Ένα Αυτοκίνητο για... Πότισμα!

Κατηγορίες: ECO LIVING, PLUS +, NEWS +

Ένα Αυτοκίνητο για... Πότισμα!

Αυτό το αυτοκίνητο υπόσχεται να γίνει ένα με... το περιβάλλον, σύμφωνα με το BBC.

Δεν έχουμε σταματήσει να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο και πιο πράσινο κόσμο—τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις μεταφορές. Και μαζί μας φαίνεται να μην έχουν σταματήσει να ελπίζουν και οι συντάκτες του BBC που σε πρόσφατο αφιέρωμά τους παρουσιάσαν το, κατά τη γνώμη τους, πιο πράσινο αυτοκίνητο στον κόσμο το οποίο, όπως θα δείτε κι εσείς, μάλλον δεν απευθύνεται σε αλλεργικούς οδηγούς! Πριν πείτε «Αψού!», δείτε πώς θα κάνετε το σπίτι σας αλλεργικά ελεγμένο.

thehomeissue_prasino

Στην ουσία πρόκειται για ένα Smart καλυμμένο με 5 τ.μ. πρασινάδας.

Το αυτοκίνητο αποτελεί το τελευταίο μεγάλο project του εργαστηρίου Moovel Lab και φέρει την ονομασία «GreenSkin» (ελληνιστί «Πράσινο Δέρμα»). Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα συνηθισμένο Smart Fortwo το οποίο όμως είναι καλυμμένο με 5 τ.μ... πρασινάδας! Για την ακρίβεια, οι εμπνευστές του κάλυψαν το αυτοκίνητο με μια παχιά «κουβέρτα» παχύφυτων, της οικογένειας Sedum, τα οποία είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Κι ενώ δηλώνουν ότι αυτή η μικρή πράσινη πινελιά δεν πρόκειται να σώσει άμεσα το περιβάλλον, εκτιμούν ότι θα μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει πίσω του το συγκεκριμένο όχημα.

Τα παχύφυτα που καλύπτουν το αυτοκίνητο είναι ανθεκτικά στην ξηρασία.

Τα παχύφυτα που καλύπτουν το αυτοκίνητο είναι ανθεκτικά στην ξηρασία.

Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς τους, οι ειδικοί του Moovel Lab αναμένουν ότι αυτό το καταπράσινο αυτοκίνητο θα «αφαιρέσει» επτά κιλά διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από την ατμόσφαιρα ετησίως, επισημαίνοντας ότι ένα ώριμο δέντρο μπορεί να φιλτράρει 2,6 μέσα στο ίδιο διάστημα. Δείτε εδώ έξι συνήθειες που βλάπτουν το περιβάλλον.

Παρόλα αυτά, οι συντάκτες του BBC τονίζουν ότι ενώ αυτό το νούμερο μπορεί να φαντάζει μικρό για ένα συμβατικό όχημα, δεν ισχύει το ίδιο για ηλεκτρικά οχήματα τα οποία αν «ντυθούν» στα πράσινα, ενδέχεται να έχουν σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα! Μπορεί το Moovel Lab να εγκαινιάσει μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα; Κανείς δε μπορεί να μας απαντήσει με σιγουριά. Προς το παρόν, το πράσινο αυτοκίνητο κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους της Στουτγάρδης στο πλαίσιο του πειραματικού προγράμματος του εργαστηρίου.

Πηγή: www.bbc.com

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πώς μπορώ να κάνω το ψυγείο μου να λάμψει με οικολογικό τρόπο;»

.

Απαντήσαμε στην ερώτηση αναγνώστριάς μας για το πώς μπορεί να καθαρίσει τις εξωτερικές επιφάνειες στο ψυγείο της με οικολογικό τρόπο.

Φτιάξτε Μόνοι σας το πιο Εύκολο Καθαριστικό για τα Πλακάκια και την Μπανιέρα σας

.

Φτιάξτε το δικό σας φυσικό καθαριστικό για τα πλακάκια και την μπανιέρα σας.

Ακόμα και η πιο Μονότονη Διακόσμηση Μπορεί να Αλλάξει με Μια Μόνο Κίνηση

.

Οι περισσότεροι αναρωτιούνται πώς θα μπορούσαν να δώσουν -διακριτικά- ζωή σε έναν χώρο όπου κυριαρχεί το λευκό χρώμα. Δείτε πώς θα τα καταφέρετε.

«Τα οικολογικά χρώματα είναι πράγματι ασφαλή για την υγεία μου;»

.

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, έχετε ανάγκη από λίγη ανανέωση; Αν αυτή συνδέεται με ένα πινέλο στο χέρι, τότε διαβάστε παρακάτω όλη την αλήθεια για τις οικολογικές μπογιές!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κοιμηθείτε στα Λαμπερά Υπνοδωμάτια των Celebrities!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: 8 Λόγοι που μια Αγκαλιά Μπορεί να Αλλάξει τη Ζωή σας