Έτσι θα Περιορίσετε τον Χρόνο που Περνάνε τα Παιδιά στον Υπολογιστή

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ

Έτσι θα Περιορίσετε τον Χρόνο που Περνάνε τα Παιδιά στον Υπολογιστή

Το να περιορίσετε τον χρόνο που τα παιδιά περνάνε μπροστά από τον υπολογιστή φαντάζει συχνά δύσκολο. Δεν είναι, ωστόσο, ακατόρθωτο.  Αυτό που χρειάζεται είναι να υιοθετήσετε μερικές βασικές στρατηγικές για να παρακολουθείτε και να περιορίζετε το χρόνο και να τους μάθετε πως το να σταματάνε την ώρα που έχει συμφωνηθεί είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή την επόμενη φορά.

Δράσεις για Παιδιά: Τι Μπορούν να Κάνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να Περάσουν Δημιουργικά τον Χρόνο τους

Πόσος, όμως, είναι ο χρόνος που τα παιδιά μπορούν να περνάνε μπροστά από μία οθόνη; Οι ειδικοί έχουν συμφωνήσει σε κάποια ανώτατα επιτρεπτά όρια χρόνου/μέρα.

υπολογιστή

Αν το παιδί σας είναι μικρό περάστε χρόνο μαζί του στον υπολογιστή.

Βρέφη Αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή με το βρέφος σας, περιορίστε το στο ελάχιστο. 10 με 15 λεπτά είναι το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Νήπια Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία χρειάζονται πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. 30 λεπτά τη μέρα είναι αρκετά, κατά προτίμηση με γονική επίβλεψη.

Παιδιά δημοτικού 30-45 λεπτά ελεύθερης χρήσης με επιπλέον χρόνο για δραστηριότητες στον υπολογιστή που αφορούν το σχολείο και τις εργασίες, αν αυτό είναι απαραίτητο.

12 Οικονομικές και Έξυπνες Ιδέες για το Απόλυτο Παιδικό Πάρτι Γενεθλίων

Παιδιά γυμνασίου Ξεκινήστε με 1 ώρα κατά τις μέρες της εβδομάδας και αν το επιτρέπει ο χρόνος αυξήστε το λίγο τα Σαββατοκύριακα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον χρόνος για εργασίες, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Λύκειο Δύο ώρες τη μέρα κατά μέσο όρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον χρόνος για εργασίες και εποικοδομητικές δραστηριότητες.

Πώς, όμως, θα καταφέρετε να περιορίσετε τον χρόνο; Οι παρακάτω προτάσεις αφορούν παιδιά κυρίως του δημοτικού. Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει, θα πρέπει να χτίσετε μαζί του μια σχέση εμπιστοσύνης σε σχέση με τον χρόνο που περνάει στον υπολογιστή.

υπολογιστή

Βάλτε όρια στον χρόνο με έξυπνες λύσεις.

Χρησιμοποιήστε software Υπάρχουν πολλές εφαρμογές τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε τον χρόνο. Τα windows έχουν επίσης την επιλογή του γονικού ελέγχου.

Βάλτε χρονόμετρο Το οποίο θα χτυπήσει όταν ο χρόνος τελειώσει και το οποίο μπορείτε να ακούσετε εσείς, αλλά και το παιδί σας.

Κάντε το να έχει πλάκα Αν ένα παιδί είναι λίγο μεγαλύτερο, μπορείτε να του στείλετε online «μήνυμα» ή να του γράψετε ένα μήνυμα και να το στείλετε στο κινητό.

Εύκολο DIY: Φτιάξτε της Δική σας Φυσική Πλαστελίνη!

Για να το κάνετε πιο εύκολο, επικοινωνήστε με το παιδί σας. Πείτε του εκ των προτέρων πόσο χρόνο έχει. Εξασφαλίστε ότι ο χρόνος που του δίνετε είναι αρκετός για την δραστηριότητα που θέλει να κάνει. Βοηθήστε το να διαλέξει ένα παιχνίδι για το οποίο ο χρόνος που του δίνετε είναι αρκετός ώστε να διασκεδάσει και να μην αναγκαστεί να κλείσει τον υπολογιστή πάνω που έχει αρχίσει να περνάει καλά.

Τέλος, επιτρέψτε του να «αποθηκεύσει» χρόνο και να τον χρησιμοποιήσει αργότερα αν θέλει. Αν για παράδειγμα το όριο είναι 30 λεπτά/ μέρα και μια μέρα δεν χρησιμοποιήσει τον χρόνο του, αφήστε το την άλλη μέρα να μείνει για 60 λεπτά.

Δείτε όλα όσα αφορούν το παιδί πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δράσεις για Παιδιά: Τι Μπορούν να Κάνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να Περάσουν Δημιουργικά τον Χρόνο τους

.

Δείτε τις δράσεις για παιδιά με τις οποίες μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πώς να συγκατοικήσουν δύο παιδιά σε ένα δωμάτιο

.

Τις περισσότερες φορές από ανάγκη και λιγότερο από επιλογή, δύο παιδιά μοιράζονται ένα δωμάτιο. Μπορεί αυτή η εμπειρία να έχει όμορφες αναμνήσεις για όλους; Κι αν ναι, πώς γίνεται;

Το παιδί στο... Κέντρο της Γης

.

Το Κέντρο της Γης ενημερώνει και εκπαιδεύει τα παιδιά – και τους μεγάλους – σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού. Φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις δεξιοτεχνίες τους μέσα από την επαφή τους με τη φύση σε ένα καταπράσινο τοπίο δίπλα στο κέντρο της πόλης.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

δράσεις για παιδιά
Δράσεις για Παιδιά: Τι Μπορούν να Κάνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να Περάσουν Δημιουργικά τον Χρόνο τους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

βασιλικό βρεφικό δωμάτιο
5 Πράγματα που Γνωρίζουμε για το Βασιλικό Βρεφικό Δωμάτιο του Πρίγκιπα William και της Kate Middleton