει το χώρο σας ξεχωριστά.

Αν είναι εφικτό, λόγω χώρου, μια παπουτσοθήκη είναι απαραίτητη σε κάθε είσοδο σπιτιού.

DO Στο εμπόριο θα βρείτε διαφόρων ειδών τσιμεντόλιθους. Μεγάλη χωρητικότητα έχουν αυτοί που προορίζονται για καμινάδες. Είναι σαν κύβοι και μπορείτε να κάνετε ό,τι σύνθεση σας αρέσει, καθώς και να τους αλλάζετε διάταξη όποτε θέλετε να αλλάξετε διακόσμηση.

Διακοσμήστε τον Διάδρομο και το Χολ σας με τις πιο Οικονομικές Λύσεις

DON’T Μην στοιβάζετε πάνω από 2 τσιμεντόλιθους χωρίς κάποια στήριξη γιατί το βάρος που έχουν μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

ΜΙΚΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Εάν ο χώρος που έχετε είναι αρκετά μικρός αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα τον διακοσμήσετε και θα τον αφήσετε κενό. Για να κερδίσετε χώρο δημιουργήστε αποθηκευτικές λύσεις στον τοίχο.

Αν ο χώρος της εισόδου είναι μικρός, δημιουργήστε αποθηκευτικούς χώρους στον τοίχο.

DO Η ιδέα των κυκλικών αποθηκευτικών ραφιών δίνει μια πιο χαρούμενη νότα στον χώρο. Για να το πετύχετε, μπορείτε να βρείτε αποθηκευτικά κουτιά στρογγυλά. Βιδώστε τα ακανόνιστα στον τοίχο το ένα δίπλα στο άλλο. Μια καρέκλα θα δώσει την αίσθηση της γωνιάς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα ακόμα ράφι για τα πράγματά σας.

Ένας Ιδιαίτερος Τρόπος να Κάνετε Σούπερ Χρηστικό το Χολ σας!

DON’T Μην κάνετε μίξη χρωμάτων με τα κουτιά παρά μόνο μεγεθών για να αποφύγετε την σύγχυση. Η πολυπλοκότητα στα μεγέθη αρκεί για να προκαλέσει ενδιαφέρον.

DO Ένα στενό ράφι και ενας καθρέφτης αρκούν για να δηλώσουν ξεκάθαρα την λειτουργία αυτού του χώρου. Κάτω απο το ράφι μπορείτε να τοποθετήσετε 2-3 γαντζάκια για να κρεμάτε τα πανωφόρια σας.

Βάλτε ένα μικρό ράφι και μερικά γατζάκια από κάτω για να κρεμάτε τα βασικά.

DO Η σκάλα είναι ένα στοιχείο που προδιαθέτει άνοδο και εξέλιξη. Μπορείτε με αυτή να δημιουργήσετε μια γωνία καθώς μπαίνετε στο σπίτι καθώς και να την χρησιμοποιείτε για κρέμαση όποτε χρειάζεται αντί της κλασικής κρεμάστρας στον τοίχο. Προσθέστε ένα φυτό, ένα φανάρι με κεριά και ένα διακοσμητικό μαξιλάρι και δημιουργήστε μια ρομαντική ατμόσφαιρα που θα σας υποδέχεται κάθε φορά μετά από μια δύσκολη μέρα. Θα βρείτε σκάλες που προορίζονται για διακοσμητική χρήση και έχουν ράφια ή γαντζάκια.

Διακοσμήστε την Είσοδο του Σπιτιού σας Πρακτικά και Οικονομικά!

Μια παλιά ξύλινη σκάλα μπορεί να σας βολέψει πολύ.

DON’T Μην τοποθετήσετε την σκάλα σε επίπεδο τοίχο αλλά σε γωνία για να δώσετε όγκο στην σύνθεση σας.

DO Διαλέξτε 3 μικρά φυτά εσωτερικού χώρου, κατά προτίμηση χωρίς άνθη και τοποθετήστε τα πάνω σε ένα σκαμπό. Αυτό θα τα φέρει σε ένα σωστό οπτικό επίπεδο καθώς επίσης θα αλλάξει τα δεδομένα της κλασικής βάσης για γλάστρες και θα δώσει μια μοντέρνα πνοή στον χώρο. Επιλέξτε ένα κάδρο αρκετά ήσυχο γιατί θέλουμε τα λουλούδια να παραμείνουν το κεντρικό στοιχείο. Μπορείτε να τον κρεμάσετε ή να τον ακουμπήσετε απλά στο πάτωμα που όπως σας έχουμε πει ξανά στο παρελθόν είναι τάση και αξίζει να το δοκιμάσετε.

Οι 4 πιο Δημιουργικοί Τρόποι για να Διακοσμήσετε το πιο Μικρό Χολ

Μπορείτε να διακοσμήσετε την κεντρική είσοδο του σπιτιού με ένα σκαμπό, μερικά γλαστράκια με φυτά και έναν πίνακα.

DON’T Μην τοποθετήσετε πολύ μεγάλα φυτά γιατί θα μειώσουν το ύψος που έχει ο χώρος και ειδικά σε μια μικρή είσοδο θα πρέπει να το αποφύγουμε.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Η κονσόλα είναι το κυρίως έπιπλο που όλοι θυμόμαστε να υπάρχει στο σπίτι των γονιών μας.

DO Επιλέξτε κάποια με γυάλινες επιφάνειες ή λεπτό σκελετό που θα δημιουργεί την ψευδαίσθηση μικρότερου όγκου. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να υπάρχουν πάντα στην είσοδο του σπιτιού για να είναι οργανωμένη και να σας προσφέρει όμορφα συναισθήματα όταν εισέρχεστε.

9 Τρόποι να Ομορφύνετε την Είσοδο του Σπιτιού σας σε 1 ώρα

Μια όμορφη κονσόλα είναι και όμορφη και πολύ χρηστική.

DON’T Μην βάλετε και κρεμάστρα στην είσοδο και κονσόλα. Επιλέξτε ένα από τα δύο, ό,τι σας εξυπηρετεί καλύτερα. Θα πρέπει το αποτέλεσμα να είναι μίνιμαλ.

DO Διακοσμήστε με μια τρισδιάστατη γεωμετρική κατασκευή από χαρτόνι και δημιουργήστε ένα ωραίο οπτικό παιχνίδι καθώς μπαίνετε στον χώρο. Μπορείτε να το κάνετε πάνω από την κονσόλα, τη ραφιέρα ή και απλά στον τοίχο δίπλα από έναν καλόγερο.

Ένα DIY σαν αυτό της φωτογραφίας είναι και πολύ απλό να γίνει και πολύ όμορφο.

Εκτυπώστε σε χαρτόνι στο χρώμα που σας αρέσει έτοιμα template για δημιουργία τριγώνων ή σχεδιάστε πάνω σε χαρτόνι 4 ίδιου μεγέθους τρίγωνα αφήνοντας αριστερά και δεξιά 2 μικρά «αυτάκια» μισού πόντου. Διπλώστε στις γραμμές των τριγώνων και τοποθετήστε κόλλα στα αυτάκια για να το κολλήσετε. Φτιάξτε αρκετά είτε ίδιου χρώματος είτε διαφορετικού και κολλήστε τα με ταινία διπλής επικόλλησης το ένα δίπλα στο άλλο.

Δείτε όσα Πρέπει και δεν Πρέπει να Κάνετε στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ

ΤΑΒΑΝΙ

DO Διακοσμήστε τον διάδρομο με χρώμα χωρίς κάποια άλλη διακοσμητική παρέμβαση απλά παίζοντας με το χρώμα. Επιλέξτε ένα χρώμα και πάρτε την σκούρα του απόχρωση και την πιο ανοιχτή. Βάψτε περιμετρικά όλους τους τοίχους με την ανοιχτή απόχρωση και με την σκούρα βάψτε το ταβάνι. Αυτό αμέσως θα δώσει φως και βάθος στο διάδρομο.

Διακοσμήστε τον διάδρομό σας απλά βάφοντάς τον με ένα όμορφο χρώμα.

DON’T Μην βάλετε σκούρα απόχρωση σε μπλε, πράσινο, καφέ εάν ο διάδρομος σας είναι πολύ μικρός. Επιλέξτε μια σκούρα απόχρωση ενός σάπιου μήλου, κάτι που είναι πιο φωτεινό.

DO Εκτυπώστε ένα αυτοκόλλητο με ένα μήνυμα που σας φτιάχνει την διάθεση και κολλήστε το στο ταβάνι. Ιδανικός τρόπος για να τραβήξετε τα βλέμματα μακριά από την υπόλοιπη διακόσμηση. Ιδανικό για ένα μικρό και σκοτεινό διάδρομο. Βάψτε τον υπόλοιπο χώρο λευκό.

Μικρό Διαμέρισμα: Έξυπνες Ιδέες για να το «Μεγαλώσετε»!

Δείτε πόσο εντυπωσιακό δείχνει αυτό το μήνυμα στο ταβάνι...

DON’T Μην το κάνετε σε ένα διάδρομο που ήδη έχετε κάδρα και άλλα διακοσμητικά στον τοίχο. Θέλουμε να είναι το επίκεντρο.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

DO Ακριβώς το αντίθετο μπορείτε να κάνετε με ένα χαλί-διάδρομο. Αφήστε τον χώρο λευκό και τοποθετήστε ένα διάδρομο. Θα δημιουργήσετε μια νοητή διαδρομή στον χώρο και θα δώσετε χρώμα. Εάν έχετε χρώμα στους τοίχους επιλέξτε ένα χαλί μονόχρωμο, χωρίς σχέδια. Στο τέλος του διαδρόμου μπορείτε να κρεμάσετε ένα πίνακα ή να τοποθετήσετε ένα μικρό έπιπλο.

Ένα όμορφο και εντυπωσιακό χαλί μπορεί επίσης να ομορφύνει έναν διάδρομο.

DON’T Μην βάλετε ένα χαλί σε μικρότερο μήκος από τον διάδρομο γιατί θα κάνει τον χώρο να φαίνεται μικρός. Για να δώσετε βάθος το χαλί πρέπει να έχει τη διάσταση του διαδρόμου.

DO Εκμεταλλευτείτε τον τοίχο στο διάδρομο και φτιάξτε μια ξεχωριστή βιβλιοθήκη σαν έργο μοντέρνας τέχνης. Θα χρειαστείτε βιβλιοστάτες. Θα βιδώσετε έναν στον τοίχο. Τοποθετήστε ένα βιβλίο επάνω αλλά με το οπισθόφυλλό του κάτω από τον βιβλιοστάτη. Κολλήστε το οπισθόφυλλο επάνω στον βιβλιοστάτη. Ήδη έχετε ένα ράφι από ένα βιβλίο που κρέμεται αόρατα στον τοίχο. Χρησιμοποιήστε το ως έχει σαν ράφι για διακοσμητικά ή τοποθετήστε κι άλλα βιβλία. Κάντε το ίδιο σε όλο τον τοίχο.

Κρύψτε τα Προβληματικά Σημεία του Σπιτιού σας με Στιλ!

Αυτή η βιβλιοθήκη είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

DON’T Μην τοποθετήσετε σε όλα τον ίδιο αριθμό βιβλίο. Σε κάποια βάλτε μόνο ένα διακοσμητικό. Αυτή η ανομοιομορφία θα δώσει περισσότερο ενδιαφέρον.

Φτιάξτε ξύλινα πολύγωνα διακοσμητικά ράφια για να στολίσετε τον διάδρομο ή την είσοδο του σπιτιού εύκολα μόνοι σας και με κόστος 2-3€. Θα αγοράσετε από ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών προϊόντων ξύλινες γλωσσοπιέστρες. Τα ξυλάκια που χρησιμοποιούν οι γιατροί εμείς θα τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το σούπερ διακοσμητικό ράφι. Τοποθετήστε με τέτοιο τρόπο τα ξυλάκια ώστε να κάνετε ένα πολύγωνο. Κολλήστε με κόλλα για ξύλο. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο να κολλάτε στρώσεις την μία πάνω στην άλλη μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό βάθος που θέλετε να έχει το ράφι σας. Περάστε με ένα πινέλο αν θέλετε βερνίκι για ξύλο. Τοποθετήστε 2 καρφιά στον τοίχο και στερεώστε το.

Αυτό το υπέροχο διακοσμητικό μπορεί να ομορφύνει τον διάδρομο του σπιτιού σας με τον πιο απλό τρόπο.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικρό Σπίτι Χωρίς Χολ: Δείτε Πώς να το Δημιουργήσετε το από το Μηδέν!

.

Δείτε πως θα διαμορφώσετε το δικό σας χολ, όταν δεν υπάρχει χώρος.

Υπόθεση Τοίχος: Δείτε μια Διακοσμητική Ιδέα για Κάθε Χώρο του Σπιτιού

.

Η διακόσμηση τολμά και το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς για να ξεχωρίσετε από τη μάζα!

Φέρτε την Πολυτέλεια στο Σαλόνι σας Χωρίς να Ξοδευτείτε

.

Δείτε τι πρέπει να αποφύγετε και τι να επιδιώξετε για να απολαύσετε την πολυτέλεια στο σαλόνι σας.

Υπέροχες Ιδέες για να Ανανεώσετε Κάθε Χώρο του Σπιτιού

.

Ανανεώστε κάθε χώρο του σπιτιού σας με τις συμβουλές που σας δίνουμε χωρίς να ξοδευτείτε!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Άδειο Δωμάτιο στο Σπίτι; Μεταμορφώστε το με Αυτές τις Ιδέες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

τοίχο του καθιστικού
4 Μοναδικοί Τρόποι για να Διακοσμήσετε τον Τοίχο του Καθιστικού σας