Φωτεινά σενάρια

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Φωτεινά σενάρια

Ένα σκηνικό δεν είναι ποτέ πλήρες χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό. Μάθετε μερικές βασικές λεπτομέρειες που θα κάνουν το καθιστικό σας να λάμψει από περηφάνια.

Ο φωτισμός μπορεί να ζεσταίνει, να αναδείξει τον χώρο και αν χρησιμοποιηθεί σωστά να κρύψει τις ατέλειές του. Δείτε τον σαν ένα σημαντικό εργαλείο με τη βοήθεια του οποίου θα ομορφύνετε τον χώρο σας – και δεν θα τον καταστρέψετε.

Τόσο το υπερβολικό όσο και το ανεπαρκές φως, φυσικό ή τεχνητό, δημιουργούν προβλήματα, τα οποία κουράζουν το μάτι και μπορεί να προκαλέσουν εκνευρισμό.

Ανακαλύψτε τις δυνατότητές του και επιλέξτε τον φωτισμό που θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε τον χώρο στο έπακρο. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιείτε το καθιστικό όχι μόνο για να δείτε τηλεόραση και να χαλαρώσετε αλλά και για να δουλέψετε ή να διαβάσετε.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτείτε ποια φωτιστικά θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα πιο πλούσιο περιβάλλον και όχι ένα μονοδιάστατο χώρο.

Για το καθιστικό συνήθως χρειάζονται ένα ή δύο κύρια φωτιστικά οροφής για τον κεντρικό φωτισμό. Στα σημεία όπου μπορεί κανείς να διαβάσει χρειάζεται ένα επιπλέον σώμα, π.χ. ένα επιδαπέδιο φωτιστικό.

Επίσης για το καθιστικό ίσως χρειαστεί να υιοθετήσετε επιπλέον λύσεις, καθώς εδώ μπορεί να χρειαστεί να φωτίσετε πίνακες ή άλλα στοιχεία στους τοίχους με χωνευτά σποτ ή με βραχίονες.

Συμπληρωματικά, για χαλαρή ατμόσφαιρα, μπορεί να επιλέξετε κρυφό φωτισμό (προσέξτε να είναι πράγματι κρυφός), αν όμως δεν υπάρχει πρόβλεψη γι’ αυτό επιστρέψτε τους διακόπτες με ντίμερ που αυξομειώνουν το φως.

Τα επιτραπέζια φωτιστικά, που συμπληρώνουν αυτό που λέμε περιφερειακό φωτισμό, είναι πάντα ευπρόσδεκτα, καθώς δημιουργούν διαφορετικές εστίες φωτός αλλά λειτουργούν και ως διακοσμητικά.

Η ποιότητα του φωτισμού είναι ακόμα κάτι που πρέπει να εξετάσετε. Έτσι, όσο πιο θερμό είναι το φως που εκπέμπει ένας λαμπτήρας τόσο πιο κοντά στο φυσικό φως είναι η απόχρωση που θα αποδώσει.

Λαμπτήρες με ψυχρό φως (όπως οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας) εκπέμπουν πιο σκληρό φως.

Το αποτέλεσμα όμως επηρεάζεται από τα χρώματα στους τοίχους, στα καπέλα ακόμα και από τα υφάσματα που υπάρχουν μέσα στον χώρο (π.χ. κουρτίνες) ή από το χρώμα του δαπέδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός Είναι ο Σωστός Φωτισμός για Διάβασμα!

.

Αν νιώθετε ότι τα μάτια σας κουράζονται εύκολα με το διάβασμα, υπάρχει τρόπος για να τα ξεκουράζετε.

Η Martha Stewart σας Αποκαλύπτει τα Μεγάλα Λάθη Διακόσμησης που Κάνετε στο Σαλόνι σας

.

Αυτά τα λάθη που κάνετε στο σαλόνι σας μάλλον δεν τα είχατε φανταστεί.

Φτιάξτε ένα Απόλυτα Ισορροπημένο Καθιστικό

.

Τσεκάρετε μερικές πρακτικές συμβουλές και μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε την τέλεια ισορροπία στο καθιστικό σας.

5 Βήματα για να Ανανεώσετε το Καθιστικό σας Χωρίς Κόπο και Κόστος

.

Θα δούμε σήμερα έξυπνες ιδέες και τρικ διακόσμησης για την ανανέωση στο καθιστικό με μικρές παρεμβάσεις που θα δώσουν μεγάλα αποτελέσματα!

Πώς να οργανώσετε μια βιβλιοθήκη στο σπίτι

.

Πάρτε ιδέες για να δημιουργήσετε μια πρακτικική βιβλιοθήκη και κυρίως για να βάλετε τάξη στις στοίβες βιβλίων που δημιουργούνται εδώ και εκεί μέσα σε όλο το σπίτι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η τραπεζαρία σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Διακοσμητικές ιδέες για όσους αγαπούν τη μουσική