12 Tips για Οργανώσετε το Βρεφικό Δωμάτιο

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΙΚΟ

12 Tips για Οργανώσετε το Βρεφικό Δωμάτιο

Θυμάστε τι τακτικό ήταν το βρεφικό δωμάτιο προτού φέρει ο πελαργός το μωρό σας; Κοιτάξτε τώρα γύρω σας και κάντε μια αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης. Μήπως έχετε παρεκτραπεί λιγάκι με την ακαταστασία; Δείτε πώς θα το επαναφέρετε στην τάξη για να επωφεληθείτε και εσείς και το μωρό σας.

  1. Έπιπλα με… περιεχόμενο Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται πολλά πράγματα, παιχνίδια κλπ. Κάντε συστηματικές αγορές με κομμάτια που μελλοντικά μπορούν να συνδυαστούν και να αξιοποιηθούν μαζί με άλλα. Διαφορετικά, πολύ σύντομα θα έχετε μαζέψει τόσο διαφορετικά πράγματα και θα χάνετε τόσο χώρο που θα είστε ζημιωμένοι και οικονομικά και πρακτικά.

Tip: Σε ένα συγκεκριμένο κουτί ή ράφι συγκεντρώστε τα ρουχαλάκια που του μικραίνουν, είτε για να τα χαρίσετε είτε για να τα κρατήσετε για το επόμενο μέλος της οικογένειάς σας!

  1. Ξεμπλοκάρετε την ντουλάπα Επειδή τα βρεφικά ρουχαλάκια είναι petit, τα βρεφικά έπιπλα είναι μικρότερων διαστάσεων από τα κανονικά. Εκμεταλλευτείτε κάθε εκατοστό του διαθέσιμου χώρου, επεκτείνοντας την «ντουλάπα» με τη βοήθεια μιας ράβδου εξωτερικά. Μέσα στη ντουλάπα θα τοποθετείτε πράγματα που δεν θέλετε να φαίνονται ή αυτά που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή και στη ράβδο τα καθημερινά ρουχαλάκια του στα οποία χρειάζεστε άμεση πρόσβαση. Κάτω από τη ράβδο, μπορείτε να βάλετε τα πλεκτά, πλαστικά ή ξύλινα καλάθια με τα παιχνίδια του, καθώς και να το μάθετε να παρκάρει εκεί το ποδηλατάκι/αυτοκινητάκι κλπ.

Tip: Από τη ράβδο μπορείτε να κρεμάσετε και πάνινους σάκους με μικρά αντικείμενα ή ρουχαλάκια. Επίσης, μπορείτε να βάζετε εκεί τα άπλυτά του, αν δεν είναι από τα πολύ λερωμένα.

  1. Πού είναι τι; Καλά τα κουτιά, αλλά τι νόημα έχει να έχετε τελικά τάξη μέσα κι έξω από την ντουλάπα σας αλλά είτε εσείς να βαριέστε να μετακινήσετε τα βουνά από κουτιά για να βρείτε αυτό που θέλετε είτε το παιδί, φυσικά, να μη έχει πρόσβαση; Οι λύσεις είναι δύο: α) Επιλέξτε διάφανα κουτιά για να φαίνεται τι έχετε βάλει μέσα, και β) Βάλτε ετικέτες πάνω στα κουτιά που εξηγούν τι περιέχουν, πχ. χειμωνιάτικα 6-12 μηνών. Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε που είναι όλα τα αποθηκευμένα είδη με μια ματιά. Επιπλέον, ακόμα κι αν μετακινηθούν διαβάζοντας το περιεχόμενό τους θα ξέρετε αμέσως τι περιέχουν.

Tip: Όσον αφορά τα παιχνίδια, τακτοποιείτε σε κλειστά κουτιά μόνο εκείνα που θέλετε να δώσετε. Διαφορετικά το πιθανότερο είναι σε λίγο καιρό να τα ξεχάσετε και να μην ξαναχρησιμοποιηθούν ποτέ.

  1. Οργάνωση ανά μέγεθος των ρούχων Το παιδί μεγαλώνει γρήγορα και κάθε 3 μήνες αλλάζει το μέγεθος των ρούχων. Συχνά μας φέρνουν δώρα ρούχα σε μεγαλύτερο μέγεθος. Φτιάξτε ετικέτες που περνούν μέσα στον κύλινδρο που κρεμάτε τα ρούχα και γράψτε επάνω την ηλικία μεγέθους πχ. 0-3 μηνών. Έτσι θα ξέρετε εύκολα τι ρούχα μπορείτε να δωρίσετε, να φυλάξετε για το επόμενο και να του φορέσετε.
  2. Μη χάνετε ύψος Κοιτάξτε γύρω σας πόσες διαθέσιμες πόρτες υπάρχουν: η πόρτα του δωματίου, οι πόρτες της ντουλάπας, τα πορτάκια της αλλαξιέρας. Όπου σας είναι πιο βολικό κρεμάστε επάνω τους υφασμάτινες θήκες με τσέπες. Τοποθετήστε εκεί από μωρομάντηλα και μπουκαλάκια για την περιποίησή του, μέχρι παπουτσάκια. Εναλλακτικά, εγκαταστήστε εκεί ένα μίνι φαρμακείο. Επίσης, μη γεμίζετε τους χώρους που έχει πρόσβαση το παιδί με αναμνηστικά, διακοσμητικά και κορνίζες. Τοποθετήστε πλωτά ράφια ψηλά στον τοίχο και βάλτε εκεί ό,τι σας κάνει κέφι.
  1. Μην μαζεύετε πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσετε Με ένα μωρό στο σπίτι είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάθε τρεις και λίγο θα έρχονται καινούργια αντικείμενα να προστεθούν στο δωμάτιο του. Όλοι ξέρουμε, επίσης, ότι δεν κρατάτε όλα τα δώρα. Αλλάξτε τα άμεσα ή βάλτε τα στο κουτί με τα «εξερχόμενα», δηλαδή στα ρουχαλάκια που θα χαρίσετε. Κάποιο άλλο μωράκι τα χρειάζεται και θα το εκτιμήσει. Σκεφτείτε ότι στη διαχείριση του χώρου δεν εκπαιδεύεστε μόνο εσείς ως γονιός αλλά εκπαιδεύετε και το παιδί που μαθαίνει δίπλα σας. Συμπέρασμα: Μην κολλάτε με πράγματα που σπάνια χρησιμοποιείτε.
  2. Φρουτιέρα Πάρτε μια πολυώροφη φρουτιέρα και βάλτε στο πρώτο δοχείο τα αρκουδάκια του, στο δεύτερο τις κάπες και στο τρίτο τα καλλυντικά του. Έτσι θα τα έχετε όλα μαζί οργανωμένα σε ένα σημείο.
  3. Βάλτε χρώμα στην αποθήκευση Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από πολύχρωμα σακιά σε διάφορα χρώματα όπως το navy blue, το κίτρινο, το λευκό κλπ. Βάλτε μεταλλικούς διάτρητους κάδους - κουτιά στα ράφια και τοποθετήστε παιχνίδια και παραμύθια.
  4. Έξυπνη, όμορφη, εύκολη και οικονομική ιδέα κρεμάστρας Πάρτε ένα κλαρί σχετικά χοντρό και κρεμάστε το οριζόντια με μία έγχρωμη κορδέλα πάνω από την αλλαξιέρα. Εκεί θα μπορείτε να κρεμάτε τα καθημερινά ρουχαλάκια του. Πέραν του ότι θα δείχνει υπέροχο μέσα στο δωμάτιο, θα είναι και πολύ πρακτικό, αφού θα μπορείτε να παίρνετε εύκολα ό,τι ρουχαλάκι χρειάζεστε.
  5. Χώρος κάτω από κούνια: Βάλτε κάτω από την κούνια μεγάλα πλαστικά πλαστικά κουτιά αποθήκευσης για επιπλέον πάνες και μωρομάντηλα. Για να μη φαίνεται βάλτε ένα κρεβατόγυρο! Εάν πάλι θέλετε κάτι που να φαίνεται, επιλέξτε πλαστικές λεκάνες-κουβάδες σε ένα έντονο χρώμα που ταιριάζει στο υπνοδωμάτιο και φτιάξτε με πανί υφασμάτινα καπάκια σαν αυτά που βάζουμε τις μαρμελάδες! Έπειτα, μπορείτε να γράψετε πάνω στο καθένα κάτι που να σας δίνει μια ιδέα για το περιεχόμενο.
  6. Συρτάρια Κρατήστε τα συρτάρια οργανωμένα τοποθετώντας πλαστικά κουτιά εσωτερικά και βάλτε το κάθε πράγμα σε ένα από αυτά.
  7. Κουζίνα: Αφιερώστε ένα με δύο ντουλάπια που ανήκουν στα πράγματα του μωρού σας. Εκεί μπορείτε να βάλετε θήκες πλαστικές που στη μία θα είναι τα μπιμπερό του, στην άλλη οι κρέμες κ.ο.κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρεφικό δωμάτιο (video)

.

Δείτε τις νέες τάσεις για τη διακόσμηση στο βρεφικό δωμάτιο, μάθετε για την απαραίτητη ασφάλεια που πρέπει να έχει, τρόπους για τη σωστή οργάνωσή του καθώς και όλα όσα πρέπει να αποφύγετε!

Νέες ιδέες για το βρεφικό δωμάτιο

.

Δείτε μερικές φρέσκιες ιδέες για το βρεφικό δωμάτιο ώστε να έχετε ένα μοντέρνο και κομψό αποτέλεσμα που θα αντέξει στον χρόνο, χωρίς να πρέπει να αλλάξετε ριζικά τη διακόσμησή μετά από μόλις λίγα χρόνια.

Το Πρώτο του Δωμάτιο: Τι να Προσέξετε και τι να Αποφύγετε

.

Απαλές υφές και χρώματα, μαλακές καμπύλες και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα είναι μερικά από αυτά που πρέπει να έχει ένα βρεφικό δωμάτιο. Υπάρχουν όμως και άλλα που καλό είναι να μην τα έχει. Εκπαιδευτείτε καθώς περιμένετε τον πελαργό.

5 ιδέες για να οργανώσετε το βρεφικό δωμάτιο

.

Θυμάστε τι τακτικό ήταν το βρεφικό δωμάτιο προτού φέρει ο πελαργός το μωρό σας; Κοιτάξτε τώρα γύρω σας και κάντε μια αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης. Μήπως έχετε παρεκτραπεί λιγάκι με την ακαταστασία; Δείτε πώς μπορείτε να επανέλθετε στην τάξη.

Βάλτε τάξη στο παιδικό δωμάτιο

.

Κι όμως με τις σωστές επιλογές, τα παιδιά μπορεί να είναι συνεπή στις καθημερινές υποχρεώσεις του δωματίου τους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Οργανώστε το Μπάνιο σας με Αυτές τις Έξυπνες και Πρακτικές Ιδέες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διαμέρισμα
Αυτό το Διαμέρισμα είναι Μικρότερο από 50 τμ Αλλά θα σας Εντυπωσιάσει!