Αυτά Είναι τα Μεγαλύτερα Λάθη της Διακόσμησης (τα Κάνουν Ακόμα και οι Ειδικοί)

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Αυτά Είναι τα Μεγαλύτερα Λάθη της Διακόσμησης (τα Κάνουν Ακόμα και οι Ειδικοί)

Ουδείς αλάθητος! Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν 6 διακοσμητικά ατοπήματα στα οποία πέφτουν ακόμα και όσοι δηλώνουν ειδικοί!

Με τη νέα χρονιά να είναι για τα καλά πια εδώ, ίσως να νιώθετε την ανάγκη να ανανεώσετε το σπίτι σας. Προτού, όμως, βουτήξετε στα βαθιά νερά της υψηλής διακοσμητικής, καλό είναι να δείτε ποια πράγματα είναι μάλλον καλύτερο να αποφύγετε να τολμήσετε για φέτος. Γιατί σας προειδοποιούμε; Μα γιατί η λίστα που θα βρείτε παρακάτω περιλαμβάνει 6 μεγάλα διακοσμητικά λάθη τα οποία κάνουν ακόμα κι οι εξπέρ του design! Πάμε να δούμε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε;

Λάθος #1: Δεν δίνουν αρκετή σημασία στο φως Ο κακός φωτισμός μπορεί να κάνει ακόμα και τα πιο όμορφα δωμάτια να μοιάζουν μουντά, βαρετά κι άκομψα. Συχνά, μάλιστα, ακόμα και οι ειδικοί του design αμελούν να δώσουν σημασία σε αυτό το βασικό διακοσμητικό κανόνα. Σε αντίθεση λοιπόν με τους ατυχώς ή ανελλιπώς φωτισμένους χώρους, οι χώροι που φωτίζονται σωστά δεν αρκούνται σε μια πηγή φωτός, αλλά αντίθετα συγκεντρώνουν φως από πολλές διαφορετικές εστίες φωτισμού (ένα φωτιστικό οροφής, ένα επιδαπέδιο φωτιστικό, κεριά ή μερικά πορτατίφ) –ειδικά αν το φυσικό φως σπανίζει στα... μέρη τους. Το αποτέλεσμα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό, μεγάλο, φιλόξενο και αριστοκρατικό. Δείτε εδώ τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι στο φωτισμό του σπιτιού μας.

Το φως και.. τα μάτια σας!

Το φως και.. τα μάτια σας!

Λάθος #2: Δεν κρατούν τα κάδρα στο ύψος τους Μπορεί να σας φανεί περίεργο αλλά η «λάθος» τοποθέτηση των κάδρων αποτελεί ένα από τα πιο συχνά διακοσμητικά ατοπήματα των ειδικών. Και τώρα που το ξέρετε, ήρθε η ώρα να μάθετε να το αποφεύγετε. Το κέντρο κάθε κάδρου πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος με το βλέμμα σας. Πού αντιστοιχεί αυτό το ύψος; Περίπου 1,45-1,55 εκατοστά πάνω από το δάπεδο του χώρου σας. Δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά οι ειδικοί της τέχνης μιας και σε συτό το ύψος αντιπροσωπεύει το μέσο ύψος για το ανθρώπινο μάτι και χρησιμοποιείται τακτικά ως πρότυπο σε πολλές γκαλερί και μουσεία. Αν λοιπόν σκοπεύετε να αρχίσετε τη φετινή ανανέωση του σπιτιού σας από τους τοίχους, μην την πατήσετε όπως οι ειδικοί και θυμηθείτε αυτόν το μικρό αλλά σημαντικό κανόνα.

Τα κάδρα σας πρέπει να είναι στο ύψος του ματιού σας!

Τα κάδρα σας πρέπει να είναι στο ύψος του ματιού σας!

Λάθος#3: Δεν βάζουν μέτρο... στο μαξιλαροπόλεμο Τα μαξιλάρια αποτελούν ένα από τα πιο οικονομικά διακοσμητικά trend της χρονιάς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεται να το παρακάνετε ή ότι πρέπει να ακολουθείτε πιστά την υπερβολική επιμονή κάποιων ειδικών να γεμίζουν έναν καναπέ με διακοσμητικά μαξιλάρια γιατί, πολύ απλά, σύντομα ο καναπές θα έχει θέση μόνο για αυτά κι όχι για εσάς! Περιοριστείτε στα 4-5 μαξιλάρια για κάθε τριθέσιο καναπέ. Η διακόσμηση είναι μαθηματική υπόθεση. Δεν μας πιστεύετε; Κάντε κλικ εδώ για (μαθηματικές) αποδείξεις!

Ναι στα μαξιλάρια, όχι στην υπερβολή.

Ναι στα μαξιλάρια, όχι στην υπερβολή.

Λάθος #4: Ακολουθούν τυφλά τις τάσεις Ναι, οι ειδικοί οφείλουν να είναι πάντα διακοσμητικά ενημερωμένοι και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι ακολουθούν τις τάσεις σχεδόν τυφλά. Εμείς σας προτείνουμε να πάτε κόντρα στο διακοσμητικό ένστικτο των ειδικών, να επιλέξετε τις τάσεις που σας εκφράζουν και να σκεφτείτε μικρούς τρόπους για να τις βάλετε στο σπίτι σας. Με άλλα λόγια, μπορεί το πράσινο ή το μαύρο να κυριαρχεί και φέτος στη διακόσμηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταφύγετε σε ριζικές και μεγάλες αλλαγές για να τα βάλετε στο χώρο σας. Κι αυτό όχι μόνο γιατί μπορεί να μην εκφράζει το προσωπικό στιλ σας αλλά γιατί τάσεις είναι... και περνούν. Στη θέση των μεγάλων αλλαγών, βρείτε έξυπνους και λιγότερο επεμβατικούς τρόπους για να βάλετε τις νέες τάσεις στο σπίτι σας: τα μαξιλάρια, τα χαλιά και η ταπετσαρία (επίπλων και μη) είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Το καρό είναι ξανά στη μόδα! Δείτε πώς θα βάλετε το πλέον διαχρονικό μοτίβο στο σπίτι σας.

Τάση στα τυφλά; Επιλέξτε τις τάσεις που θέλετε να ενσωματώσετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Τάση στα τυφλά; Επιλέξτε τις τάσεις που θέλετε να ενσωματώσετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Λάθος#5: Κολλούν τα έπιπλα στον τοίχο Μπορεί να υπήρξε μόδα σε άλλες εποχές, αλλά όχι πια. Τα έπιπλα σας δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να έρχονται σε στενή επαφή με τους τοίχους του χώρου σας. Κι αυτό γιατί δημιουργούν ένα πολύ ανοιχτό χώρο που μοιάζει περισσότερο περίεργος παρά φιλόξενος. Βάλτε, λοιπόν, αυτόν τον παλιό διακοσμητικό κανόνα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και τα έπιπλά σας σε τάξη με βάση το μέγεθος και το σχήμα του χώρου σας.

Κρατήστε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους!

Κρατήστε τα έπιπλα μακριά από τους τοίχους!

Λάθος#6: Αγοράζουν όλα τα έπιπλα από ένα κατάστημα Το ωραίο πράγμα στη διακόσμηση είναι ο συνδυασμός διαφορετικών υλικών, στιλ και επίπλων. Αγοράζοντας όλα σας τα έπιπλα και διακοσμητικά από ένα μόνο κατάστημα πέφτετε στην παγίδα της ομοιομορφίας που πλέον είναι ξεπερασμένη στη διακόσμηση του σπιτιού. Αγοράστε μερικά έπιπλα από ένα κατάστημα που σας αρέσει και εμπιστεύεστε, αλλά διακοσμήστε το υπόλοιπο σπίτι με μικροέπιπλα, αντικείμενα και διακοσμητικά που μπορείτε να αγοράσετε σε κάποιο ταξίδι σας ή από κάποιο μαγαζί που τυχαία θα βρείτε στον δρόμο και θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Για την ακρίβεια, ψάξτε για μικρά μαγαζάκια που έχουν ιδιαίτερα διακοσμητικά, παλαιοπωλεία, και επιπλάδικα που δεν είναι απαραίτητα γνωστά στο ευρύ κοινό. Εκεί μέσα μπορείτε να βρείτε πραγματικούς θησαυρούς.

Διακοσμήστε αγοράζοντας έπιπλα και αντικείμενα από διαφορετικά καταστήματα.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φέρτε το Παρίσι στο Σπίτι σας με τα πιο Εύκολα Διακοσμητικά Tips

.

Φανταστικές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε παριζιάνικο στιλ.

Αυτά Είναι τα πιο Σημαντικά Διακοσμητικά Λάθη που Κάνετε και δεν το Καταλαβαίνετε!

.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε με μικρές διορθωτικές κινήσεις.

16 Διακοσμητικά Ρίσκα που Αξίζει να Πάρετε Μέσα στο 2016! (Μέρος Β’)

.

Αυτά τα 16 ρίσκα θα κάνουν το 2016 μια πιο όμορφη χρονιά για το σπίτι σας!

7+1 Λάθη στο Καθάρισμα που σας Κάνουν να Χάνετε Πολύτιμο Χρόνο

.

Αυτά τα 8 λάθη καθαρισμού σας κάνουν να χάνετε πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σας.

5 Τρόποι να Φέρετε τη Ζέστη στο Σπίτι σας χωρίς Καλοριφέρ!

.

Ζεστό σπίτι χωρίς καλοριφέρ γίνεται; Κι όμως γίνεται!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δημιουργήστε το πιο Στιλάτο Σαλόνι με Μερικές Απλές Κινήσεις

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Χρησιμοποιείτε Λάθος το Χαρτί Κουζίνας! Αυτός Είναι ο Σωστός Τρόπος