Πού Συγκεντρώνεται η Περισσότερη Σκόνη στο Σπίτι σας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Πού Συγκεντρώνεται η Περισσότερη Σκόνη στο Σπίτι σας

Κάνετε έναν συχνό καθαρισμό στο σπίτι σας με αποτέλεσμα να έχετε εξαφανίσει κάθε ίχνος σκόνης, ή έτσι νομίζετε μέχρι αυτήν τη στιγμή! Υπάρχουν κάποια σημεία, που η σκόνη ξέρει να κρύβεται καλά και να μένει εκεί για καιρό, όσο κι αν το υπόλοιπο σπίτι μοσχομυρίζει από καθαριότητα.

Εμείς ξέρουμε ποια είναι αυτά τα σκονισμένα σημεία και τα συγκεντρώσαμε όλα σε μια λίστα. Δείτε τα προσεκτικά, αναλογιστείτε μήπως σας ξέφυγε κάποιο από αυτά στο τελευταίο σας καθάρισμα και, αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, πάρτε το ξεσκονόπανο και ετοιμαστείτε για επίθεση!

Πίσω και Κάτω από το Ψυγείο Το ψυγείο σας αποτελεί μαγνήτη σκόνης και βρομιάς. Τις περισσότερες φορές, όταν κάνετε έναν βαθύ καθαρισμό στην κουζίνα σας, εστιάζετε στο να αδειάσετε και να καθαρίσετε σε κάθε γωνία και με κάθε λεπτομέρεια μόνο το εσωτερικό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην τραβάτε το ψυγείο σας προς τα έξω για να καθαρίζετε τον χώρο περιμετρικά και από κάτω. Βάλτε από εδώ και πέρα στη λίστα σας με τις δουλειές του σπιτιού σας και το καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα, αφού τραβήξετε προς τα έξω το ψυγείο, και θα εκπλαγείτε από το τι θα ανακαλύψετε από κάτω. Επίσης, φροντίστε να ξεσκονίζετε και το σημείο ακριβώς από πάνω από το ψυγείο και τα αντικείμενα που έχετε πιθανώς τοποθετήσει εκεί, αφού είναι, επίσης, ένας χώρος που συγκεντρώνει μεγάλη ποσότητα σκόνης.

Ο χώρος πίσω και κάτω από το ψυγείο είναι από τους πιο σκονισμένους σε όλο το σπίτι!

Ο χώρος πίσω και κάτω από το ψυγείο είναι από τους πιο σκονισμένους σε όλο το σπίτι!

Κάτω από το πιο Βαρύ σας Έπιπλο Όσο πιο δύσκολα μετακινείται ένα έπιπλο, τόσο πιο πιθανό είναι να έχει συγκεντρώσει σκόνη και βρομιά στο κάτω μέρος του και στο σημείο που εφάπτεται με τον τοίχο. Είτε πρόκειται για έναν μεγάλο καναπέ, μια βιβλιοθήκη ή ένα οποιοδήποτε ογκώδες και ασήκωτο έπιπλο, πρέπει να βρείτε τον τρόπο να το ελευθερώσετε από τις στρώσεις σκόνης που το καλύπτουν. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ευέλικτα και ευλύγιστα εξαρτήματα της ηλεκτρικής σας σκούπας ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής καθαρισμού έχετε, έτσι ώστε να φτάσετε και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία και να τα καθαρίσετε. Εναλλακτικά, φωνάξτε παρέα για να καθαρίσετε μαζί μετακινώντας το έπιπλο από την θέση του. Σε αυτήν την περίπτωση, αν σύρετε το βαρύ έπιπλο, φροντίστε να προστατεύσετε την επιφάνεια του πατώματος, τοποθετώντας μια πετσέτα.

Κάτω από τα Χαλιά Το να σκουπίζετε τα χαλιά σας είναι εύκολη υπόθεση και κάνει το σπίτι σας να φαίνεται καθαρό. Στην πραγματικότητα, όμως, μεγάλη ποσότητα σκόνης έχει παραμείνει ακριβώς κάτω από τα χαλιά σας, καθώς η σκόνη και η βρομιά έχουν την ιδιότητα να περνούν μέσα από τις ίνες των χαλιών και να εγκαθίστανται εκεί. Για να την εξουδετερώσετε, φροντίστε την επόμενη φορά που θα σκουπίσετε τα χαλιά σας, να τα σηκώσετε και να καθαρίσετε και το γυμνό πάτωμα κάτω από αυτά, αλλά και το κάτω μέρος των χαλιών σας. Τότε, μόνο μπορούμε να πούμε πως τα χαλιά σας και το καθιστικό σας καθαρίστηκαν από τη σκόνη. Δείτε

Πίσω από το Πλυντήριο ή Στεγνωτήριο Άλλη μια βαριά και ασήκωτη συσκευή που θα χρειαστεί να μετακινήσετε για να ξεσκονίσετε σωστά και αποτελεσματικά το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Αξίζει, όμως, πραγματικά! Έστω μια φορά το μήνα θα φροντίσετε να καθαρίζετε σωστά το πλυντήριο σας και τον χώρο πίσω από αυτό. Δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση ο χώρος που πλένετε και αποστειρώνετε τα ρούχα σας να είναι μέσα στη σκόνη και τη βρομιά. Και που ξέρετε, ίσως βρείτε και καμία χαμένη κάλτσα, κάπου κρυμμένη εκεί πίσω!

Πάνω από τα Ντουλάπια της Κουζίνας Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας έχουν ένα μικρό περιθώριο μέχρι να φτάσουν και να αγγίξουν το ταβάνι τότε δεν έχετε παρά να ελέγξετε πόση σκόνη έχει μεταφερθεί από τον αέρα στο σημείο αυτό. Στο μηνιαίο σας βαθύ και σχολαστικό καθάρισμα, φροντίστε να συμπεριλάβετε και αυτό το πολύ σκονισμένο σημείο του σπιτιού σας. Το ίδιο ισχύει και για τα αντικείμενα που έχετε ίσως τοποθετήσει εκεί.

Μην ξεχνάτε τη σκόνη στο πάνω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας.

Μην ξεχνάτε τη σκόνη στο πάνω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας.

Στην Κορυφή ενός Ραφιού ή Βιβλιοθήκης Και επειδή, όπως είπαμε, η σκόνη δεν κρύβεται μόνο κάτω από έπιπλα, αλλά και στην κορυφή τους, χρειάζεται να συμπεριλάβετε στη λίστα με τις δουλειές του σπιτιού και το ξεσκόνισμα σε αυτές τις επιφάνειες. Λόγω του μεγάλου ύψους τους, ίσως έχετε τοποθετήσει στα σημεία αυτά αντικείμενα ή βιβλία που δεν χρησιμοποιείτε συχνά, με αποτέλεσμα να μην τα προσεγγίζετε και να τα ξεχνάτε, ενώ όλο και περισσότερη σκόνη συνεχίζεται να μαζεύεται εκεί.

Εξαφανίστε τη σκόνη από τα βιβλία και το ψηλότερο ράφι της βιβλιοθήκης σας.

Εξαφανίστε τη σκόνη από τα βιβλία και το ψηλότερο ράφι της βιβλιοθήκης σας.

Το φωτιστικό ή ο Ανεμιστήρας Οροφής  Δεν είναι απαραίτητο να είναι το σπίτι σας πολύ ψηλοτάβανο για να μην φτάνετε να καθαρίσετε τα φωτιστικά που έχετε τοποθετήσει σε κάθε δωμάτιο ή πιθανώς έναν ανεμιστήρα οροφής. Σημασία έχει να μην ξεχνάτε να ξεσκονίζετε αυτά τα σημεία, καθώς είναι επικίνδυνο και για την υγεία σας. Σκεφτείτε να βάλετε σε λειτουργία έναν σκονισμένο ανεμιστήρα οροφής. Εκτός από το ότι η σκόνη θα απλωθεί σε όλον τον χώρο, είναι πολύ πιθανό να σας πιάσει φτέρνισμα ή κάποιου είδους αλλεργία.

Τα φωτιστικά και ο ανεμιστήρας οροφής είναι ορισμένα από τα σημεία με την περισσότερη σκόνη.

Τα φωτιστικά και ο ανεμιστήρας οροφής είναι ορισμένα από τα σημεία με την περισσότερη σκόνη.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθαρίστε Σωστά με τα πιο Σημαντικά "Εργαλεία" του Σπιτιού

.

Η σωστή τους χρήση όχι μόνο αυξάνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων αλλά το καθάρισμα είναι πιο υγιεινό και πολύ πιο αποτελεσματικό.

Ένα Tip Καθαριότητας που δεν Πρέπει να Ξεχνάτε ό,τι Εποχή κι αν Είναι!

.

Δείτε το πιο βασικό tip καθαριότητας που πρέπει να ακολουθείτε ό,τι καιρό κι αν έχει έξω!

Bosch in the Mall Athens

.

Αυτές τις γιορτές, η Bosch σας περιμένει με πλούσια δώρα στο The Mall Athens.

Οργάνωση: 7 «Πριν» και «Μετά» που θα σας Καταπλήξουν

.

Η οργάνωση βρήκε θέση σε αυτές τις 7 περιπτώσεις που είναι σίγουρο πως θα σας εμπνεύσουν.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Συνήθειες που Πρέπει να Αποκτήσετε για Τέλειο, Λαμπερό Δέρμα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Healthy Ρυζοσαλάτα με Λαχανικά και Τόνο από τον Άκη Πετρετζίκη