"Υπάρχει κίνδυνος το καφέ χρώμα να μικρύνει το υπνοδωμάτιο";

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Η φίλη μας Ρίνα Παπαδοπούλου από την Ημαθία έχει για εμάς μια ερώτηση που αφορά το υπνοδωμάτιο: «Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το χρώμα που θα βάψω το υπνοδωμάτιό μου. Έχω μεταλλικό σκούρο κρεβάτι, λευκά έπιπλα, μεγάλο παράθυρο στον ένα τοίχο και οι διαστάσεις του δωματίου είναι 3x3 περίπου. Θέλω να κινηθώ στο καφέ σε δύο αποχρώσεις, στο μεγαλύτερο μέρος του δωματίου καφέ πολύ ανοιχτό και σε μικρές επιφάνειες σκούρο. Πιστεύετε ότι είναι ταιριαστό με τα στοιχεία του δωματίου; Υπάρχει κίνδυνος να μικρύνει τον χώρο»;

Οι αποχρώσεις του καφέ θα είναι πολύ ωραίες για το υπνοδωμάτιό σας καθώς το ανοιχτό καφέ θα «δένει» τα λευκά έπιπλά σας με το σκούρο κρεβάτι και το πιο έντονο καφέ θα δημιουργήσει την απαραίτητη αντίθεση με αυτά κάνοντας τον χώρο να έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Οπότε μην σας απασχολεί η επιλογή των συγκεκριμένων χρωμάτων αλλά οι τοίχοι που θα αποφασίσετε να βάψετε το κάθε ένα από αυτά τα δύο χρώματα.

Επειδή δεν έχουμε εικόνα του δωματίου σας και δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι εννοείτε όταν αναφέρεστε σε μικρές επιφάνειες, καλύτερα να μην βάψετε κολώνες ή δοκάρια με το σκούρο χρώμα γιατί αυτομάτως θα τα τονίσετε και θα ξεχωρίζουν ακόμα πιο πολύ μέσα στον χώρο. Βάψτε μόνο μία μεγάλη επιφάνεια με το σκούρο καφέ και ιδανικά τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το κρεβάτι σας. Αν αυτός ο τοίχος (που θα βαφτεί με το σκούρο καφέ) είναι απέναντι από την πόρτα του υπνοδωματίου τότε αυτομάτως το δωμάτιο θα αποκτήσει την αίσθηση του βάθους και θα φαίνεται μεγαλύτερο! Να θυμάστε πως για να μην μικρύνει το δωμάτιο θα πρέπει να αποφύγετε να βάψετε πολλές μικρές επιφάνειες με το σκούρο καφέ γιατί αυτό το αποτέλεσμα θα «μπερδεύει» οπτικά ενώ αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι καθαρές γραμμές και οι ξεκάθαρες επιλογές.

Συνδυάστε ένα σκούρο καφέ κάλυμμα κρεβατιού με κρεμ και λευκά διακοσμητικά μαξιλάρια, ανοιχτόχρωμες αέρινες κουρτίνες και περιορίστε τα προσωπικά αντικείμενα πάνω από τα έπιπλα για να αποφύγετε να φαίνεται πολύ γεμάτο (και να δείχνει πιο μικρό). Το δωμάτιό σας θα συνδυάζει το μοντέρνο με το chic.Καλή επιτυχία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τι Χρώμα να Βάψω το Υπνοδωμάτιο για να Δείχνει Μεγαλύτερο;»

.

Η φίλη μας Βούλα Αυγεροπούλου από την Καλαμάτα μας ρωτάει τι χρώμα να βάψει το υπνοδωμάτιό σας για να δείχνει μεγαλύτερο!

"Τι χρώμα παρκέ να διαλέξω για το δάπεδο του σπιτιού μου";

.

“Θα τοποθετήσω παρκέ στο επάνω δάπεδο του σπιτιού μου και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Η σκάλα έχει επίσης παρκέ σε καφέ χρώμα, ούτε σκούρο ούτε ανοιχτό, και τα έπιπλα είναι λευκά. Ποιο χρώμα παρκέ μπορεί να συνδυαστεί και με τα δύο;”.

"Ποιο χρώμα να διαλέξω για το δωμάτιο της κόρης μου; Θα περνάει αρκετό χρόνο διαβάζοντας εκεί μέσα"

.

Η Δήμητρα Λεμονοπούλου θα ήθελε να κάνει μια ανανέωση και μας ρωτάει: «Ποιο χρώμα να διαλέξω για το δωμάτιο της κόρης μου; Θα περνάει αρκετό χρόνο διαβάζοντας εκεί μέσα. Θέλω να με βοηθήσετε να βρω ένα χρώμα το οποίο δεν θα την κουράζει στα μάτια και θα τη χαλαρώνει όταν το χρειάζεται».

«Μικρό υπνοδωμάτιο: Τι χρώμα να το βάψω για να δείχνει μεγαλύτερο»;

.

Η Κατερίνα Αθανασίου από την Κύπρο μας ρωτάει: «Πώς μπορώ ένα μικρό δωμάτιο να το κάνω να δείχνει μεγαλύτερο; Τι χρώμα να το βάψω»;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Τι μπορώ να κάνω για να είναι πιο άνετη η μικρή γκαρσονιέρα μου»;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ενα έπαθλο αναζητά... βάθρο