Πετυχημένη Διακόσμηση για Παιδιά που Μένουν Μαζί σε Μικρό Δωμάτιο

Κατηγορίες: ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΙΚΟ

Πετυχημένη Διακόσμηση για Παιδιά που Μένουν Μαζί σε Μικρό Δωμάτιο

Συχνά αναγκαζόμαστε να βάλουμε τα δυο παιδιά μας στο ίδιο υπνοδωμάτιο, είτε γιατί δεν υπάρχει τρίτο δωμάτιο στο σπίτι, είτε γιατί το τρίτο δωμάτιο χρησιμοποιείται ως γραφείο. Σήμερα θα δούμε έξυπνες πρακτικές ιδέες και συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο για δύο που να σέβεται την προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Άλλωστε, έρευνες λένε πως τα παιδιά που είναι στο ίδιο δωμάτιο, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας, μαθαίνουν από πολύ νωρίς να μοιράζονται, να υποχωρούν, να διεκδικούν και να συνυπάρχουν με άλλα παιδιά. Το πρώτο πρόβλημα που παρουσιάζεται βέβαια, είναι η διαρρύθμιση των κρεβατιών, μιας και αυτά είναι τα έπιπλα που θα πιάσουν τον περισσότερο χώρο. Πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένα και πρακτικά ώστε να εξυπηρετούν και τα δύο παιδιά το ίδιο. Δείτε αυτά που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το δωμάτιο, από μικρό, τεράστιο.

Απλή κουκέτα Την ξέρουμε όλοι και είναι μια από τις πιο πρακτικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι και βαρετή. Επιλέξτε μία λευκή κουκέτα και ντύστε τη με ταπετσαρία που συνδυάζεται με τους τοίχους του δωματίου! Ή αν το δωμάτιο φιλοξενεί παιδάκια ίδιου φύλου δώστε της χρώμα ή αγοράστε το με κάποιο σχέδιο. Βέβαια, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε αν βγαίνει για αργότερα που τα παιδιά θα μεγαλώσουν. Μπορείτε να επιλέξετε και μια κουκέτα με τρία κρεβάτια. Αυτή η λύση μπορεί να αποβεί σωτήρια αν κάποιο βράδυ θέλουν να φιλοξενήσουν έναν φίλο τους ή αν έχετε τρία πιαδιά!

thehomeissue_2paidia1domatio_02

Η κουκέτα είναι πάντα η εύκολη λύση όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για δύο ανεξάρτητα κρεβάτια.

Γωνιακή κουκέτα Αυτή μοιάζει με την παραπάνω, αλλά είναι πιο πρακτική μιας και το κάτω κρεβάτι μπορεί να έχει κομοδίνο-συρταριέρα.

Καναπές με συρόμενο κρεβάτι Αυτός πιάνει λιγότερο χώρο και ταιριάζει σε ακόμη μικρότερα (ή χαμηλότερα) δωμάτια, αλλά δεν είναι και η καλύτερη λύση για δύο παιδιά στο ίδιο δωμάτιο. Το παιδί πρέπει να ξέρει πως το κρεβάτι του είναι έτοιμο όποτε το χρειαστεί. Είναι ιδανικό να υπάρχει αν θέλετε να φιλοξενήσετε έναν φίλο του. Στην αγορά θα βρείτε και καναπέ με δύο συρόμενα κρεβάτια. Η γνώμη μας είναι ότι ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τον καναπέ είναι καλύτερη επιλογή, αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα τις ανάγκες της οικογένειάς σας.

Διαβάστε εδώ πώς θα βάλετε τάξη στο παιδικό δωμάτιο.

Δύο μονά κρεβάτια Θέλουν περισσότερο χώρο στο δωμάτιο. Αν υπάρχουν και αφήνουν ελεύθερο χώρο για παιχνίδι και για διάβασμα είναι ιδανικό. Αν τα κρεβάτια είναι παράλληλα τοποθετημένα φροντίστε να υπάρχει ανάμεσα τους ένα κομοδίνο, μία βιβλιοθήκη ή κατασκευάστε ένα διαχωριστικό που θα διακοσμεί το δωμάτιο και θα μπορεί να μετακινείται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα λειτουργεί σαν διαχωριστικό και θα δίνει στο καθένα τον χώρο του.

thehomeissue_2paidia1domatio_04

Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά και υφάσματα στο ίδιο ύφος αλλά σε διαφορετικά χρώματα για να είναι κάθε παιδί ευχαριστημένο.

Γραφείο για δύο Δύο γραφεία, δύο καρέκλες, δύο βιβλιοθήκες. Είναι σημαντικό το κάθε παιδί να ξέρει ποια είναι τα πράγματά του και να είναι ισομοιρασμένα ακόμα κι αν το ένα παιδί είναι πολύ πιο μικρό. Επιλέξτε γραφεία που να προσαρμόζεται το ύψος τους. Αν το δεύτερο παιδάκι είναι πολύ μικρό ακόμη αφήστε του χώρο για να παίζει ή πάρτε του ένα παιδικό γραφείο για να μπορεί να ζωγραφίζει. Έτσι, ο μεγάλος θα ξέρει από την πρώτη μέρα ότι όλος ο χώρος δεν του ανήκει και ο μικρός θα έχει κάπου να κάτσει όταν θελήσει να μιμηθεί το μεγάλο (όπως συμβαίνει συνήθως).

thehomeissue_2paidia1domatio_05

Κάθε παιδί έχει το δικό του γραφείο, τη δική του πλευρά. Και ας είναι ακριβώς ίδια με την απέναντι!

Σωστή διάταξη διαβάσματος Ειδικά για δωμάτια με λίγο φυσικό φως το ιδανικό είναι τα παιδιά να διαβάζουν κοιτώντας προς τον τοίχο. Έτσι το τεχνητό φως θα αντανακλάται στον τοίχο και θα διαχέεται στον χώρο. Ανάμεσά τους να παρεμβάλλονται οι βιβλιοθήκες τους. Είναι σίγουρα πιο αποδοτική διάταξη διαβάσματος από το να διαβάζουν το ένα δίπλα ακριβώς στο άλλο, γιατί αναμένεται να ενοχλεί το ένα το άλλο... Αν υπάρχει χώρος μια καλή λύση είναι τα γραφεία να τοποθετηθούν παράλληλα.

Μοιράστε τις ντουλάπες και τα κουτιά αποθήκευσης Το κάθε παιδί πρέπει να έχει την δική του μεριά στη ντουλάπα ακόμα και τα δικά του κουτιά αποθήκευσης. Ορίστε ένα χρώμα για το κάθε παιδί. Έπειτα στα χρώματα που έχετε ορίσει αγοράστε κρεμάστρες για το κάθε παιδί και κουτιά αποθήκευσης για τα παιχνίδια του καθενός. Έτσι θα είναι ξεκάθαρο για το κάθε παιδί τι ανήκει σε ποιο. 

thehomeissue_2paidia1domatio_06

Δύο εντελώς διαφορετικά δωμάτια σε ένα!

Ξαφνικά μπαίνει στο δωμάτιο μια κούνια! Πολλές φορές το μεγάλο παιδί πρέπει να δεχτεί στο δωμάτιο του το μικρό. Συνήθως το μεγάλο παιδί θα αντιδράσει γιατί νοιώθει ότι ξαφνικά χάνει την ελευθερία του και ένας μικροσκοπικός παρείσακτος εισβάλλει στο δωμάτιο του και καταλαμβάνει χώρο που μέχρι σήμερα ήταν ελεύθερος για δικές του δραστηριότητες, παιχνίδι κλπ. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τον ορίσετε υπεύθυνο για να κάνει κάποια πράγματα για το αδερφάκι του. Έτσι θα νοιώθει σημαντικός. Επίσης θα του εμφυσήσετε το αίσθημα ευθύνης και ενδιαφέροντος γύρω από το αδερφάκι του - που μπορεί να το δει και ως παιχνίδι ανάλογα την ηλικία του. Βέβαια, μην το παρακάνετε, δεν παύει να είναι παιδί. Βάλτε την κούνια ανεξάρτητα μόνη της απέναντι από το μονό κρεβάτι με ένα κομοδίνο ανάμεσα ή αν δεν υπάρχει χώρος, επιλέξτε μια ψηλή κουκέτα και βάλτε από κάτω την κούνια.

thehomeissue_2paidia1domatio_07

Αργότερα, μπορείτε να βάλετε ένα μονό κανονικό κρεβάτι στη θέση της κούνιας. Έτσι, είναι ξεκάθαρο από την αρχή πως αυτή η «περιοχή» ανήκει στο καινούργιο αδελφάκι του.

Μάθετε πώς τα χρώματα επιδρούν στην ψυχολογία του παιδιού σας.

Ειδικές κατασκευές Μια τέτοια κίνηση μπορεί να βγει πολύ εντυπωσιακή και πρακτική γιατί θα εκμεταλλευτείτε κάθε χιλιοστό του χώρου σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Είναι η ιδανική επιλογή για πολύ μικρά δωμάτια. Να θυμάστε πως ό,τι φτιάξετε πρέπει να μπορεί να ακολουθεί την εξέλιξη της ηλικίας του.

thehomeissue_2paidia1domatio_03

Ειδική κατασκευή για 3 παιδάκια στο ίδιο υπνοδωμάτιο.

Δείτε τι ωραία που έχουν χωρέσει τρία κρεβάτια στην παραπάνω εικόνα. Το προσκέφαλο είναι τελείως ελεύθερο και κανένα από τα τρία παιδάκια δεν βλέπει το κάτω μέρος του άλλου κρεβατιού. Μέσα στην κατασκευή έχουν εντάξει συρτάρια και ντουλάπα. Φουλ εκμετάλλευση του χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δείτε πώς ένα Παιδικό Κρεβάτι Διώχνει τους Μπαμπούλες

.

Δείτε ένα παιδικό κρεβάτι που διαβεβαιώνει τα παιδιά ότι δεν υπάρχουν μπαμπούλες από κάτω του.

Πώς να συγκατοικήσουν δύο παιδιά σε ένα δωμάτιο

.

Τις περισσότερες φορές από ανάγκη και λιγότερο από επιλογή, δύο παιδιά μοιράζονται ένα δωμάτιο. Μπορεί αυτή η εμπειρία να έχει όμορφες αναμνήσεις για όλους; Κι αν ναι, πώς γίνεται;

Βάλτε τάξη στο παιδικό δωμάτιο

.

Κι όμως με τις σωστές επιλογές, τα παιδιά μπορεί να είναι συνεπή στις καθημερινές υποχρεώσεις του δωματίου τους.

6 Πανέξυπνες Ιδέες για να Έχετε Πάντα σε Τάξη τα Παιχνίδια των Παιδιών σας

.

Ξέρετε καλά πώς γίνεται ένα σπίτι με παιδιά να δείχνει μονίμως ακατάστατο, γι’ αυτό δείτε τους καλύτερους τρόπους για να βάλετε σε τάξη τα παιχνίδια τους.

Φτιάξτε ένα Παραμυθένιο Παιδικό Δωμάτιο στη Σοφίτα

.

Δείτε πώς έφτιαξε την σοφίτα του ένα ζευγάρι ηλικιωμένων για τα εγγόνια τους.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε τη Λάμπα που θα Συναρπάσει τους Μικρούς σας Ινδιάνους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βρεφικό Δωμάτιο: 8 Οικονομικές Ιδέες Διακόσμησης