Παιδικό Δωμάτιο: Oι πιο Έξυπνοι Τρόποι για να το Βάλετε σε Τάξη!

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΙΚΟ

Παιδικό Δωμάτιο: Oι πιο Έξυπνοι Τρόποι για να το Βάλετε σε Τάξη!

Το παιδικό δωμάτιο θυμίζει πεδίο μάχης; Δείτε πώς θα καταφέρετε να το επαναφέρετε στην τάξη με στιλ και φαντασία!

Κούκλες, αυτοκινητάκια, βιβλία, μαρκαδόροι και μια.. πεταμένη τσάντα: εμείς καταλαβαίνουμε γιατί μπορεί να σας φαίνεται ακατόρθωτο να συμμαζέψετε το παιδικό δωμάτιο! Τα καλά νέα όμως είναι ότι υπάρχει ελπίδα. Περά από το γεγονός ότι ποτέ δεν είναι αργά να μάθετε στο μικρό σας απλούς κι εύκολους τροπους να τακτοποιεί τα παιχνίδια του, η αλήθεια είναι ότι η τακτοποίηση και η οργάνωση του παιδικού δωματίου μπορεί να γίνει μια ευχάριστη και εύκολη διαδικασία για μικρούς και μεγάλους. Το μοναδικό προαπαιτούμενο: να ακολουθήσετε τα πανεύκολα tips που θα βρείτε παρακάτω!

Βρείτε το σημείο Είναι σημαντικό για κάθε παιδί να νιώθει ότι έχει ένα χώρο στο σπίτι που του ανήκει και μπορεί να τον αποκαλεί «δικό του». Κι επειδή τα παιχνίδια του δεν πρέπει να είναι διάσπαρτα μέσα στο σπίτι σας, δεν έχετε παρά να το αφήσετε να διαλέξει εκείνο το σημείο του δωματίου του που θα αποθηκεύει και θα βάζει τα παιχνίδια του ώστε να μην τα βρίσκετε σκόρπια παντού.

Παιδιά Διαφορετικού Φύλου στο Ίδιο Δωμάτιο: Δείτε πώς Μπορείτε να Εξοικονομήσετε Χώρο Έξυπνα

παιδικό

Αφήστε το παιδί σας να αποφασίσει που θέλει να αποθηκεύει τα παιχνίδια του.

Έξτρα χώρος Όποιο και να είναι το budget σας, υπάρχουν αρκετές οικονομικές λύσεις στην αγορά, για να λύσετε το πρόβλημα του αποθηκευτικού χώρου και για παιδικό υπνοδωμάτιο: από τα ράφια, χρωματιστά κουτιά και καλάθια μέχρι μικρά μπαούλα και κρεμάστρες.

Βάλτε χρώμα Για να κάνετε την οργάνωση του παιδικού δωματίου πιο ευχάριστη τόσο για εσάς όσο και για το μικρό σας, δεν έχετε παρά να τους διακοσμήσετε! Με ποιον τρόπο; Τα χαρούμενα διακοσμητικα αυτοκόλλητα με παιδικά θέματα, τα ζωηρά χρώματα, ο μαυροπίνακας αλλά κι οι παιδικές ζωγραφιές αποτελούν την πιο σίγουρη λύση. 

παιδικό

Βάλτε τα ράφια χαμηλά έτσι ώστε να μπορεί να τα φτάνει το παιδί σας.

Μείνετε χαμηλά! Τοποθετήστε τα ράφια, τα κουτιά αποθήκευσης χαμηλά έτσι ώστε το μικρό σας να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτά και να χρειάζεται να σας φωνάζει κάθε φορά που θέλει να πάρει ή να επιστρέψει κάποιο αντικείμενο από και σε αυτά. Επιπλέον κέρδος: δε θα έχει (περισσότερες) δικαιολογίες για την ακαταστασία που κυριαρχεί το δωμάτιο του!

Παιδικό Δωμάτιο: Μεταμορφώστε το Έξυπνα και Οικονομικά!

Σκεφτείτε ομαδικά Σε συνεργασία με το παιδί σας, βάλτε τα αντικείμενα που υπάρχουν στο δωμάτιό του σε ομάδες σύμφωνα με το το σκοπό και το είδος τους. Στη συνέχεια, αποφασίστε ποια αντικείμενα θα αποθηκεύονται σε κάθε ράφι, κουτί, κ.τ.λ και τοποθετήστε τα στον αντίστοιχο αποθηκευτικό χώρο.

παιδικό

Οργανώστε το δωμάτιο του παιδιού μαζί με το παιδί σας.

Βάλτε ετικέτες Αποφασίσατε πού θα αποθηκεύεται τι; Μην ξεχάσετε να βάλετε ετικέτες σε ό,τι αποθηκεύετε. Για ποιο λόγο; Γιατί η τακτοποίηση και το συγύρισμα θα γίνει (ακόμα) πιο εύκολη υπόθεση όχι μόνο για εσάς αλλά και για μικρό σας. Προσοχή: για εσάς μπορεί απλά μια λέξη να είναι αρκετή για να θυμάστε τη σωστή θέση κάθε αντικειμένου αλλά για τα νεότερα μέλη της οικογένειες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε εικόνες. Για παράδειγμα, βάλτε τη ζωγραφιά, το αυτοκόλλητο ή τη φωτογραφία ενός λούτρινου έξω από το κουτί με τα αντίστοιχα παιχνίδια. Κι όταν όλα τα αντικείμενα αποκτήσουν την δηλωμένη θέση τους στο παιδικό δωμάτιο, θα δείτε ότι τα χρήματα που ξοδέψατε για την οργάνωση των παιχνιδιών θα πάνε στράφι!

Δείτε όλα όσα αφορούν το παιδί πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Χαριτωμένα Φωτιστικά για το Παιδικό Δωμάτιο

.

Με αυτά τα φωτιστικά το παιδικό δωμάτιο θα μεταμορφωθεί.

6 Πανέξυπνες Ιδέες για να Έχετε Πάντα σε Τάξη τα Παιχνίδια των Παιδιών σας

.

Ξέρετε καλά πώς γίνεται ένα σπίτι με παιδιά να δείχνει μονίμως ακατάστατο, γι’ αυτό δείτε τους καλύτερους τρόπους για να βάλετε σε τάξη τα παιχνίδια τους.

Τα 7 πιο Σημαντικά Tips για Ασφάλεια Μέσα στο Παιδικό Δωμάτιο

.

Οι γονείς πρέπει πρώτα να κοιτάνε την ασφάλεια του χώρου για το παιδί τους και στη συνέχεια την αισθητική του.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φτιάξτε το Τέλειο Βρεφικό Υπνοδωμάτιο με 8 Σούπερ Οικονομικές Ιδέες!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έχει η Κουζίνα σας Λίγα Ντουλάπια; Δείτε τι Μπορείτε να Κάνετε