Δράσεις για Παιδιά: Τι Μπορούν να Κάνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να Περάσουν Δημιουργικά τον Χρόνο τους

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚH AΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Δράσεις για Παιδιά: Τι Μπορούν να Κάνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να Περάσουν Δημιουργικά τον Χρόνο τους

Ξεκίνησε το φθινόπωρο και μαζί του ξεκίνησε το σχολείο και οι δραστηριότητες των παιδιών. Φυσικά, μαζί με τα παραπάνω ξεκίνησε και το… τρέξιμο τον γονιών!

Για να μην απελπιστείτε, λοιπόν, και κυρίως για να προσφέρετε στους μικρούς μας φίλους ευχάριστες δραστηριότητες για να περάσουν όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο τους, δείτε ποιες είναι οι δράσεις για παιδιά που λαμβάνουν χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Θα τους δώσετε την ευκαιρία να μάθουν καινούργια πράγματα και να κάνουν νέους φίλους και στον εαυτό σας την ευκαιρία να… πάρετε μια ανάσα.

Οι Δουλειές του Σπιτιού που Μπορούν να Κάνουν και τα Παιδιά

Αθήνα

«Τα Σαββατοκύριακα… μικροί μεγάλοι στο Μουσείο», Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  Εργαστήρια και διαδραστικές ξεναγήσεις λειτουργούν όλο το χρόνο, κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ανάλογα με την ηλικία του, το κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με συνομήλικούς του και να συμμετέχει σε εργαστήρια γεμάτα φαντασία και δημιουργικότητα. Για να δείτε αναλυτικά τις δράσεις κάντε κλικ εδώ.

δράσεις για παιδιά

Τα μουσεία διοργανώνουν πολλές δράσεις που θα απασχολήσουν τα παιδιά δημιουργικά.

«Emotions, ένας κόσμος συναισθημάτων», Μουσείο Ακρόπολης Μέσα από τις ευφάνταστες δράσεις του Μουσείου της Ακρόπολης τα παιδιά, αλλά και οι γονείς, ταξιδεύουν… στα συναισθήματα του αρχαίου κόσμου, ανακαλύπτουν μύθους, πλάθουν ιστορίες και σχεδιάζουν αρχαία προσωπεία. Το Μουσείο περιλαμβάνει και άλλες δράσεις, ενώ οι συνοδοί μπορούν να παρακολουθήσουν προβολές. Κάντε κλικ εδώ για αναλυτικές πληροφορίες.

Εύκολο DIY: Φτιάξτε της Δική σας Φυσική Πλαστελίνη!

«Ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων» Μουσείο Συναισθημάτων Ένα ετήσιο εργαστήρι που πραγματοποιείται για παιδιά Β’ έως ΣΤ’ δημοτικού. Μέσα από τα εκθέματα του μουσείου, το παραμύθι, το θέατρο, τη σωματική έκφραση και τα εικαστικά, τα παιδιά οδηγούνται στη συναισθηματική ανάπτυξη και στην καλλιέργεια. Στο μουσείο πραγματοποιούνται και άλλα παιδικά εργαστήρια τα Σαββατοκύριακα. Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα.

δράσεις για παιδιά

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν καινούργια πράγματα και να κάνουν νέους φίλους.

Θεσσαλονίκη

Δράσεις για παιδιά στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Το παιδικό μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει δράσεις για παιδιά τις Κυριακές, εργαστήρια, ημερίδες και εκδηλώσεις. Οι μικροί μας φίλοι έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εκθέσεις του, να απασχοληθούν με δημιουργικές δράσεις και να παίξουν παιχνίδια ανακάλυψης. Για να δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις του μουσείου, κάντε κλικ εδώ.

Αυτά Είναι τα 8 Καλύτερα Παιδικά Βιβλία Όλων των Εποχών!

Παιδικά προγράμματα ΧΑΝΘ Η ΧΑΝΘ προσφέρει μια πληθώρα προγραμμάτων για παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους: θεατρικό παιχνίδι, μουσική,  μουσική προπαιδεία, ζωγραφική, θεατρικές παραστάσεις, ρομποτική, παιχνίδια σκέψης και ευφυΐας.  Για να δείτε όλες τις δραστηριότητες της ΧΑΝΘ για παιδιά, κάντε κλικ εδώ.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παίζονται, επίσης, πληθώρα παιδικών παραστάσεων, όλα τα Σαββατοκύριακα, που μπορούν να διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους, αλλά και εσάς του ίδιους!

Δείτε όλα όσα αφορούν το παιδί πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 Bήματα για να Oργανώσετε το Tέλειο Παιδικό Πάρτι Γενεθλίων

.

Όσο καλή διάθεση και να έχετε, ένα σπίτι γεμάτο πιτσιρίκια που τρέχουν, στριγκλίζουν, παίζουν, τρώνε δεν παλεύεται εύκολα. Οργανωθείτε λίγο καιρό νωρίτερα και εκείνη την ημέρα επιτρέψτε στον εαυτό σας να διασκεδάσει μαζί με τα παιδιά.

Το παιδί στο... Κέντρο της Γης

.

Το Κέντρο της Γης ενημερώνει και εκπαιδεύει τα παιδιά – και τους μεγάλους – σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού. Φέτος το καλοκαίρι τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις δεξιοτεχνίες τους μέσα από την επαφή τους με τη φύση σε ένα καταπράσινο τοπίο δίπλα στο κέντρο της πόλης.

Πανεύκολο DIY για Παιδιά: Ζωγραφίστε τα Πάνινα Παπούτσια!

.

Το μικρό σας θαύμα έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες; Αφήστε το ελεύθερο να τις εκφράσει στα πάνινα παπούτσια του!

5 Τρόποι που θα Κάνουν τα Παιδιά σας να Αφήσουν για Λίγο τα Παιχνίδια τους και να Βοηθήσουν στις Δουλειές

.

Κάντε τα παιδιά σας βοηθούς στις δουλειές του σπιτιού και θα τους δώσετε χρήσιμα εφόδια για την εξέλιξή τους στο μέλλον.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Επιστροφή στο Σχολείο: Τα Απαραίτητα που Πρέπει να Έχει η Σχολική Τσάντα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

υπολογιστή
Έτσι θα Περιορίσετε τον Χρόνο που Περνάνε τα Παιδιά στον Υπολογιστή