Ιδέες Διακόσμησης για Δωμάτιο που Είναι Συγχρόνως Εφηβικό και Παιδικό

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΕΦΗΒΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ

Ιδέες Διακόσμησης για Δωμάτιο που Είναι Συγχρόνως Εφηβικό και Παιδικό

Το να διακοσμήσετε ένα παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Τι γίνεται, όμως, όταν φιλοξενούνται στο ίδιο δωμάτιο παιδιά με μεγάλη διαφορά ηλικίας; 

Ένα παιδικό δωμάτιο έχει αρκετές διαφορές στη διακόσμηση από ένα εφηβικό. Υπάρχουν όμως tips που θα σας βοηθήσουν να συνδυάσετε τις διαφορετικές ηλικίες των παιδιών σας και να φτιάξετε ένα δωμάτιο που θα ικανοποιεί και τα δύο σας παιδιά.

Μίνιμαλ διακόσμηση Η πιο απλή λύση είναι αυτή της μίνιμαλ διακόσμησης. Δεν χρειάζεται να βάλετε ταπετσαρία της Walt Disney ή να βάψετε το δωμάτιο σε παιχνιδιάρικες αποχρώσεις. Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα για τους τοίχους, διαλέξτε έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία και ενισχύστε με διακοσμητικά ή πόστερ που αγαπάνε και τα δύο σας παιδιά.

7 Πράγματα που Πρέπει να έχει Κάθε Παιδική Ντουλάπα

Η μίνιμαλ διακόσμηση ταιριάζει σε κάθε ηλικία.

Η μίνιμαλ διακόσμηση ταιριάζει σε κάθε ηλικία.

Βάλτε χρώμα Το ότι δεν μπορείτε να βάλετε ταπετσαρίες με παιδικούς ήρωες, αυτοκόλλητα και ζωγραφιές στους τοίχους δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα. Τόσο τα παιδιά όσο και οι έφηβοι αγαπάνε τα έντονα χρώματα, εκτός και αν ο έφηβος γιος σας περνάει τη φάση του μαύρου, που θέλει δηλαδή όλα γύρω του να είναι σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις (συμβαίνει σε πολλά παιδιά και μπορεί να κρατήσει 1-2 χρόνια ή και παραπάνω). Το πράσινο, το μπλε, το μουσταρδί είναι μερικά unisex χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία.

Μια ταπετσαρία σε παλ αποχρώσεις ταιριάζει σε παιδικά και εφηβικά δωμάτια κοριτσιών

Μια ταπετσαρία σε παλ αποχρώσεις ταιριάζει σε παιδικά και εφηβικά δωμάτια κοριτσιών.

Χωρίστε το δωμάτιο στα δύο Αν δεν μπορείτε να βρείτε μια λύση που να ικανοποιεί και τα δύο παιδιά, τότε απλά χωρίστε το δωμάτιο στα δύο και αφήστε τα παιδιά σας να επιλέξουν μόνα τη διακόσμησή τους. Για να μη φαίνεται το δωμάτιο πολύ μπερδεμένο από τα δύο διαφορετικά είδη διακόσμησης, πείτε τους να επιλέξουν πράγματα που είναι σε παρόμοιες αποχρώσεις. Βάψτε, για παράδειγμα, όλο το δωμάτιο μπεζ και από τη μεριά που θα κοιμάται το μικρότερο παιδί βάλτε μερικά αυτοκόλλητα σε παρόμοιες αποχρώσεις. Αφήστε τον έφηβο γιο σας ή την κόρη σας να επιλέξει τα δικά του αυτοκόλλητα ή πόστερς που επίσης θα κυμαίνονται στα ίδια χρώματα.

Έξυπνες, Οικονομικές και Πρωτότυπες Ιδέες για ένα Όμορφο Παιδικό Δωμάτιο

Σε αυτό ρο δωμάτιο η μια πλευρά είναι διακοσμημένη με ταπετσαρία από πάντα. Αν στο ίδιο δωμάτιο μένει και η έφηβη κόρη σας ή ο γιος σας, επιλέξτε μια ταπετσαρία σε παρόμοιες αποχρώσεις αλλά με άλλο σχέδιο.

Σε αυτό το δωμάτιο η μια πλευρά είναι διακοσμημένη με ταπετσαρία. Αν στο ίδιο δωμάτιο μένει και η έφηβη κόρη σας ή ο γιος σας, επιλέξτε μια ταπετσαρία σε παρόμοιες αποχρώσεις αλλά με άλλο σχέδιο.

Επίσης μπορείτε να βάλετε στη μέση του δωματίου τα δύο κρεβάτια και από τη μια μεριά να βάλετε μια συρταριέρα με καθρέφτες για την έφηβη κόρη σας και από την άλλη μεριά ράφια με μαρκαδόρους και μπογιές για το μικρότερο παιδάκι σας. Επιλέξτε παρόμοιες αποχρώσεις για να δείχνει ο χώρος  ομοιόμορφος.

Βοηθήστε το Παιδί σας να Γίνει σούπερ Οργανωμένο

Επιλέξτε ένα έπιπλο σε χαρούμενη απόχρωση για την πλευρά που θα κοιμάται η έφηβη κόρη σας.

Επιλέξτε ένα έπιπλο σε χαρούμενη απόχρωση για την πλευρά που θα κοιμάται η έφηβη κόρη σας.

Από την άλλη πλευρά που κοιμάται το μικρότερο απιδί, βάλτε κάποιο έπιπλο σε παρόμοιο χρώμα αλλά με διαφορετική λειτουργία.

Από την άλλη πλευρά που κοιμάται το μικρότερο παιδί, βάλτε κάποιο έπιπλο σε παρόμοιο χρώμα αλλά με διαφορετική λειτουργία.

Πίνακες Προσθέστε και στις δύο μεριές του δωματίου κάδρα και αφήστε τα παιδιά σας να τοποθετήσουν μέσα σε αυτά ό,τι θέλουν. Το μικρότερο παιδάκι μπορεί να βάλει εκεί τις ζωγραφιές του και το μεγαλύτερο κάποιες φωτογραφίες με τους φίλους του ή ακόμα και αφίσες αγαπημένων τραγουδιστών και ηθοποιών. Δείτε και άλλες πανέξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε το χώρο πάνω από το κρεβάτι σας.

Τα κίτρινα πινακάκια δίνουν χρώμα στον χώρο, ενώ κάθε παιδί μπορεί να βάλει μέσα σε αυτά ό,τι θέλει.

Τα κίτρινα πινακάκια δίνουν χρώμα στον χώρο, ενώ κάθε παιδί μπορεί να βάλει μέσα σε αυτά ό,τι θέλει.

Όνειρα Μια ιδέα που είδαμε σε παιδικό δωμάτιο και μας άρεσε πολύ ήταν η γυάλα με τα όνειρα. Φτιάξτε χρωματιστά χαρτονάκια, τυλίξτε τα και δέστε τα με χρυσή κορδέλα. Πείτε στα παιδιά σας, ανεξαρτήτου ηλικίας, να γράφουν εκεί όλα τους τα όνειρά. Αυτό είναι ένα διακοσμητικό που θα αρέσει σε παιδιά κάθε ηλικίας και ειδικά σε κορίτσια.

6 Πανέξυπνες Ιδέες για να Έχετε Πάντα σε Τάξη τα Παιχνίδια των Παιδιών σας

Όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, έχουν όνειρα!

Όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, έχουν όνειρα!

Παιχνιδιάρικες πινελιές Αν τα παιδάκια σας είναι κορίτσια διαφορετικών ηλικιών μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο με έπιπλα και διακοσμητικά σε κοριτσίστικες ροζ και φούξια αποχρώσεις. Να θυμάστε πως ένα ροζ έπιπλο με την κατάλληλη διακόσμηση μπορεί να ταιριάξει σε ένα παιδικό δωμάτιο, ένα εφηβικό ή και σε ένα δωμάτιο ενηλίκων.

Έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία Υπάρχουν κάποια έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία. Για παράδειγμα, τα πουφ και τα μαξιλάρια είναι μια καλή ιδέα για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο που είναι ταυτόχρονα παιδικό και εφηβικό.

Πετυχημένη Διακόσμηση για Παιδιά που Μένουν Μαζί σε Μικρό Δωμάτιο

Υπάρχουν έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία. Για παράδειγμα τα πουφς είναι μια τέτοια επιλογή.

Υπάρχουν έπιπλα που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία. Για παράδειγμα τα πουφ είναι μια τέτοια επιλογή.

Δείτε όλα όσα αφορούν το παιδί πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

5 Χρώματα Που Θα Κάνουν το Υπνοδωμάτιό σας το Πιο Χαλαρό Μέρος στον Κόσμο!

.

Ξεχωριστές αποχρώσεις και υπέροχα παστέλ χρώματα φέρνουν μια αίσθηση γαλήνης στα υπνοδωμάτιό σας.

Διακόσμηση για Όλα τα Πορτοφόλια: Μικρές κι Έξυπνες Αλλαγές Με Μεγάλα Αποτελέσματα!

.

Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε δραστικές αλλαγές στη διακόσμηση του χώρου σας με στόχο να τον αναβαθμίσετε - φτάνει να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας.

Tips για να Κάνετε το Εφηβικό Δωμάτιο...Φθινοπωρινό (VIDEO)

.

Αυτά είναι τα πιο ωραία φθινοπωρινά τιπς για να μεταμορφώσετε το εφηβικό δωμάτιο για τη νέα σεζόν.

«Τι χαλί να διαλέξω για το παιδικό δωμάτιο»;

.

Η φίλη μας, Βάγια Παπαοικονόμου μας ρωτάει τι χαλί να βάλει στο παιδικό δωμάτιο!

Εύκολα και Οικονομικά Tips για να Κάνετε το Παιδικό Υπνοδωμάτιο Εφηβικό!

.

Αυτά είναι τα πιο οικονομικά και έξυπνα tips για να μετατρέψετε το παιδικό υπνοδωμάτιο σε εφηβικό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Παιδικό Δωμάτιο: Oι πιο Έξυπνοι Τρόποι για να το Βάλετε σε Τάξη!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Bήματα για να Oργανώσετε το Tέλειο Παιδικό Πάρτι Γενεθλίων