"Ποιο χρώμα να διαλέξω για το δωμάτιο της κόρης μου; Θα περνάει αρκετό χρόνο διαβάζοντας εκεί μέσα"

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

Η Δήμητρα Λεμονοπούλου έχει δύο παιδιά που φοιτούν στη Γ’ Λυκείου και όπως η ίδια μας αναφέρει έχουν ξεκινήσει τον δύσκολο αγώνα τους κόντρα στις πανελλήνιες εξετάσεις. Θα ήθελε να κάνει μια ανανέωση και μας ρωτάει: «Ποιο χρώμα να διαλέξω για το δωμάτιο της κόρης μου; Θα περνάει αρκετό χρόνο διαβάζοντας εκεί μέσα. Θέλω να με βοηθήσετε να βρω ένα χρώμα το οποίο δεν θα την κουράζει στα μάτια και θα τη χαλαρώνει όταν το χρειάζεται».

Καταρχήν να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στα παιδιά σας το δύσκολο αυτό σχολικό έτος και προπαντός ψυχραιμία. Για το δωμάτιο της κόρης σας χρειάζεστε ένα χρώμα που θα την ηρεμεί αλλά θα μπορεί εξίσου να τη βοηθάει και στη συγκέντρωση την ώρα του διαβάσματος και αυτό δεν είναι άλλο χρώμα από το πράσινο. Αρκεί μόνο να σας αναφέρουμε πως δεν είναι τυχαίο που η χειρουργική στολή είναι πάντα πράσινη ενώ επίσης είναι το χρώμα που χρησιμοποιούν για την εσωτερική τους διακόσμηση τα περισσότερα spa και ινστιτούτα αισθητικής.

Προτιμήστε μια απαλή απόχρωση του πράσινου. Είναι προτιμότερο να φέρνει λίγο προς το λαδί παρά προς το λαχανί. Το πράσινο είναι ιδανικό χρώμα για κοριτσίστικο νεανικό δωμάτιο γιατί ξεφεύγει από τα συνηθισμένα (ροζ, κόκκινο, σομόν) και μπορεί να ταιριάξει πάρα πολύ ωραία με μοβ διακοσμητικά στοιχεία. Οπότε, βάψτε πιο έντονο πράσινο τον τοίχο που έχει απέναντί της όταν μελετάει και τους υπόλοιπους τοίχους σε δύο τόνους πιο ανοιχτή απόχρωση αν δεν θέλετε όλοι οι τοίχοι να έχουν το ίδιο χρώμα. Συνδυάστε μονόχρωμες κουρτίνες σε μοβ ανοιχτό και διακοσμητικά φλόραλ, εμπριμέ ή πουά μαξιλάρια πάνω στο κρεβάτι σε αποχρώσεις μοβ, πράσινου ή κίτρινου. Να είστε σίγουρη πως το δωμάτιο θα ανανεωθεί και θα ηρεμεί την κόρη σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό Είναι το πιο Υπέροχο (και Τολμηρό) Χρώμα του 2018!

.

Το χρώμα αυτό θα το δούμε σε πολλά σπίτια μέσα στο 2018.

«Μικρό υπνοδωμάτιο: Τι χρώμα να το βάψω για να δείχνει μεγαλύτερο»;

.

Η Κατερίνα Αθανασίου από την Κύπρο μας ρωτάει: «Πώς μπορώ ένα μικρό δωμάτιο να το κάνω να δείχνει μεγαλύτερο; Τι χρώμα να το βάψω»;

«Τι χρώμα μπορώ να βάψω το υπνοδωμάτιο αν έχω ανοιχτόχρωμο κρεβάτι;»

.

Απαντάμε στην ερώτηση της ημέρας: "Τι χρώμα να βάψω το υπνοδωμάτιό μου αν έχω ανοιχτόχρωμο κρεβάτι;"

"Υπάρχει κίνδυνος το καφέ χρώμα να μικρύνει το υπνοδωμάτιο";

.

Η φίλη μας Ρίνα Παπαδοπούλου από την Ημαθία έχει για εμάς μια ερώτηση που αφορά το υπνοδωμάτιό της: "Θέλω να κινηθώ στο καφέ σε δύο αποχρώσεις, στο μεγαλύτερο μέρος του δωματίου καφέ πολύ ανοιχτό και σε μικρές επιφάνειες σκούρο. Πιστεύετε ότι είναι ταιριαστό με τα στοιχεία του δωματίου; Υπάρχει κίνδυνος να μικραίνει τον χώρο»;

«Πώς μπορώ να ανανεώσω την κουζίνα μου με χαμηλό budget;»

.

Αν θέλετε να ανανεώσετε πλήρως τα πλακάκια της κουζίνας καλό είναι να θυμάστε πως δεν χρειάζεται να τα ξηλώσετε.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Τι χρώμα να βάψω ένα καθιστικό με δερμάτινο καναπέ, λευκό coffee και γκρι πλακάκια»;

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Τι μπορώ να κάνω για να είναι πιο άνετη η μικρή γκαρσονιέρα μου»;