Μεταμορφώστε το Σπίτι σας Δημιουργώντας Όμορφες Γωνιές!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Μεταμορφώστε το Σπίτι σας Δημιουργώντας Όμορφες Γωνιές!

Δεν χρειάζεστε πολλά πράγματα και χρήματα για να δημιουργήσετε τις πιο όμορφες γωνιές μέσα στο σπίτι σας. Εκμεταλλευτείτε όλα εκείνα τα «κενά» σημεία που υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και φτιάξτε όμορφους χώρους που θα έχουν, πέρα από διακοσμητική, και λειτουργική χρήση. 

Κάδρα στους τοίχους Για να δημιουργήσετε μια όμορφη, ζεστή γωνιά που θα θυμίζει τη ζεστασινά του σπιτιού της γιαγιάς, κρεμάστε κάδρα με φωτογραφίες από τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τοποθετήστε μια πολυθρόνα και ένα πλαϊνό τραπεζάκι και διακοσμήστε το με ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια για να δώσετε χρώμα στη γωνιά σας ειδικά αν τα έπιπλα είναι σε γήινες αποχρώσεις. Τοποθετήστε πίσω από την πολυθρόνα ένα φωτιστικό δαπέδου που θα σας βοηθάει να χαλαρώσετε τις νύχτες. Για περισσότερη άνεση προσθέστε και ένα υποπόδιο.

Τι Διακόσμηση να Υιοθετήσετε με Παράθυρα Χωρίς Κουρτίνες

thehomeissue_gwnia01

Μερικά κάδρα με φωτογραφίες αγαπημένων σας προσώπων θα δώσουν μια ζεστασιά στη γωνιά σας.

Πολυθρόνα Για ένα μίνιμαλ αποτέλεσμα τοποθετήστε σε μια γωνία μια δερμάτινη πολυθρόνα. Αντί για φωτιστικό δαπέδου κρεμάστε από το ταβάνι στη πλαϊνή μεριά της πολυθρόνας μια διακοσμητική λάμπα. Αυτά τα φωτιστικά είναι μεγάλη τάση και θα δώσουν ιδιαίτερο στιλ στη γωνιά που θέλετε να φτιάξετε. Στον τοίχο μπορείτε να κρεμάσετε καδράκια. Προτιμήστε κορνίζες που θα βρείτε σε παλαιοπωλεία ή στα μαγαζιά που πουλάνε μόνο κορνίζες και είναι μπρονζέ ή σκούρο χρυσό χρώμα με λεπτό περίγραμμα. Θέλετε να δημιουργήσετε ένα vintage αποτέλεσμα που θα δέσει με την δερμάτινη πολυθρόνα σας.

7 Trends Διακόσμησης που Έχουν Ήδη Ξεχωρίσει Φέτος!

thehomeissue_gwnia02

Μια όμορφη, δερμάτινη πολυθρόνα μπορεί να μετατρέψει τη γωνιά σας στον πιο vintage χώρο του σπιτιού.

Διθέσιος καναπές Για μεγαλύτερη άνεση μπορείτε να βάλετε διαγώνια ένα διθέσιο καναπέ αντί για πολυθρόνα. Προτιμήστε έναν καναπέ που να έχει κενό από κάτω και να μην ακουμπάει στο πάτωμα για να μην σας κλείσει το χώρο. Στο κενό που δημιουργείτε πίσω από τον καναπέ βάλτε ένα ψηλό φυτό εσωτερικού χώρου που θα δώσει χρώμα. Συνδυάστε με ένα πλαϊνό τραπεζάκι και ένα φωτιστικό δαπέδου.

thehomeissue_gwnia03

Ένας διθέσιος καναπές τοποθετημένος διαγώνια στη γωνιά σας είναι επίσης μια πολύ όμορφη ιδέα.

Ένα diy έπιπλο Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας έπιπλο για να κάθεστε, εύκολα και οικονομικά. Αγοράστε μια παλέτα από τα είδη κήπου κάποιου μεγάλου πολυκαταστήματος και βάψτε τη με ένα πινέλο στο χρώμα που θέλετε. Το μαύρο ή το λευκό είναι το κατάλληλο χρώμα για να φαίνεται πιο ακριβή η κατασκευή σας. Αγοράστε 4 ρόδες από κατάστημα με εργαλεία και βιδώστε τιςς στις 4 γωνίες. Προσέξτε οι ρόδες σας να μπορούν να σηκώσουν το βάρος της παλέτας αλλά και το δικό σας. Από πάνω ακουμπήστε μια μαξιλάρα δαπέδου και μικρότερα διακοσμητικά μαξιλάρια για μεγαλύτερη άνεση. Ένα φωτιστικό δαπέδου θα οριοθετήσει την περιοχή.

Δείτε τις πιο Εκκεντρικές και Ιδιαίτερες Ταπετσαρίες

thehomeissue_gwnia04

Φτιάξτε μόνοι σας τον τέλειο καναπέ για τη γωνιά σας.

Μαξιλάρα δαπέδου Δίπλα σε ένα παράθυρο ή μια μπαλκονόπορτα μπορείτε να τοποθετήσετε μόνο μια μαξιλάρα δαπέδου για ένα πιο χαλαρό στο μάτι αποτέλεσμα. Τοποθετήστε την μαξιλάρα πάνω σε ένα χαλί για να απομονώσετε την κρύα επιφάνεια του πατώματος και προσθέστε 1-2 μικρά γλαστράκια με φυτά. Έτσι θα δημιουργήσετε μια γωνιά ιδανική για να απολαμβάνετε τον καφέ σας το πρωί με το φυσικό φως να μπαίνει από το παράθυρο και να σας ζεσταίνει.

thehomeissue_gwnia05

Για να δημιουργήσετε πιο γρήγορα και εύκολα μια γωνιά βάλτε απλά στο πάτωμα, πάνω σε ένα χαλί, μια μαξιλάρα.

Γραφείο Ακόμα και αν δεν έχετε χώρο για γραφείο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο χώρο μελέτης χρησιμοποιώντας μόνο ένα μικρό κομμάτι ενός τοίχου σε οποιοδήποτε δωμάτιο σας εξυπηρετεί. Βάψτε κάθετα μια λωρίδα (γύρω στα 60εκ.) σε ένα παλ χρώμα. Βιδώστε στον τοίχο μια πολύ μικρή ξύλινη επιφάνεια 60εκ. και βάθος 35εκ. Στηρίξτε την με δύο γωνιές για ράφια, τοποθετήστε μια καρέκλα και το γραφείο σας είναι έτοιμο. Η λωρίδα που βάψατε θα οριοθετήσει την περιοχή του γραφείου και ακόμα και σε ένα ενιαίο σαλόνι θα ξεχωρίζει ο χώρος του γραφείου σας.

Σκοτεινό Δωμάτιο; 5 Τρόποι να το Κάνετε Πιο Φωτεινό

thehomeissue_gwnia06

Φτιάξτε ένα όμορφο γραφείο σε μια γωνιά του σπιτιού σας.

Λουλούδια και φυτά Για πιο μίνιμαλ αποτέλεσμα τοποθετήστε στο δάπεδο έναν πίνακα και απλά ακουμπήστε τον στον τοίχο. Μπροστά από αυτόν τοποθετήστε ένα σκαμπό και βάλτε μικρά γλαστράκια με πράσινο φύλλωμα. Μπορείτε εναλλακτικά να ακουμπήσετε τα φυτά κάτω και τον πίνακα πάνω στο σκαμπό. Μην τα τοποθετήσετε και τα δυο κάτω. Το σκαμπό θα βοηθήσει να μην επικεντρώνεται το βλέμμα σας στο πάτωμα και θα δώσει όγκο στο χώρο.

thehomeissue_gwnia08

Δημιουργήστε μια γωνιά με έναν πίνακα και μερικές γλάστρες με λουλούδια.

Σκαλα Για ένα πιο ρομαντικό αποτέλεσμα, ακουμπήστε στον τοίχο μια ξύλινη σκάλα. Ακόμα και αν είναι παλιά ή φθαρμένη το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο. Μπροστά από τη σκάλα τοποθετήστε ένα βάζο με λουλούδια, ένα διακοσμητικό μαξιλάρι και ένα φαναράκι με κερί στο πάτωμα για να συμπληρωθεί η σύνθεση. Μην τοποθετήσετε τραπεζάκι γιατί το κεντρικό στοιχείο θέλετε να παραμείνει η σκάλα.

7 Πράγματα που Μπορείτε να Ανανεώσετε με Λίγο Χρυσό Σπρέι

thehomeissue_gwnia09

Μια σκάλα στο χώρο μπορεί να δημιουργήσει θετικά συναισθήματα ανόδου και εξέλιξης.

Παλιό πικ απ Τονίστε και αναδείξτε ένα παλιό πικ απ, βινύλια, ένα παλιό ραδιόφωνο που μπορεί να έχετε και δημιουργήστε μια γωνιά που θα σας θυμίζει το παρελθόν και τα νιάτα σας. Πάνω σε ένα έπιπλο, το οποίο μπορεί να είναι και ένα απλό σκαμπό, ακουμπήστε αυτό που θέλετε να τονίσετε. Κρεμάστε στον τοίχο ένα φωτιστικό γραφείου που θα φωτίζει ακριβώς το σημείο που θέλετε. Πίσω στον τοίχο και κατακόρυφα τοποθετήστε κάδρα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες της αντίστοιχης εποχής.

6 Τρόποι να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας με Βιβλία

thehomeissue_gwnia10

Μην φοβάστε να συνδυάσετε το παλιό με το σύγχρονο.

Έχετε συνηθίσει να αφήνετε κενό το χώρο γύρω από τις μπαλκονόπορτες. Εάν όμως οι κουρτίνες σας δεν έχουν έντονα μοτίβα τότε το αποτέλεσμα θα είναι μονότονο. Δώστε ζωντάνια στο χώρο τοποθετώντας αντί για τραπεζάκι μια ξύλινη καρέκλα. Τοποθετήστε πάνω της βιβλία και πάνω σε αυτά ένα μεγάλο βάζο με λουλούδια. Το μεγάλο βάζο είναι αυτό που θέλουμε να τραβάει τα βλέμματα και όχι τα βιβλία.

thehomeissue_gwnia12

Με τη βοήθεια μιας μόνο καρέκλας, μερικών βιβλίων και ενός βάζου με λουλούδια μπορείτε να δημιουργήσετε την πιο απλή αλλά όμορφη γωνιά.

Καλοριφέρ Τώρα που η άνοιξη είναι εδώ και τα καλοριφέρ δεν θα έχουν καμιά χρήση για αρκετό καιρό, μην ξεχάσετε να τα διακοσμήσετε. Μετατρέψτε ένα καλοριφέρ σας στην τέλεια ραφιέρα. Μερικά βιβλία ακανόνιστα και ένα κάδρο ακριβώς από πάνω είναι αρκετά για να γεμίσουν οπτικά το χώρο και να δώσουν χρώμα. Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε ένα διακριτικό βάζο με ένα λουλούδι. Προτιμήστε ένα χρωματιστό λουλούδι εάν τα βιβλία είναι σε ανοιχτή απόχρωση και αποφύγετε το χρωματιστό λουλούδι εάν τα εξώφυλλα των βιβλίων είναι χρωματιστά.

Ένας Ιδιαίτερος Τρόπος να Κάνετε Σούπερ Χρηστικό το Χολ σας!

thehomeissue_gwnia13

Τώρα που τα καλοριφέρ σας είναι "άχρηστα" μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως θέλετε!

Κουρτίνα Είτε έχετε ένα σημάδι στον τοίχο από υγρασία είτε απλά θέλετε να δώσετε στιλ μπορείτε να εφαρμόσετε την εξής ιδέα. Φτιάξτε μια διακοσμητική γωνιά που ταιριάζει απόλυτα στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι. Κρεμάστε σε ένα σταντ ρούχων μια κουρτίνα. Η κουρτίνα πρέπει να είναι αρκετά πιο μακριά για να φαίνεται πιο πλούσιο το αποτέλεσμα. Μια ασημένια καρέκλα ή μια διάφανη από πλεξιγκλάς θα ολοκληρώσουν την εικόνα και το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά αρχοντικό και αφηρημένο.

thehomeissue_gwnia14

Ένας ζωντανός πίνακας στο σπίτι σας.

Τουαλέτα Όλες οι γυναίκες θα ήθελαν ένα προσωπικό χώρο για να βάφονται και να περιποιούνται τον εαυτό τους. Φτιάξτε τη δική σας γωνιά περιποίησης χωρίς να σας απασχολεί ο χώρος μιας και χρειάζεστε μόνο ένα κενό σημείο στον τοίχο. Τοποθετήστε έναν απλό τετράγωνο καθρέφτη -ακόμα και χωρίς πλαίσιο- που μπορείτε να ζητήσετε να σας κόψουν πολύ οικονομικά. Αριστερά και δεξιά μπορείτε να βάλετε τις ράγες με τις λάμπες που θα βρείτε σε καταστήματα με φωτιστικά εάν θέλετε ένα πιο χολιγουντιανό αποτέλεσμα. Ακριβώς από κάτω βιδώστε ένα ράφι.

Παλιά Πράγματα Μέσα στο Σπίτι: 7 Νέοι Τρόποι να τα Διακοσμήσετε!

thehomeissue_gwnia15

Φτιάξτε έναν χώρο μόνο για εσάς σε μια μικρή γωνιά του σπιτιού σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λύσεις στα πιο Σοβαρά Διακοσμητικά Προβλήματα Όσων Μένουν σε Ενοίκιο!

.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που έχουν όσοι μένουν σε ενοίκιο!

Δύο Χρώματα στον Τοίχο: Πώς να τα Εφαρμόσετε Σωστά!

.

Ιδέες για να βάψετε τους τοίχους σας με δύο διαφορετικά χρώματα.

Κολώνα στη Μέση του Δωματίου: Υπέροχες Ιδέες για να τη Διακοσμήσετε

.

Πρωτότυποι τρόποι για να διακοσμήσετε γύρω από μια κολώνα!

Το πιο Στιλάτο Σαλόνι Μπορείτε να το Αποκτήσετε Εύκολα και Οικονομικά!

.

Φτιάξτε το πιο όμορφο και στιλάτο σαλόνι με τους πιο έξυπνους και οικονομικούς τρόπους.

Trend Alert: Μάθετε Ποιες Tάσεις Ήρθαν για να Μείνουν και Ποιες Φεύγουν!

.

Αναρωτιέστε τι επιτάσσουν οι τάσεις στη διακόσμηση; Σας αποκαλύπτουμε τα πάντα για να μείνετε στη μόδα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γάλα: 5 Χρήσεις του που Δεν Έχετε Φανταστεί

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Έτσι θα Γίνει το Κλασικό σας Σπίτι, Μοντέρνο και Εντυπωσιακό