Κάντε τις Ηλεκτρικές Συσκευές σας να Κρατήσουν για Πάντα!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Κάντε τις Ηλεκτρικές Συσκευές σας να Κρατήσουν για Πάντα!

Κι όμως, υπάρχουν τρόποι για να κάνετε τις οικιακές συσκευές σας να διαρκέσουν πολύ περισσότερο απ' όσο λένε οι κατασκευαστές τους. Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

Ψυγεία και καταψύκτες Σύμφωνα με την National Association of Home Builders των ΗΠΑ τα ψυγεία μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και 13 χρόνια ενώ οι καταψύκτες 11-12. Για να αντέξει πολύ περισσότερο το ψυγείο σας οι ειδικοί συμβουλεύουν να ξεσκονίζετε τις ενώσεις τους και τα σπιράλ τους κάθε 6 μήνες. Αν δεν το κάνετε αυτό και τα σπιράλ δεν μεταφέρουν σωστά τη ζέστη από το εσωτερικό, τότε θα χαλάσει και πιο γρήγορα. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι τα λάστιχα της πόρτας τα οποία κρατούν το κρύο μέσα στο ψυγείο και τον καταψύκτη. Φροντίζετε να είναι καλά κλεισμένα καθαρίζοντάς τα συχνά με σαπούνι και ζεστό νερό. Έπειτα, σκουπίζετέ τα με μια πετσέτα ή ένα σφουγγάρι. Τέλος, μην παραγεμίζετε το ψυγείο και τον καταψύκτη σας καθώς έτσι κάνετε τις συσκευές σας να υπερλειτουργούν.

Πώς να καθαρίσετε τον πάγο από την κατάψυξη σε χρόνο μηδέν.

thehomeissue_syskeves02

Τα ψυγεία διαρκούν περίπου 13 χρόνια και οι καταψύκτες 11-12.

Φούρνοι Μικροκυμάτων Οι φούρνοι μικροκυμμάτων διαρκούν περίπου 10 χρόνια. Αν θέλετε όμως να ζεσταίνετε για ακόμα περισσότερο το φαγητό σας θα πρέπει να φροντίζετε και να καθαρίζετε τακτικά τον φούρνο μικροκυμάτων σας. Οι ειδικοί λένε πως σωματίδια που μπορεί να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο φουρνάκι μπορεί να μετατραπούν σε άνθρακα πράγμα που δεν είναι καθόλου καλό ούτε για τον φούρνο αλλά ούτε και για την υγεία σας. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζετε τον φούρνο είναι να ζεσταίνετε νερό σε ένα μπολ μέχρι αυτό να βράσει. Ο ατμός θα κάνει οτιδήποτε μέσα στο φούρνο να μαλακώσει. Έπειτα μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τα πάντα με απορρυπαντικό πιάτων και νερό.

Μάθετε εδώ πώς να καθαρίσετε οικολογικά τον φούρνο σας.

thehomeissue_syskeves01

Οι φούρνοι μικροκυμάτων έχουν χρόνο ζωής περίπου 10 χρόνια.

Ηλεκτρικοί φούρνοι Το καθάρισμα είναι επίσης το μυστικό για να διαρκέσει περισσότερο από 13 χρόνια ένας φούρνος. Αν ο φούρνος σας έχει κεραμικές εστίες καλό είναι να τις καθαρίζετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα (αναλόγως, βέβαια, και με την χρήση που κάνετε). Αν δεν έχει γυαλί τότε θα πρέπει να αφαιρείτε όλα τα εξαρτήματά του (αυτά που αφαιρούνται τουλάχιστον) και έπειτα να περνάτε με ένα πανί, ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων όλες τις επιφάνειες.  

Κλιματισμός Παρά τη συνεχή χρήση του -χειμώνα και καλοκαίρι πλέον- τα κλιμαστιστικά μπορούν να διαρκέσουν 10-15 χρόνια. Για να αντέξει το δικό σας πολύ περισσότερο καλό είναι να καθαρίζετε τα φίλτρα κάθε 225-360 ώρες χρήσης πράγμα που σημαίνει κάθε 9-15 μέρες συνεχόμενης χρήσης. Αν, μάλιστα, έχετε και κάποιο κατοικίδιο στο σπίτι καλό είναι να το καθαρίζετε πιο συχνά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πλένετε τα φίλτρα στον νεροχύτη με σαπούνι και ένα πανί. Μια φορά την εβδομάδα μπορείτε απλά να βγάζετε το φίλτρο και να διώχνετε τη σκόνη με το πιστολάκι σας ή την ηλεκτρική σας σκούπα.

Κλιματισμός: Πώς να αγοράσετε σωστά air condition.

thehomeissue_syskeves03

Ένα κλιματιστικό έχει χρόνο ζωής 10-15 χρόνια.

Πλυντήριο πιάτων Περίπου 9 χρόνια διαρκεί ένα πλυντήριο πιάτων. Το παν και σε αυτήν την περίπτωση είναι το σωστό καθάρισμα του πλυντηρίου. Προσπαθείτε να διατηρείτε καθαρές τις ενώσεις, τα λάστιχα και τους σωλήνες του κάνοντας που και που πλύσεις με σκέτο νερό και απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων. Διαβάστε εδώ ποια είναι τα 6 μεγάλα λάθη που κάνετε στο πλυντήριο πιάτων.

φ

Κόψτε την κακή συνήθεια και σταματήστε να κοπανάτε την πόρτα του πλυντηρίου γιατί μπορεί να σπάσετε τον διακόπτη της πόρτας.

Πλυντήριο ρούχων Τα πλυντήρια ρούχων μπορούν να διαρκέσουν τουλάχιστον 10 χρόνια. Η επιπλέον αντοχή τους εξαρτάται από την αντικατάσταση των σωλήνων του έτσι ώστε να αποφευχθούν οι διαρροές. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μην κοπανάτε την πόρτα του πλυντηρίου καθώς μπορεί με αυτόν τον τρόπο να σπάσετε τον διακόπτη της πόρτας. Επίσης καλό είναι να προσέχετε να μην παραγεμίζετε το πλυντήριό σας με περισσότερα ρούχα απ’ όσα μπορεί να αντέξει. Τέλος, μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το φίλτρο του μία φορά στους 6 μήνες έτσι ώστε να μην μπλοκάρεται η λειτουργία του καθώς και τα λάστιχα. 

Τηλεοράσεις Η αλήθεια είναι πως οι τηλεοράσεις «ζουν» πολλά χρόνια. Τις περισσότερες φορές ο λόγος που τις αλλάζουμε είναι διότι θέλουμε να αποκτήσουμε κάτι πιο εξελιγμένο. Παρόλα αυτά δεν κάνει κακό να την φροντίζετε ξεσκονίζοντάς την τακτικά. Σε ό,τι αφορά τις δαχτυλιές μπορείτε να τις εξαφανίζετε με ένα βρεγμένο και καλά στυμμένο βαμβακερό πανί. Τέλος, μην αφήνετε την τηλεόρασή σας αναμμένη μέρα-νύχτα καθώς με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο χρόνος ζωής της. Επίσης ξοδεύετε ρεύμα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Κλείνετε την τηλεόραση όποτε δεν την χρειάζεστε και βγάζετέ την από την πρίζα κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Λάθη στο Καθάρισμα που Καταστρέφουν τα Πράγματά σας

.

Αυτές είναι οι 7 χειρότερες συμβουλές καθαρισμού που καταστρέφουν τα πράγματά σας.

Φούρνος Μικροκυμάτων: Είναι Όντως Επικίνδυνος για την Υγεία;

.

Η Food and Drug Administration, επίσημη υπηρεσία των ΗΠΑ, απαντάει...

5 Σίγουρες Λύσεις για Συνηθισμένα Οικιακά Προβλήματα

.

Βρείτε εύκολες και γρήγορες λύσεις για να αντιμετωπίσετε τα πιο συνηθισμένα και ενοχλητικά προβλήματα του σπιτιού!

Αυτές οι Συσκευές στο Σπίτι Καίνε το Περισσότερο Ρεύμα

.

Υπάρχουν μερικές συσκευές που δεν υποπτεύεστε ότι σας αυξάνουν τον λογαριασμό του ρεύματος. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Κλιματισμός: Εξοικονομήστε Χρήματα και Ενέργεια από τη Χρήση του

.

5+1 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία ενώ χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό που Θέλουν οι Άντρες: 5 Προτάσεις Δώρων Σύμφωνα με τις Δικές τους Επιθυμίες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς θα Φτιάξετε τις πιο Τραγανές Πατάτες Φούρνου