10 Τρόποι να Ζεσταθείτε Χωρίς να Χρειαστεί να Αγοράσετε Πετρέλαιο

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

10 Τρόποι να Ζεσταθείτε Χωρίς να Χρειαστεί να Αγοράσετε Πετρέλαιο

Ο χειμώνας κάνει σιγά σιγά όλο και περισσότερο αισθητή την παρουσία του και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να βρείτε την τέλεια λύση για οικονομική και αποτελεσματική θέρμανση.

1. Τζάκι: Αγοράζετε ξύλα το καλοκαίρι που είναι φτηνότερα και βάλτε τα στην αποθήκη. Η μεγάλη παραγγελία συμφέρει. Ενώ αν έχετε δικά σας ξύλα το κόστος είναι μηδενικό. Η προκατασκευασμένη εστία έχει μεγαλύτερη απόδοση από τα χτιστά τζάκια (γιατί είναι σίγουρη κατασκευή). Συνολικά πάντως το 35% της θερμικής ενέργειας που παράγει το καιόμενο ξύλο διοχετεύεται στον χώρο.

2. Ενεργειακό τζάκι: Κλειστές εστίες κατασκευασμένες από μαντέμι (χυτοσίδηρο), οι οποίες έχουν υψηλό ποσοστό απόδοσης σε σχέση με το απλό τζάκι. Τα ποσοστά απόδοσης ξεκινούν από 45% και φτάνουν έως 80%. Στα υπέρ είναι φυσικά ότι συνδέονται με τον κυκλοφορητή και μεταφέρουν ζεστό νερό σε όλα τα σώματα θερμαίνοντας όλο το σπίτι.

Αν έχετε τζάκι εκμεταλλευτείτε το στο έπακρο.

Αν έχετε τζάκι εκμεταλλευτείτε το στο έπακρο.

Καλύτερη Θέρμανση με Αυτό το Καλοκαιρινό Αξεσουάρ

3. Σόμπες πέλλετ: Προσφέρουν φτηνή και οικολογική ζέστη. Μπορούν να λειτουργούν ζεσταίνοντας τον αέρα ή ζεσταίνοντας νερό. Είναι φτηνότερα από το πετρέλαιο και την ηλεκτρική ενέργεια και παρουσιάζουν μια σταθερότερη πορεία μεταβολής τιμών. Το κόστος της σόμπας πέλλετ με σύστημα αέρα αγγίζει τα 2.000 ευρώ, ενώ η σύνδεση με το καλοριφέρ θα κοστίσει περίπου 3.000 ευρώ.

4. Ηλιακοί συλλέκτες: Η τοποθέτηση τους σε 8 τ.μ. κοστίζει περίπου 400 ευρώ και ο μηχανισμός αντιστάθμισης της θερμοκρασίας κοστίζει περίπου 150 ευρώ. Μπορείτε να έχετε θέρμανση χωρίς χρήση πετρελαίου στο σύστημα με το λέβητα.

5. Φυσικό αέριο: Το φυσικό αέριο γίνεται τελευταία όλο και πιο δημοφιλές, γιατί είναι φθηνό (υπάρχει σύμβαση σύμφωνα με την οποία η τιμή του φυσικού αερίου παραμένει πάντα 20% οικονομικότερη από την τιμή του πετρελαίου) και φιλικό προς το περιβάλλον. Απαιτεί λιγότερο χώρο στο λεβητοστάσιο γιατί δεν χρειάζεται δεξαμενή πετρελαίου. Η μέτρηση είναι πάντα σωστή και δεν υπάρχει περίπτωση νοθείας όπως συμβαίνει συχνά με το πετρέλαιο.

Τα κλιματιστικά είναι πιο ακριβά αλλά θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία μακροπρόθεσμα.

Τα κλιματιστικά μικρής κατανάλωσης ενέργειας είναι πιο ακριβά αλλά θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία μακροπρόθεσμα.

Καλύτερη Θέρμανση στο Σπίτι σας με Οικονομία

6. Βιοαιθανόλη: Νέα τεχνολογία τζακιών χωρίς καμινάδα με αληθινή φωτιά που μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε χώρο. Εφαρμογές διακόσμησης interior και outdoor design. Υψηλή ποιότητα και απόλυτη ασφάλεια λειτουργίας. Δεν μπορεί να ζεστάνει μεγάλους χώρους.

07. Θερμαντικά πάνελ μαρμάρου: Αποδίδουν τη θερμότητα όπως ο ήλιος μέσω απαλών ακτινών θέρμανσης. Δεν μεταφέρουν μέσω του αέρα σκόνες και μικρόβια αποτρέποντας αλλεργίες. Διατηρεί σταθερή την υγρασία του αέρα, αποτρέπει δημιουργία μούχλας, μυκήτων στα δομικά στοιχεία. Είναι οικολογικά, γιατί δεν εκπέμπουν καυσαέρια, εξοικονομούν ενέργεια. Είναι εύκολα στην εγκατάσταση, δεν χρειάζονται συντήρηση.

8. Αερόθερμο: Είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα και αποτελούν την πιο ακριβή λύση θέρμανσης (όπως και τα κλιματιστικά παλαιού τύπου). Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και δεν απαιτεί ιδιαίτερο χώρο ή κόπο.

4 Τρόποι να Ζεστάνετε το Μπάνιο σας Χωρίς Θέρμανση

Εκτός από τη σωστή θέρμανση υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ζεστάνετε το σπίτι σας. Μερικά χαλάκια, τα ζεστά βαμβακερά ρούχα και η cozy ατμόσφαιρα μπορούν να κάνουν θαύματα.

Εκτός από τη σωστή θέρμανση υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ζεστάνετε το σπίτι σας. Μερικά χαλάκια, τα ζεστά βαμβακερά ρούχα και η cozy ατμόσφαιρα μπορούν να κάνουν θαύματα.

9. Κλιματιστικά: Χρειάζονται λιγότερο ρεύμα από τα απλά θερμαντικά σώματα ηλεκτρικής ενέργειας. Προτιμήστε ένα κλιματιστικό με μικρή κατανάλωση ενέργειας, ακόμα και αν η αγορά του είναι πιο ακριβή. Θα κάνετε απόσβεση των χρημάτων σας στο μέλλον!

10. Ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού και θερμοπομποί: Θεωρούνται οικονομικά ως προς την κατανάλωση ενέργειας, αλλά δεν μπορούν να ζεστάνουν όλο το σπίτι. Θα πρέπει κάθε δωμάτιο να έχει το δικό του σώμα, ώστε να αποδίδουν σωστά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Βιομάζα είναι οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς, π.χ. ξύλο, υπολείμματα καλλιεργειών κ.λ.π. Τα pellets προκύπτουν από τη μηχανική συμπίεση των υλικών αυτών, χωρίς την προσθήκη χημικών. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία (λιγότερο από 12%) και υψηλή πυκνότητα. Είναι οικολογικά γιατί όταν καίγονται δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) (το οποίο ενισχύει το φαινόμενο του θερμοκηπίου).

Απόλυτος Οδηγός Θέρμανσης για Κάθε Χώρο και για Όλες τις Τσέπες

Η βιοαιθανόλη είναι το πρώτο καύσιμο που χρησιμοποιήθηκε ως υποκατάστατο της βενζίνης σε κινούμενα οχήματα. Παράγεται κυρίως από την αλκοολική ζύμωση της ζάχαρης. Μπορεί επίσης να παραχθεί βιομηχανικά από την χημική αντίδραση του αιθυλενίου με ατμό. Στην Ελλάδα οι ενεργειακές καλλιέργειες από τις οποίες μπορεί να παραχθεί βιοαιθανόλη είναι οι παραδοσιακές: σιτάρι, κριθάρι, αραβόσιτος, ζαχαρότευτλα κι η «νέα» καλλιέργεια του γλυκού σόργου. Ενδιαφέρον για την παραγωγή βιοαιθανόλης στον ελλαδικό χώρο έχει εκφράσει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Και εφόσος το καλοριφέρ δεν θα χρησιμοποιείται διακοσμήστε το έξυπνα ως αποθηκευτικό χώρο για βιβλία και τσάντες.

Και εφόσος το καλοριφέρ δεν θα χρησιμοποιείται διακοσμήστε το έξυπνα ως αποθηκευτικό χώρο για βιβλία και τσάντες.

Δώστε εύκολες, άμεσες και πάνω απ' όλα οικολογικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα του σπιτιού με τα εκατοντάδες άρθρα που θα βρείτε στην κατηγορία Eco Living, πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Tips για να Προετοιμάσετε το Σπίτι σας για τον Χειμώνα

.

Με αυτά τα tips θα μπορέσετε να προετοιμάσετε τέλεια το σπίτι σας για τον χειμώνα.

Tips για πιο Ζεστό Σπίτι Χωρίς Θέρμανση

.

Ξεχάστε τις κρύες νύχτες του χειμώνα!

Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για το Pellet

.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το pellet βρίσκονται εδώ!

Αυτοί Είναι οι πιο Οικονομικοί Τρόποι Θέρμανσης

.

Οι πιο αποτελεσματικοί και οικονομικοί τρόποι θέρμανσης για να ζεστάνετε το σπίτι σας!

«Πώς να είναι το σπίτι μου πιο ζεστό χωρίς καλοριφέρ;»

.

Κι όμως σπίτι ζεστό... γίνεται—και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία στο «μαύρο» χρυσό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το Μυστικό της Χαρτοπετσέτας: Να πώς θα Εξοικονομήσετε Χρήματα στο σπίτι με μια Αλλαγή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οι πιο Οικονομικοί Τρόποι για να μην Φεύγει η Ζέστη από το Δωμάτιο