Κάντε Σωστή Διακόσμηση με Μαθηματική Ακρίβεια

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Κάντε Σωστή Διακόσμηση με Μαθηματική Ακρίβεια

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο ψηλά πρέπει να κρεμάσετε τους πίνακές σας, τι απόσταση πρέπει να κρατήσετε μεταξύ τους ή ποια είναι η ιδανική απόσταση ανάμεσα στον καναπέ και το coffee table σας; Αν η απάντησή σας στα παραπάνω ερωτήματα είναι θετική, τότε συνεχίστε να διαβάζετε. Γιατί; Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό διακόσμησης... μαθηματικής ακρίβειας.

Κουρτίνες Πέρα από το γεγονός ότι προστατεύουν την ιδιωτικότητά σας, οι κουρτίνες δίνουν στο χώρο σας χαρακτήρα, στυλ και όγκο.  Μάθετε πώς θα τις κρατήσετε στο ιδανικό ύψος τους5 εκατοστά είναι η μικρότερη δυνατή απόσταση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στο περβάζι και το κουρτινόξυλο. Για να δώσετε ύψος στο χώρο σας, τοποθετήστε το κουρτινόξυλο πιο κοντά στο ταβάνι. 10-25 εκατοστά πρέπει να εξέχει το κουρτινόξυλο από τις πλευρές του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας σας. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η απόσταση τόσο μεγαλύτερο φαίνεται και το παράθυρό σας. 2 φορές μεγαλύτερο από το πλάτος του παραθύρου σας πρέπει να είναι το φάρδος της κουρτίνας που το καλύπτει. 1-5 εκατοστά επιπλέον ύψος πρέπει να υπολογίζετε ώστε οι κουρτίνες σας να καλύπτουν ή να πέφτουν απαλά στο πάτωμα του καθιστικού σας.

thehomeissue_math02

Οι κουρτίνες κάνουν πολλά περισσότερα από το να προστατεύουν την ιδιωτικότητά σας γι' αυτό δώστε τους την προσοχή που τους αρμόζει.

Πίνακες και κάδρα Οι πίνακες και τα κάδρα δίνουν αίσθηση πολυτέλειας στο καθιστικό σας. Δείτε πόσο ψηλά (ή χαμηλά) πρέπει να τα κρεμάτε. 5 εκατοστά είναι η μέση απόσταση που πρέπει να έχουν μεταξύ τους οι κορνίζες των κάδρων σας. 10-20 εκατοστά είναι η ιδανική απόσταση μεταξύ της πλάτης του καναπέ και της κορνίζας του πίνακα ή του κάδρου που πλαισιώνει τον τοίχο στον οποίο έγκειται το έπιπλο. 50 κιλά είναι το μέγιστο βάρος που μπορούν να σηκώσουν οι μεγαλύτεροι σε μέγεθος γάντζοι. Αν ο πίνακας που θέλετε να κρεμάσετε στον τοίχο σας είναι βαρύς, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε γάντζους για να τον στερεώσετε αντί για καρφιά ή βίδες.

thehomeissue_math03

Οι πίνακες μπορούν να δώσουν στον χώρο σας το χρώμα που του λείπει ή ακόμα και να σας εμπνεύσουν με τα χρώματά τους για να συνεχίσετε τη διακόσμηση.

Φωτιστικά Δείτε πώς θα πετύχετε τον ιδανικό φωτισμό για το καθιστικό σας με τη σωστή τοποθέτηση των φωτιστικών σας. 20 εκατοστά τουλάχιστον πρέπει να χωρίζουν την άκρη του κεφαλιού σας με οποιοδήποτε φωτιστικό οροφής. 90 εκατοστά πρέπει να απέχει ο διακόπτης από το πάτωμα και τουλάχιστον 3 εκατοστά από την κάσα της πόρτας.

Έπιπλα Οι σωστές αποστάσεις μεταξύ των επίπλων σας μπορεί να αποτελέσουν σημείο συνεχούς προβληματισμού. Οι παρακάτω αριθμοί θα σας βοηθήσουν να τα βάλετε κυριολεκτικά στη θέση τους. 45 εκατοστά πρέπει να παρεμβάλλονται μεταξύ του καναπέ και του coffee table σας. 20-50 εκατοστά είναι η ιδανική απόσταση ανάμεσα στις άκρες του χαλιού σας και των τοίχων του δωματίου. 65-90 εκατοστά πρέπει να παρεμβάλλονται ανάμεσα σε δύο πολυθρόνες τοποθετημένες στην ίδια γραμμή (ανάλογα πάντα με το μέγεθος του χώρου). 30-40 εκατοστά είναι το ιδανικό πλάτος που πρέπει να έχουν τα ράφια της βιβλιοθήκης σας.

thehomeissue_math002

Τα διαφορετικά μοτίβα δίνουν ζωντάνια στο χώρο σας.

Χρώμα και μοτίβα Το χρώμα και τα μοτίβα καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό το ύφος και το στυλ του καθιστικού σας. Δείτε πώς μπορείτε να τηρήσετε τις μεταξύ τους αναλογίες. 60% του χώρου σας πρέπει να είναι καλυμμένος με ένα βασικό χρώμα ή να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο χρωματικό θέμα. Το υπόλοιπο 40% καλό είναι να μοιράζεται σε 2-3 χρώματα. 3 είναι ο ανώτατος αριθμός διαφορετικών μοτίβων που μπορεί να συνυπάρχουν σε έναν χώρο. Συνδυάστε λοιπόν ένα μεγάλο σε έκταση μοτίβο με δύο μικρότερα για να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες οπτικές αντιθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Βλέπετε Όλα Καρό; Μάθετε τα Πάντα για την Πιο Hot Τάση του Φθινοπώρου!

.

Ακολουθούμε την ιστορία του καρό από την Σκωτία μέχρι σήμερα και σας παρουσιάζουμε έξυπνους τρόπους να το βάλετε σπίτι σας.

9 Λάθη που Κάνουν το Σπίτι να Δείχνει Υπερβολικά Μικρό!

.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε συνηθισμένα λάθη που κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμα μικρότερος.

Αυτά Είναι τα Μεγαλύτερα Λάθη της Διακόσμησης (τα Κάνουν Ακόμα και οι Ειδικοί)

.

Ουδείς αλάθητος! Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν 6 διακοσμητικά ατοπήματα στα οποία πέφτουν ακόμα και όσοι δηλώνουν ειδικοί!

Τα πιο "Έξυπνα" Έπιπλα για Μικρά Διαμερίσματα

.

Επιπλώστε το μικρό σας διαμέρισμα σας με έξυπνο τρόπο!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ο Πίνακας Διάθεσης θα σας Φτιάξει τον Χώρο και τη Διάθεση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κάντε την Διακόσμησή σας Προσωπική με το Μονόγραμμα σας