Εύκολα και Οικονομικά Tips για να Κάνετε το Παιδικό Υπνοδωμάτιο Εφηβικό!

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΕΦΗΒΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ

Εύκολα και Οικονομικά Tips για να Κάνετε το Παιδικό Υπνοδωμάτιο Εφηβικό!

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή ενός γονιού που το παιδί του μεγαλώνει και γίνεται ένας ολοκληρωμένος έφηβος που θέλει το δικό του «ενήλικο» δωμάτιο.

Αν έχετε ζήσει και εσείς κάτι παρόμοιο (ή πρόκειται να το ζήσετε σύντομα) θα πρέπει να σκεφτείτε τις πρακτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι σας. Το παιδί σας πλέον έχει μεγαλώσει και το παιδικό δωμάτιο πρέπει να μετατραπεί σε εφηβικό.

Αυτή η μετατροπή είναι απίστευτα σημαντική για την ψυχολογία του παιδιού καθώς με αυτόν τον τρόπο θα νιώσει ότι πλέον το αντιμετωπίζετε περισσότερο σαν έναν μεγάλο άνθρωπο και όχι σαν παιδί. Αυτή η αλλαγή είναι πολύ υγιής και θα κάνει το παιδί σας να νιώσει πιο ανεξάρτητο και πιο χαρούμενο.

Αν νιώθετε λίγο χαμένοι σχετικά με τη διαδικασία αλλαγής του δωματίου από παιδικό σε εφηβικό, διαβάστε τα παρακάτω tips.

Αυτά τα Ξεχωριστά Εφηβικά Υπνοδωμάτια θα σας Δώσουν Έμπνευση για το Δικό σας

Ρωτήστε το παιδί σας Ξεκινήστε τις αλλαγές αφού πρώτα ρωτήσετε το παιδί σας. Δεν υπάρχει λόγος να φτιάξετε ένα δωμάτιο το οποίο ναι μεν θα εκφράζει εσάς αλλά δεν θα εκφράζει το ίδιο το παιδί. Κάντε μαζί τις αλλαγές, ρωτήστε το τι χρώμα θέλει να βαφτεί, τι στιλ να έχει και δημιουργήστε μαζί ένα δωμάτιο μέσα στο οποίο θα νιώθει άνετα και όμορφα.

Μην κάνετε αλλαγές αν δεν πάρετε πρώτα το ΟΚ από το παιδί σας. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά αντιδράνε πολύ και γι'αυτό καλό θα ήταν να μην επέμβετε κάνοντας μια τόσο μεγάλη αλλαγή στο δωμάτιο χωρίς την έγκρισή του.

Μην κάνετε αλλαγές αν δεν πάρετε πρώτα το ΟΚ από το παιδί σας.

Βάψτε το δωμάτιο Το πρώτο στάδιο της αλλαγής περιλαμβάνει βάψιμο. Διαλέξτε ένα χρώμα που αρέσει στο παιδί σας αλλά πείστε το να μην προτιμήσει κάτι πολύ έντονο καθώς θα το βαρεθεί πολύ σύντομα.

7 Τρόποι για να Κάνετε Εφηβικό το Παιδικό Δωμάτιο

Αν το αγαπημένο χρώμα του παιδιού σας είναι το κόκκινο, τότε μην βάψετε όλο το δωμάτιο κόκκινο. Απλά προσθέστε κόκκινες πινελιές.

Αν το αγαπημένο χρώμα του παιδιού σας είναι το κόκκινο, πείστε το να μην βάψει όλο το δωμάτιο σε αυτό το χρώμα. Απλά προσθέστε κόκκινες πινελιές σε διάφορα σημεία του.

Αλλάξτε τα έπιπλα Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αλλάξετε όλα τα έπιπλα καλώς, αν όχι τότε υπάρχουν πολλές λύσεις. Μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές στα έπιπλα που ήδη έχετε και να τους δώσετε φρέσκια πνοή. Μπορείτε να τα βάψετε και να τα τροποποιήσετε μετατρέποντάς τα σε έπιπλα που ταιριάζουν περισσότερο σε έναν έφηβο και όχι σε ένα παιδί. Μια επίσης πολύ απλή και οικονομική λύση είναι να τους αλλάξετε θέση.

6 Πανέξυπνες Ιδέες για να Έχετε Πάντα σε Τάξη τα Παιχνίδια των Παιδιών σας

Αλλάξτε έπιπλα ή προσπαθήστε να διαμορφώσετε αυτά που ήδη είχατε.

Αλλάξτε έπιπλα ή προσπαθήστε να διαμορφώσετε αυτά που ήδη έχετε.

Δώστε πράγματα σε φιλανθρωπίες Δείτε αν μπορείτε να πουλήσετε κάποια από τα πράγματα που τα παιδιά σας δεν θέλουν ή δώστε τα σε κάποιο ίδρυμα για να βοηθήσετε και άλλα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αλλάξουν το δωμάτιό τους.

Προσθέστε αξεσουάρ Μπορεί να μην αντέχετε οικονομικά να κάνετε μεγάλες αλλαγές αλλά κάποια μικρά αξεσουάρ δεν θα σας στοιχίσουν πολύ και θα μεταμορφώσουν τελείως τον χώρο. Οι έφηβοι λατρεύουν τη μουσική, οπότε ένα καλό στερεοφωνικό ή καλά ηχεία για τον υπολογιστή και ένα μικρό γούφερ θα κάνουν το παιδί σας να σας λατρέψει!

Πετυχημένη Διακόσμηση για Παιδιά που Μένουν Μαζί σε Μικρό Δωμάτιο

Προσθέστε αξεσουάρ που θα κάνουν το δωμάτιο να δείχνει ακόμα πιο όμορφο.

Προσθέστε αξεσουάρ που θα κάνουν το δωμάτιο να δείχνει ακόμα πιο όμορφο.

Βάλτε μαξιλαράκια και έναν μεγάλο καθρέφτη καθώς το παιδί σας είναι σε μια ηλικία που κοιτάει πολύ την εμφάνισή του. Αν έχετε κόρη βάλτε έναν μεγάλο καθρέφτη πάνω από τη συρταριέρα της και κάντε της δώρο μερικές χαριτωμένες μπιζουτιέρες. Αν έχετε αγόρι τότε μπορείτε να του προσθέσετε κάποιες αφίσες από την αγαπημένη του ομάδα.

Προσοχή Μην κάνετε το λάθος να βάλετε κονσόλα παιχνιδιών στο δωμάτιο του γιου σας. Αν θέλετε να αγοράσετε κάποια κονσόλα τότε συνδέστε την στο σαλόνι για να μπορείτε να ελέγχετε πιο εύκολα πόσο συχνά την χρησιμοποιεί.

Αν το παιδί σας αγαπάει πολύ τη μόδα, φτιάξτε του ένα δωμάτιο που θα το εμπνεύσει.

Αν το παιδί σας αγαπάει πολύ τη μόδα, φτιάξτε του ένα δωμάτιο που θα το εμπνεύσει.

Γραφείο Το γραφείο είναι σημαντική υπόθεση σε αυτή την ηλικία. Φροντίστε να είναι άνετο και να έχει καλό φωτισμό για να μπορεί το παιδί σας να διαβάζει χωρίς περισπασμούς. Αν δεν έχετε βιβλιοθήκη ή δεν χωράει να βάλετε μια, τότε τοποθετήστε αρκετά ράφια στον τοίχο πάνω από το γραφείο ή σε οποιοδήποτε σημείο του δωματίου χωράνε.

To πιο Έξυπνο Μέρος για Γραφείο στο Σπίτι!

Ακόμα και αν το δωμάτιο είναι υπερβολικά μικρό, και πάλι μπορείτε να δημιουργήσετε με έξυπνα τιπς ένα πολύ ωραίο εφηβικό δωμάτιο.

Ακόμα και αν το δωμάτιο είναι υπερβολικά μικρό, και πάλι μπορείτε να δημιουργήσετε με έξυπνα tips ένα πολύ ωραίο εφηβικό δωμάτιο.

Μαγνητική βαφή Υπάρχει ειδική βαφή που είναι μαγνητική (μπορείτε να τη βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε βαφές) και μπορείτε με αυτήν να βάψετε κάποιο μικρό μέρος του δωματίου. Έτσι το παιδί σας θα μπορεί να βάζει εκεί ό,τι θέλει και να το βγάζει όποτε θέλει να βάλει κάτι άλλο.

Η μαγνητική βαφή είναι απίστευτα χρήσιμη σε ένα εφηβικό δωμάτιο!

Η μαγνητική βαφή είναι απίστευτα χρήσιμη σε ένα εφηβικό δωμάτιο!

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τι θέλει το παιδί σας και σε αυτή την ηλικία. Ήδη πολλά παιδιά έχουν αρχίσει να σκέφτονται τι θέλουν να κάνουν στο μέλλον. Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα σας δώσει μπορείτε να φτιάξετε ένα περιβάλλον που θα το εμπνεύσει προς την κατεύθυνση που θέλει και θα το κάνει να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο να πετύχει τους στόχους του.

Δείτε όλα όσα αφορούν το παιδί πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν και Μετά: Δείτε Πώς Μια Ντουλάπα Μεταμορφώθηκε σε Βρεφικό Υπνοδωμάτιο

.

Κι όμως, μια μικρή ντουλάπα μπορεί να φιλοξενήσει ένα ονειρεμένο βρεφικό υπνοδωμάτιο.

7 Τρόποι για να Κάνετε Εφηβικό το Παιδικό Δωμάτιο

.

Το παιδί μεγάλωσε και οι απαιτήσεις του επίσης. Τι πιο φυσιολογικό από το να σας ζητήσει να «μεγαλώσει» και ο προσωπικός του χώρος; Δείξτε τη δική σας ωριμότητα και βοηθήστε το να φτιάξει το περιβάλλον που ονειρεύεται.

DIY: Δείτε πώς Μεταμορφώθηκε μια Συρταριέρα με Λίγη Βαφή

.

Απίστευτη μεταμόρφωση συρταριέρας με λίγη βαφή και μικρές αλλαγές.

Ιδέες Διακόσμησης για Δωμάτιο που Είναι Συγχρόνως Εφηβικό και Παιδικό

.

Φανταστικές ιδέες διακόσμησης για δωμάτια που είναι παιδικά και εφηβικά ταυτόχρονα.

5 Πρωτότυπες και Εναλλακτικές Ιδέες για τη Βιβλιοθήκη

.

Πότε ξανά βιβλία σε στοίβες! Σας παρουσιάζουμε 5 καθημερινά αντικείμενα που μπορούν να μεταμορφωθούν εύκολα στη νέα σας βιβλιοθήκη.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε πώς ένα Παιδικό Κρεβάτι Διώχνει τους Μπαμπούλες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Tiffani Thiessen Έφτιαξε το Βρεφικό Δωμάτιο του Γιου της με Έμπνευση από την Ταινία Star Wars