Πώς να Δημιουργήσετε το Απόλυτο Παιδικό Υπνοδωμάτιο

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΙΚΟ

Πώς να Δημιουργήσετε το Απόλυτο Παιδικό Υπνοδωμάτιο

Το παιδικό υπνοδωμάτιο πρέπει να διακοσμείται με τρόπο που να αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα του παιδιού, να του ξυπνά τη φαντασία και να αισθάνεται ότι βρίσκεται στο προσωπικό του καταφύγιο. Παράλληλα είναι ένας χώρος που έχει μεγάλη ανάγκη από οργάνωση, καθώς είναι γεμάτο από διάφορα αντικείμενα όπως παιχνίδια, σχολικά και ρούχα.

Για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο υπνοδωμάτιο για το παιδί ή τα παιδιά σας καλό είναι να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Κάντε διαχρονικές επιλογές στη διακόσμηση

Τα παιδικά υπνοδωμάτια δεν πρέπει να είναι πολύ μωρουδιακά γιατί τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και θα πρέπει συνέχεια να κάνετε αλλαγές.  Η λύση είναι να διαλέξετε πολυμορφικά έπιπλα που θα προσαρμόζονται στις ανάγκες του παιδιού όσο αυτό θα μεγαλώνει. Για παράδειγμα ένα κρεβάτι σε σχήμα σκυλάκι ή γατάκι που του είχατε πάρει όταν ήταν 6 χρονών, δεν θα το αντιπροσωπεύει στα 12.

Επιλέξτε έπιπλα που να έχει πρόσβαση σε αυτά

Καλό είναι να επιλέγετε έπιπλα που να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτά το παιδί σας. Θα νιώθει πιο ανεξάρτητο μέσα στο ίδιο του τον χώρο και θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρίσκει αυτό που του χρειάζεται.

Διακοσμήστε το μέσα από τα δικά του μάτια

Διακοσμήστε το μέσα από την δική του οπτική ματιά. Ζητήστε να σας πει ποια χρώματα θέλει, ποιο είναι το αγαπημένο του θέμα, πώς φαντάζεται τον δικό του χώρο. Επιτρέψτε το να εκφραστεί και μην το περιορίσετε επιβάλλοντάς του τις δικές σας επιλογές.

DON’T: Αν σας αναφέρει το κόκκινο μην του το στερήσετε απλά βάλτε λίγες πινελιές μέσα σε αυτό για να μην του δημιουργεί ένταση και να μην του προκαλεί νευρικότητα.
Γενικά προτιμήστε τα πιο απαλά χρώματα στους τοίχους και τα πιο έντονα στα αντικείμενα όπως τα κουτιά, το φωτιστικό, διακοσμητικά μαξιλάρια.
Όλα τα χρώματα είναι πολύ όμορφα. Εκεί που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι στο γκρι να μη δείξει μονότονο και στο μαύρο γιατί είναι πολύ σκούρο.

Προτιμήστε ανθεκτικά έπιπλα με απλές γραμμές και ουδέτερα χρώματα.

Μην παίρνετε βαριά και ογκώδη έπιπλα. Προτιμήστε ανάλαφρα και κομψά για να εξοικονομήσετε χώρο και για να κάνετε τον χώρο να δείχνει πιο άνετος.

Δημιουργήστε ζώνες δραστηριοτήτων

Προσπαθήστε στο δωμάτιο του να διαχωρίσετε τις χρήσεις δηλαδή ζώνη ύπνου ζώνη παιχνιδιού ,διαβάσματος. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολύνετε το παιδί στις δραστηριότητές του και συγχρόνως θα κάνετε το συμμάζεμα πιο εύκολο για εσάς.

TIPS 

-Αν δεν έχετε χώρο μπορείτε να βάψετε με μπογια μαυροπίνακα ένα μέρος του τοίχου για να μπορεί το παιδί να ζωγραφίζει σε αυτό. Εναλλακτικά πάρτε ένα μικρό καβαλέτο να ζωγραφίζει .
-Επίσης αν του αρέσουν οι κατασκευές, μια πολύ καλή ιδέα είναι να πάρετε ένα μικρό τραπεζάκι για να μπορεί να δημιουργεί πιο άνετα.
-Αν πάλι του αρέσει το διάβασμα μπορείτε να βάλετε πολλές μαξιλάρες για να μπορεί να κάθεται εκεί όταν απολαμβάνει το αγαπημένο του βιβλίο.                                                                                        - Επιλέξτε χαλιά που μετατρέπονται σε παιχνίδι. Υπάρχουν πολλά σχέδια και μοτίβα που μοιάζουν με επιτραπέζια παιχνίδια και είναι πολύ όμορφα για δημιουργική απασχόληση.

Τοποθετήστε ραφιέρες και ράφια στους τοίχους

Σε ένα παιδικό υπνοδωμάτιο όσο αποθηκευτικό χώρο και αν έχετε δεν είναι ποτέ αρκετός.
Τοποθετήστε ράφια και ραφιέρες στους τοίχους. Εκεί μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να οργανώσει τα βιβλία του, τα παιχνίδια, του και διάφορα άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιεί καθημερινά.

Αν έχετε δυο παιδιά δώστε τους ξεχωριστά προσωπικό χώρο με τα δικά τους ράφια μέσα στο υπνοδωμάτιο .

Τοποθετήστε επιτοίχιες κρεμάστρες

Οι επιτοίχιες κρεμάστρες είναι πολύ πρακτικές και σας βοηθούν να εξοικονομήσετε χώρο.
Μπορείτε να δείξετε στο παιδί πώς να κρεμάει σε αυτές τις τσάντες του, τα ρούχα του ή άλλα αντικείμενα όπως λάστιχα γυμναστικής ή άλλα παιχνίδια.
Στις κρεμάστρες μπορείτε να κρεμάσετε και διάφορα καλάθια για να αποθηκεύει μέσα σε αυτά τα παιχνίδια του.

Χρησιμοποιήστε πολλά κουτιά αποθήκευσης

Πάρτε διάφορα κουτιά αποθήκευσης για να οργανώνετε ανά κατηγορίες μέσα σε αυτά τα πράγματα του παιδιού σας. Επιλέξτε στιλάτα είδη αποθήκευσης και οργάνωσης ειδικά αν αυτά είναι έξω στον χώρο και όχι μέσα σε κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι.

Οργανωτές συρταριών

Καλό είναι να έχετε καλά οργανωμένα και τα συρτάρια για να μην προκαλείται ακαταστασία. Χρησιμοποιήστε κουτιά μέσα στα συρτάρια και οδηγούς για να υπάρχει μια σταθερή θέση για κάθε αντικείμενο. Με τον τρόπο αυτό δεν θα χάνονται και δεν θα σκορπούν δεξιά και αριστερά.

Προσθέστε μια ταπετσαρία

Για να κάνετε ακόμα πιο χαρούμενη την όψη του υπνοδωματίου, καλό είναι να βάλετε μια ταπετσαρία με θέμα από το αγαπημένο του παραμύθι, ή κάποιο από τα πράγματα που το ενδιαφέρουν.

Κρεμάστε κουρτίνες με χαρούμενα σχέδια και χρώματα

Διαλέξτε ανάλαφρες αέρινες κουρτίνες για το δωμάτιο του. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιες με ιδιαίτερα χρώματα σχέδια και μοτίβα για να δώσετε ακόμα περισσότερο στυλ και χαρακτήρα ή ακόμα και να τονίσετε το θέμα της διακόσμησης του δωματίου.

Επιλέξτε πρώτα τα υφάσματα πριν βάψετε τους τοίχους

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βρείτε τις τέλειες κουρτίνες ή τα ιδανικά κλινοσκεπάσματα και τελικά να ανακαλύψετε ότι δεν ταιριάζουν με τις υπόλοιπες αποχρώσεις του δωματίου. Καλό είναι λοιπόν πρώτα να διαλέγετε τα υφάσματα του χώρου και μετά να προχωράτε στην επιλογή του χρώματος των τοίχων. Μια ακόμα λύση είναι να δοκιμάσετε με το κινητό τις διάφορες εφαρμογές που προσφέρουν μεγάλες εταιρείες χρωμάτων για να δείτε πώς θα φαίνεται η απόχρωση που επιθυμείτε μέσα στον χώρο. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να πειραματιστείτε χωρίς να κάνετε την παραμικρή αλλαγή.

Διακοσμήστε το ταβάνι

Διακοσμήστε το ταβάνι ,θα το ευχαριστηθούν πολύ μέχρι να κοιμηθούν. Αν έχετε χώρο κρεμάστε ένα παιχνίδι, μια κούνια από το ταβάνι ή προσθέστε μια σκηνή ή ένα έντονο φωτιστικό.

Φροντίστε τα διακοσμητικά αντικείμενα να είναι και χρηστικά

Στο παιδικό δωμάτιο τα διακοσμητικά αντικείμενα είναι κατά κάποιο τρόπο περιττά, αφού τη θέση τους καταλαμβάνουν τα παιχνίδια.
Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα τα οποία μπορούν να είναι το ίδιο πρακτικά όσο και όμορφα, όπως φωτιστικά, καθρέφτες, διακοσμητικά καλάθια και κουτιά  για επιπλέον οργάνωση,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Μεταμορφώστε το Παιδικό Δωμάτιο Χωρίς να Ξοδευτείτε

.

Φτιάξτε το πιο όμορφο παιδικό δωμάτιο για το παιδί σας!

Δημιουργήστε το πιο Όμορφο Παιδικό Δωμάτιο με Αυτές τις Ιδέες!

.

Φτιάξτε το πιο όμορφο παιδικό δωμάτιο με τις ιδέες που σας δίνουμε.

Παιδικό Δωμάτιο: Oι πιο Έξυπνοι Τρόποι για να το Βάλετε σε Τάξη!

.

Το παιδικό δωμάτιο θυμίζει πεδίο μάχης; Δείτε πώς θα καταφέρετε να το επαναφέρετε στην τάξη με στιλ και φαντασία!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Τips που θα σας Βοηθήσουν να Βρείτε την Τέλεια Κούνια για το Μωρό σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ιδέες Διακόσμησης για Δωμάτιο που Είναι Συγχρόνως Εφηβικό και Παιδικό