Δείτε όσα Πρέπει και δεν Πρέπει να Κάνετε στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Δείτε όσα Πρέπει και δεν Πρέπει να Κάνετε στη Διακόσμηση του Σπιτιού σας

Το τι είναι σωστό και τι όχι στη διακόσμηση εξαρτάται πάρα πολύ και από το τι αρέσει στον καθένα και πώς θέλει να βλέπει το σπίτι μέσα στο οποίο ζει. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι γενικοί κανόνες που εάν δεν τους ακολουθείτε μπορεί  να επηρεάσουν τη ζωή σας χωρίς καν να το καταλάβετε. Δείτε ποιοι είναι αυτοί.

Χρώμα Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο νου όταν μιλάμε για αλλαγές στο σπίτι είναι το χρώμα. Πριν αποφασίσετε, όμως, ποιο χρώμα θα επιλέξετε για τους τοίχους σας, σκεφτείτε τα χρώματα που θα έχουν τα υφάσματα, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σας. Τέλος, καταλήξτε και στο χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε στους τοίχους σας και θα είναι η βάση για όλα τα παραπάνω.

Χρώμα: Αγαπημένοι Συνδυασμοί που Ταιριάζουν σε Κάθε Υπνοδωμάτιο

Επιλέξτε πρώτα τα χρώματα των επίπλων και των διακοσμητικών τους και έπειτα ασχοληθείτε με το χρώμα των τοίχων.

Επιλέξτε πρώτα τα χρώματα των επίπλων και των διακοσμητικών τους και έπειτα ασχοληθείτε με το χρώμα των τοίχων.

Μοτίβο Μην κάνετε πολλές μίξεις στα μοτίβα εάν δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Αποφύγετε τα μοτίβα στα ογκώδη έπιπλα, όπως είναι ο καναπές, γιατί θα σας περιορίζει κάθε φορά που θα θέλετε να αλλάξετε το χώρο. Επιλέξτε έναν καναπέ μονόχρωμο και βάλτε μοτίβα στα διακοσμητικά μαξιλάρια. Μπορείτε να ντύσετε με ένα από τα μοτίβα και μια πολυθρόνα που θα γίνει το βασικό κομμάτι του σαλονιού σας.

Μην στριμώχνετε τα έπιπλα Εάν δεν έχετε μεγάλο χώρο σκεφτείτε ποια έπιπλα θα κρατήσετε και ποια όχι. Ένας χώρος πνιγμένος από έπιπλα δυσκολεύει την λειτουργικότητα και οπτικά κάνει το χώρο να δείχνει ακόμα πιο μικρός. Κρατήστε μόνο αυτά που είναι αναγκαία και αφήστε χώρο ανάμεσα στα έπιπλα για να μπορείτε να κινείστε με άνεση.

thehomeissue_xwros

Μην στριμώχνετε τα έπιπλά σας μεταξύ τους.

Μην αδιαφορείτε για το χολ και μην πτοείστε αν δεν έχετε χολ Το χολ είναι ο χώρος που μας υποδέχεται το σπίτι μας κάθε φορά που μπαίνουμε σε αυτό. Δημιουργείστε ένα νοητό χώρο υποδοχής με ένα πολύ μικρό έπιπλο και βάζοντας μια ωραία ταπετσαρία. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε στον εαυτό σας το χρόνο να ξαποστάσει μέχρι να μπει στο κυρίως σπίτι μετά από μια έντονη ημέρα.

Πώς να Κάνετε ένα Μικρό Χολ Άκρως Λειτουργικό

thehomeissue_hall

Μην παραμελείτε να διακοσμήτε το χολ καθώς αυτό είναι που σας υποδέχεται καθημερινά στο σπίτι σας.

Πετάξτε τα ψεύτικα λουλούδια Εάν έχετε ακόμα ψεύτικα λουλούδια στο σπίτι σας, πετάξτε τα. Τα ψεύτικα λουλούδι μαζεύουν πολύ σκόνη και θυμίζουν κάτι από το σπίτι της γιαγιάς. Τοποθετείστε βάζα με λουλούδια που αντέχουν ή αρωματικά φυτά. Στο χώρο της κουζίνας μπορείτε να βάλετε και κάποια φρέσκα φρούτα. Το άρωμα και το χρώμα του αληθινού δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα με οποιοδήποτε πλαστικό όσο αληθινό και αν δείχνει.

Μην κρεμάτε τυχαίους πίνακες Μην κρεμάτε πίνακες που απλά σας έφεραν δώρο και έτυχε να ταιριάζουν με το χρώμα του τοίχου σας. Προτιμήστε κάποιον πίνακα που να μην έχει φλατ θέμα και να δίνει βάθος στο χώρο. Βάλτε πίσω από κρεβάτι σας ή απέναντι από τον καναπέ ένα τοπίο με προοπτική, τον ορίζοντα της θάλασσας, κάτι που θα σας ταξιδεύει όποτε το κοιτάτε.

thehomeissue_ergo

Προτιμάτε πίνακες που δίνουν βάθος στο χώρο.

Πείτε ναι στα διακοσμητικά μαξιλάρια Αν θέλετε μια άμεση και οικονομική ανανέωση βάλτε στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα καλόγουστα διακοσμητικά μαξιλάρια που πέρα από άνεση θα σας χαλαρώνουν κιόλας. Προσέξτε να μην υπερβάλετε με το μέγεθος και την ποσότητα των μαξιλαριών γιατί η υπερβολή συνήθως φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Πείτε όχι στα αντιαισθητικά καλώδια Είναι πολύ άσχημη η εικόνα των καλωδίων που κρέμονται στους τοίχους και στα πατώματα. Εάν δεν έχετε την πολυτέλεια να τα εντοιχίσετε, τότε τοποθετείστε πολύ εύκολα ένα πλαστικό κανάλι που μπαίνει μέσα το καλώδιο. Το κανάλι αυτό κολλάει στον τοίχο με ταινία διπλής όψης ενώ μπορείτε να το βάψετε στο χρώμα του τοίχου για να μην ξεχωρίζει καθόλου.

Μην βάλετε έντονα μοτίβα και στο χαλί και στην κουρτίνα Εάν θέλετε να βάλετε στο σπίτι σας ένα χαλί με έντονο μοτίβο και χρώματα μην κάνετε το ίδιο και με την κουρτίνα. Οι κουρτίνες όπως και τα χαλιά είναι πολύ έντονα διακοσμητικά και βασικά στοιχεία σε ένα χώρο. Επιλέξετε ένα από τα δύο να είναι ο πρωταγωνιστής και το άλλο να είναι σε ένα πιο ουδέτερο χρώμα. Έτσι πραγματικά θα δώσετε την ένταση που θέλετε όπου το επιλέξετε.

Δώστε προσωπικό στιλ στο καθιστικό σας γρήγορα

Μην γεμίζετε τις βιβλιοθήκες σας  Μην προσπαθείτε να τα χωρέσετε όλα σε μια μικρή βιβλιοθήκη. Μπορεί κάτι τέτοιο να δείχνει ότι είστε βιβλιοφάγος αλλά σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου όμορφο ενώ δείχνει και πολύ αγχωτικό. Τοποθετείστε τα βιβλία σας ανά μέγεθος, οριζόντια ή κάθετα (όχι πλάγια) και δώστε τους αέρα τοποθετώντας κάποια διακοσμητικά ή κάποιες κορνίζες με φωτογραφίες ενδιάμεσα.

Ανανεώστε τη Βιβλιοθήκη σας με τον πιο Γρήγορο και Εύκολο Τρόπο

 

thehomeissue_vivliothiki

Μην παραγεμίζετε τις βιβλιοθήκες με βιβλία. Αφήστε τις να αναπνέουν για να αναπνέετε και εσείς καλύτερα.

 

Μην παραγεμίζετε το τραπεζάκι του σαλονιου Το τραπεζάκι σαλονιού εκτός από χρηστικό έπιπλο είναι και κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο ενός σαλονιού. Γι’ αυτό σταματήστε να το γεμίζετε με διακοσμητικά και βιβλία και τοποθετήστε πάνω του μόνο 2-3 πράγματα. Ένα βάζο, ένα κερί και ένα ωραίο βιβλίο είναι αρκετά.

Προσοχή με την κλίμακα των επίπλων Δεν έχει ενδιαφέρον ένας χώρος με έπιπλα σε παρόμοιο μέγεθος. Παίξτε με την κλίμακα για να δώσετε ενδιαφέρον. Χρειάζεται όμως να προσέξετε να μην τοποθετείτε, για παράδειγμα, μεγάλους πίνακες πίσω από ένα μικρό καναπέ ή σε έναν μικρό σε μέγεθος τοίχο. Επίσης, προσέξτε να μην τοποθετήσετε ένα μικρό τραπέζι σαλονιού μπροστά από έναν μεγάλο καναπέ.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

9 Τρόποι για να Μεταμορφώσετε τον Μεγάλο Άδειο Τοίχο σας!

.

Πάρτε έμπνευση από τις ιδέες που σας παραθέτουμε για να μη βλέπετε άλλο τον τοίχο σας άδειο!

8 Όμορφες Γωνιές για να Απολαμβάνετε το Φαγητό σας στην Κουζίνα

.

Αυτές είναι οι πιο έξυπνες ιδέες για να μετατρέψετε τη μικρή κουζίνα σας στον πιο τέλειο χώρο για να τρώτε άνετα.

Αυτά Είναι τα Χρώματα Που θα Κυριαρχήσουν στη Διακόσμηση!

.

Αυτές είναι οι 10 αποχρώσεις που θα κυριαρχήσουν αυτή τη σεζόν στο ντεκόρ.

Ποια Πράγματα Μπορείτε να Αποθηκεύσετε Πίσω από μια Πόρτα!

.

Δεν θα το πιστεύετε πόσα διαφορετικά πράγματα μπορείτε να αποθηκεύσετε πίσω από μια πόρτα. Σας δίνουμε τη λύση στο πρόβλημα της έλλειψης αποθηκευτικού χώρου.

Απίστευτα Υπνοδωμάτια με Μίνιμαλ Διακόσμηση που θα σας Αφήσει Άφωνους

.

Το μίνιμαλ δεν χρειάζεται να είναι και ψυχρό. Δείτε μερικά υπνοδωμάτια που αψηφούν τους κανόνες και πιάστε δουλειά στο δικό σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Επιλέξτε τα πιο Τέλεια Χαλιά με Έμπνευση από την Πασαρέλα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάντε την Μπαταρία του Λάπτοπ να Ζήσει για Πάντα!