Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για το Pellet

Κατηγορίες: ECO LIVING, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για το Pellet

H φύση μάς βοηθάει να ζεσταθούμε οικονομικά και μας διδάσκει ότι η σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων κάνει καλό στο περιβάλλον και σε εμάς.

Τα pellets (πέλετ) είναι ένα ανανεώσιμο βιοκαύσιμο υψηλής ποιότητας, τα οποία συνδυάζουν χαμηλή υγρασία, υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο και ομοιομορφία στο σχήμα και στο μέγεθος − κάτι που βοηθάει πολύ στη μεταφορά και στην αποθήκευσή τους.

Μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών βιομάζας μπορούν χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή pellets, με τα περισσότερα να προέρχονται από κομμάτια ξύλου, είτε μαλακού (π.χ. πεύκο, έλατο, ερυθρελάτη) ή σκληρού (π.χ. δρυς, σημύδα, ιτιά, λεύκα). Τα υπολείμματα από πριονίδι και ροκανίδι συνιστούν και αυτά δημοφιλή υλικά για την παραγωγή τους.

Διαβάστε επίσης:

H σταθερή σύστασή του το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε οικιακές σόμπες και καυστήρες κεντρικής θέρμανσης αλλά και για μεγαλύτερης κλίμακας μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

thehomeissue_pellet

Το pellet είναι κατάλληλη για χρήση σε οικιακές σόμπες και καυστήρες κεντρικής θέρμανσης.

Πρόκειται για απόλυτα εναλλακτικό, φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο (βιοκαύσιμο), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στις αναπτυγμένες χώρες. Απαγορεύεται, ωστόσο, να λαμβάνονται από την παράνομη υλοτόμηση των δασών.

Ετσι, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα, χρησιμοποιούν αποκλειστικά υπολείμματα από νόμιμες υλοτομικές δραστηριότητες ή παραπροϊόντα επεξεργασίας ξύλου, βοηθώντας με τη συγκέντρωσή τους στην αποφυγή πυρκαγιών (κυρίως τα καλοκαίρια), καθώς μένουν εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Δώστε εύκολες, άμεσες και πάνω απ' όλα οικολογικές λύσεις σε κάθε πρόβλημα του σπιτιού με τα εκατοντάδες άρθρα που θα βρείτε στην κατηγορία Eco Living, πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πώς να είναι το σπίτι μου πιο ζεστό χωρίς καλοριφέρ;»

.

Κι όμως σπίτι ζεστό... γίνεται—και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία στο «μαύρο» χρυσό.

10 Tips για να Προετοιμάσετε το Σπίτι σας για τον Χειμώνα

.

Με αυτά τα tips θα μπορέσετε να προετοιμάσετε τέλεια το σπίτι σας για τον χειμώνα.

Τα 5 Βασικά Σημεία που Πρέπει να Προσέξετε στο Σπίτι για να το Προστατέψετε από Υγρασία

.

Φροντίστε για τη μόνωση του σπιτιού σας για να έχετε οικονομία και καλύτερη απόδοση του κτιρίου συνολικά, και ειδικότερα στην υγρασία και τη μούχλα.

Φτιάξτε την πιο Οικονομική Συσκευή Θέρμανσης Μόνοι σας

.

Αυτός είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να φτιάξετε μια συσκευή θέρμανσης μόνοι σας.

Κρατήστε το Κρύο Έξω από το Σπίτι

.

Εκτός από όλες τι γνωστές μεθόδους θέρμανσης, υπάρχουν και μερικά απλά πράγματα, τα οποία είναι εύκολα και οικονομικά. Δείτε τα...


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάτω οι Άσχημες Μυρωδιές: Μάθετε πώς θα τις Εξαφανίσετε από τα Τάπερ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένα Αυτοκίνητο για... Πότισμα!