Βιβλιοθήκη: Οι 4 Βασικές Αρχές για να τη Διακοσμήσετε!

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Βιβλιοθήκη: Οι 4 Βασικές Αρχές για να τη Διακοσμήσετε!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμηθεί μια βιβλιοθήκη. Αυτό όμως που πρέπει σίγουρα να έχει είναι στιλ. Οι παρακάτω 4 αρχές για τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης θα σας βοηθήσουν να το κάνετε με τον πιο απλό τρόπο. 

Ξέρετε η βιβλιοθήκη δεν είναι μόνο για να ικανοποιεί το σκοπό για τον οποίο έχει φτιαχτεί δηλαδή την αρχειοθέτηση και αποθήκευση βιβλίων. Μια βιβλιοθήκη μπορεί να φιλοξενήσει πλήθος πραγμάτων και αντικειμένων. Θα πρέπει όμως να γίνει σωστά γιατί από τη στιγμή που βρίσκεται μέσα σε έναν χώρο δεν παύει να είναι μέρος του συνόλου της διακόσμησης. Πόσο μάλιστα αν αυτός ο χώρος είναι το καθιστικό!

Μια βιβλιοθήκη θα πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα με αυτό των τοίχων του χώρου που βρίσκεται Στην περίπτωση, λοιπόν, που μια βιβλιοθήκη βρίσκεται στο καθιστικό καλό είναι να έχει το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο των τοίχων πόσο μάλιστα αν αυτό είναι το λευκό. Με αυτό τον τρόπο, αν δεν είναι ήδη χωνευτή σε κάποιον τοίχο όπως αυτή της εικόνας που ακολουθεί, θα ενσωματωθεί οπτικά με αυτούς και η οπτική της θα είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τον χώρο. Αν θέλετε μικρές εναλλακτικές πινελιές απλώς κολλήστε μέσα στη βιβλιοθήκη χρωματιστή ταπετσαρία που θα αλλάξει εντελώς την οπτική του χώρου.

Χρησιμοποιήστε την ίδια απόχρωση που έχετε στον τοίχο σας και για την βιβλιοθήκη.

Χρησιμοποιήστε την ίδια απόχρωση που έχετε στον τοίχο σας και για την βιβλιοθήκη.

Μια βιβλιοθήκη δεν θα πρέπει ποτέ να είναι γεμάτη από σωρούς βιβλίων Μια βιβλιοθήκη υπερ - γεμάτη με βιβλία δεν θα τραβήξει το ενδιαφέρον κανενός παρατηρητή. Ο όγκος τους, ακόμη κι αν όλα είναι στοιχισμένα, θα τρομάζει και θα προκαλεί απέχθεια. Έτσι, η οργάνωσή της βιβλιοθήκης είναι άκρως απαραίτητη. Παλιά βιβλία και εγχειρίδια από τα φοιτητικά χρόνια μπορούν να μεταφερθούν σε κάποιον άλλο χώρο ή ακόμη καλύτερα στην αποθήκη.

Απαλλάξτε τη βιβλιοθήκη σας από σωρούς παλιών βιβλίων που δεν θα αγγίξετε πια.

Απαλλάξτε τη βιβλιοθήκη σας από σωρούς παλιών βιβλίων που δεν θα αγγίξετε πια.

Μια βιβλιοθήκη θα πρέπει να έχει χαρακτήρα Στη βιβλιοθήκη μπορούν να φιλοξενηθούν διάφορα πράγματα εκτός από βιβλία, σε συνδυασμό όμως με αυτά, μπορεί να δημιουργηθεί ένα όμορφο και καλαίσθητο σύνολο. Συλλογές βιβλίων με συγκεκριμένες θεματικές μπορούν να σταθούν σε διάφορα ράφια με διαφορετική φορά μέσα στη βιβλιοθήκη και να προστεθούν κατά τόπους διακοσμητικά αντικείμενα ανάλογου ύφους με το υπόλοιπο του καθιστικού.

Δημιουργήστε ένα χαρακτήρα στη βιβλιοθήκη σας προσθέτοντας, εκτός από βιβλία, διακοσμητικά ανάλογου ύφους με το υπόλοιπο του χώρου.

Δημιουργήστε ένα χαρακτήρα στη βιβλιοθήκη σας προσθέτοντας, εκτός από βιβλία, διακοσμητικά ανάλογου ύφους με το υπόλοιπο του χώρου.

Μια βιβλιοθήκη είναι μια βιτρίνα μέσα στο καθιστικό σας Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζετε τα πράγματά σας μέσα σε μια βιβλιοθήκη θα πρέπει να είναι ανάλογος με αυτόν της παρουσίασης προϊόντων σε μια βιτρίνα καταστήματος. Όπως δεν θα μπαίνατε σε ένα κατάστημα που η βιτρίνα του δεν θα σας έλκυε έτσι δεν θα πρέπει να προσεγγίσετε και τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης σας. Βάλτε και ξαναβάλτε τα πράγματα σας σε διάφορες διατάξεις, απομακρυνθείτε για λίγο και παρατηρήστε τη. Αν κάτι δεν σας κολλάει τότε αλλάξτε τα μέχρι να βρείτε το συνδυασμό που σας ταιριάζει.

Κάντε διάφορους συνδυασμούς με τα βιβλία και τα διακοσμητικά μέχρι να βρείτε το συνδυασμό που σας αρέσει.

Κάντε διάφορους συνδυασμούς με τα βιβλία και τα διακοσμητικά μέχρι να βρείτε το συνδυασμό που σας αρέσει.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις τέσσερις απλές αρχές για τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης θα δείτε πως ο χώρος σας θα δείχνει πιο ο όμορφος και η βιβλιοθήκη σας μέσα σε αυτόν ένα μικρό διαμάντι.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πιο Οικονομικοί Τρόποι για να Διακοσμήσετε τους Τοίχους σας!

.

Αν δεν θέλετε να τους βάψετε, μπορείτε να κάνετε αυτά...

Διακοσμήστε το Καθιστικό σας με Φωτογραφίες Χωρίς να Χρησιμοποιήσετε Κορνίζες

.

Δείτε υπέροχες ιδέες για να τοποθετήσετε τις φωτογραφίες σας χωρίς να χρειαστείτε ούτε μια κορνίζα.

4 Ολόφρεσκες κι Έξυπνες Ιδέες να Διακοσμήσετε τη Βιβλιοθήκη σας!

.

Κοιτάτε τη βιβλιοθήκη σας και το μόνο που βλέπετε είναι ανοργάνωτα ράφια; Ήρθε η ώρα να βάλετε τέλος στην ακαταστασία... με στιλ!

Δείτε 6 Πράγματα με τα Οποία Μπορείτε να Διακοσμήσετε τον Τοίχο σας!

.

Κάντε τους τοίχους του σπιτιού σας σούπερ καλοκαιρινούς με μερικές ιδιαίτερες διακοσμητικές προτάσεις!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Γωνιές Διαβάσματος που θα Θέλετε να Φτιάξετε σε Κάθε σας Δωμάτιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σκούρο πάτωμα
Πώς να Διακοσμήσετε τον Χώρο σας αν Έχετε Σκούρο Πάτωμα από Ξύλο