Τα 7 πιο Σημαντικά Tips για Ασφάλεια Μέσα στο Παιδικό Δωμάτιο

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΙΚΟ

Τα 7 πιο Σημαντικά Tips για Ασφάλεια Μέσα στο Παιδικό Δωμάτιο

Όταν οι γονείς «φτιάχνουν» το παιδικό δωμάτιο πρέπει να διασφαλίζουν πρώτα την ασφάλεια του χώρου για το παιδί τους και στη συνέχεια να ασχολούνται με την αισθητική του.

Η ασφάλεια του παιδικού δωματίου είναι πολύ σημαντική υπόθεση γιατί αυτό το δωμάτιο είναι ένας χώρος που το παιδί παίζει και μεγαλώνει. Όλα τα παιδιά είναι ιδιαίτερα υπερκινητικά και γι' αυτό θα πρέπει να διασφαλίσετε πως το δωμάτιό τους είναι 100% ασφαλές και ότι οι κίνδυνοι είναι, όσο το δυνατόν, περιορισμένοι.

Αποφύγετε την ύπαρξη σκαλιών Σκαλιά και διαφορετικά επίπεδα σε ένα παιδικό δωμάτιο μπορεί να αποτελούν πρόβλημα στην ασφάλεια του παιδιού σας. Αν λοιπόν το σπίτι σας διαθέτει παραπάνω από ένα δωμάτια και κάποιο από αυτά έχει σκαλιά ή επίπεδα, αποφύγετε να το μετατρέψετε σε παιδικό υπνοδωμάτιο (τουλάχιστον μέχρι το παιδάκι σας να μεγαλώσει).

Μικροσκοπικά αντικείμενα Μέχρι να φτάσει το παιδί σε μια ηλικία που θα καταλαβαίνει τον κίνδυνο του να βάλει κάτι στο στόμα του (που δεν είναι φαγώσιμο) καλό θα ήταν να απομακρύνετε καθετί που καταπίνεται εύκολα.

Πρίζες Κάθε δωμάτιο έχει πρίζες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να περιορίσετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, είναι να κλείσετε τις πρίζες με ειδικά προστατευτικά που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με ηλεκτρικά είδη. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε φωτιστικά και λάμπες, καθώς τίποτα από αυτά δεν θα πρέπει να είναι σε σημείο που να τα φτάνει το παιδί σας.

Κλείστε τις πρίζες με ειδικά προστατευτικά.

Κλείστε τις πρίζες με ειδικά προστατευτικά.

Αποθηκευτικοί χώροι Ένα μεγάλο κουτί ή μπαούλο (που να μην κλειδώνει) είναι μια καλή λύση για να τοποθετούνται όλα τα παιχνίδια του παιδιού σας πριν κοιμηθεί. Έτσι αν το βράδυ ξυπνήσει δεν θα κινδυνέψει να πέσει πατώντας πάνω σε κάποιο παιχνίδι.

Βιβλιοθήκη Όταν το παιδί σας είναι πολύ μικρό δεν χρειάζεται να έχετε βιβλιοθήκη στο δωμάτιο. Μέχρι την ηλικία των 6 αποφύγετε τα ράφια και τις βιβλιοθήκες ή τοποθετήστε κάποια ράφια αρκετά ψηλά ώστε να μην τα φτάνει. Μόλις ξεκινήσει το σχολείο μπορείτε να βάλετε κάποια βιβλιοθήκη αλλά το προτιμότερο είναι να τοποθετήσετε παιχνίδια, κουκλάκια και κάποια βιβλία στα πιο χαμηλά ράφια (για να μπορεί να τα φτάνει) και να βάλετε τα πιο «επικίνδυνα αντικείμενα» στα ψηλότερα. Φυσικά, σε όλες τις ηλικίες θα πρέπει να αποφύγετε να μπουν ράφια κοντά στο κρεβάτι του παιδιού, γιατί σε περίπτωση σεισμού, το παιδάκι σας και πάλι θα κινδυνέψει να χτυπήσει.

Βάλτε χαμηλά μόνο μερικά καλάθια ή ράφια με τα παιχνίδια του.

Βάλτε χαμηλά μόνο μερικά καλάθια ή ράφια με τα παιχνίδια του.

Μπαλκόνι Αν το παιδικό δωμάτιο έχει μπαλκόνι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το σωστό ύψος για τα κάγκελα είναι 1.10 εκατοστά. Ωστόσο, θα πρέπει να προσθέσετε έξτρα προστασία που να σταματάει ακόμα πιο ψηλά ώστε να μην μπορεί να σκαρφαλώσει σε καμία περίπτωση. Προσοχή ώστε να είστε πάντα παρών όταν το παιδί σας βγαίνει στο μπαλκόνι ώστε να μην πάρει καμιά καρέκλα και σκαρφαλώσει όσο λείπετε.

Προσοχή Αν η μπαλκονόπορτα δεν έχει κλειδαριά θα πρέπει να προσθέσετε κάποια έξτρα ασφάλεια ώστε να μην μπορεί να ανοίγει την πόρτα το παιδί σας μόνο του. Προσοχή επίσης και στα στόρια. Τα στόρια απαγορεύονται να μπαίνουν σε παιδικά δωμάτια. Πάνω από 200 παιδιά έχουν πεθάνει με αυτόν τον τρόπο από το 1900 μέχρι σήμερα επειδή σφήνωσε ο λαιμός τους ανάμεσα στα στόρια.

Για να ασφαλιστεί σωστά ένα παιδικό δωμάτιο θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια.

Για να ασφαλιστεί σωστά ένα παιδικό δωμάτιο θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια. Η ασφάλεια στο παιδικό δωμάτιο όμως δεν είναι αρκετή. Φροντίστε όλοι οι χώροι στους οποίους μετακινείται το παιδί σας να είναι προστατευμένοι από κινδύνους.

Τζαμαρίες Επειδή τα παιδιά σε κάποιες ηλικίες είναι ιδιαίτερα δραστήρια θα πρέπει να σκεφτείτε καλά όλους τους πιθανούς κινδύνους. Οι τζαμαρίες πρέπει να είναι επικαλυμμένες με ειδική μεμβράνη ώστε ακόμα και αν το παιδί σας πέσει πάνω σε αυτές να μην θρυμματιστεί το τζάμι και το τραυματίσει ακόμα περισσότερο.

Δείτε όλα όσα αφορούν το παιδί πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

4 Ιδέες για να Αποθηκεύετε τα Παιχνίδια των Παιδιών σας

.

Μόλις το παιχνίδι τελειώσει ο εφιάλτης ξεκινά και το μάζεμα των παιχνιδιών μοιάζει δύσκολο ειδικά να δεν έχετε που να τα «τρυπώσετε».

Βάλτε τάξη στο παιδικό δωμάτιο

.

Κι όμως με τις σωστές επιλογές, τα παιδιά μπορεί να είναι συνεπή στις καθημερινές υποχρεώσεις του δωματίου τους.

Με Αυτά τα Έξυπνα Tips το Παιδί σας θα Θέλει να Διαβάζει Πολύ Περισσότερο

.

Με αυτά τα tips θα βοηθήσετε το παιδί σας να διαβάζει περισσότερο.

Μωρό με (οικολογικές) ευαισθησίες

.

Στο μωρουδιακό δωμάτιο κάντε βασική σας προτεραιότητα την υγεία και μετά την αισθητική επιλέγοντας οργανικά προϊόντα και πιστοποιημένα υλικά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Ιδέες Διακόσμησης για το πιο Όμορφο Βρεφικό Υπνοδωμάτιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βρεφικό δωμάτιο: Δείτε πως θα το Kάνετε Λειτουργικό με Απλά Βήματα