"Τι χρώμα παρκέ να διαλέξω για το δάπεδο του σπιτιού μου";

Κατηγορίες: ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

 Η φίλη μας Ελένη Θεοδώρου, από τη Θεσσαλονίκη, μας ρωτάει: “Θα τοποθετήσω παρκέ στο επάνω δάπεδο του σπιτιού μου και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Η σκάλα έχει επίσης παρκέ σε καφέ χρώμα, ούτε σκούρο ούτε ανοιχτό, και τα έπιπλα είναι λευκά. Ποιο χρώμα παρκέ μπορεί να συνδυαστεί και με τα δύο;”.

Μία από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων χρόνων είναι το mix 'n' match διαφορετικών ξύλων και χρωματισμών. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτή την ιδέα προς όφελος του χώρου σας, ώστε να μπορέσει να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του και να δείχνει πάντα φωτεινός και φυσικά ευρύχωρος.

Επίσης, δείτε την εσωτερική σκάλα του σπιτιού σαν ένα ξεχωριστό διακοσμητικό στοιχείο, βασικό βέβαια, αλλά μην προσπαθείτε απαραίτητα να την κάνετε "σετ" με το καθιστικό σας ή τους επάνω χώρους του σπιτιού, διότι αυτή ακριβώς είναι η χρήση: συνδέει διαφορετικούς χώρους και λειτουργίες.

Ένας ανοιχτόχρωμος δρυς είναι μία πολύ καλή πρόταση, διότι δεν θα κλείσει οπτικά τον χώρο και είναι ένα πολύ ευκολοσυνδύαστο υλικό με πάρα πολλούς τόνους. Έτσι, κοιτάζοντας το δειγματολόγιο μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό τόνο, δηλαδή είτε έναν που να γκριζίζει λίγο ή έναν πιο μπεζ. Τέλος, τα λευκά έπιπλα δεν έχουν έχουν κανένα πρόβλημα, καθώς ταιριάζουν τέλεια με τις ανοιχτές αποχρώσεις του δρυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξύλινο Δάπεδο ή Πλακάκι στην Κουζίνα: Ποιο να Επιλέξετε

.

Αν και εσείς έχετε το δίλημμα ποιο υλικό να χρησιμοποιήσετε στο πάτωμα της κουζίνας σας διαβάστε την απάντηση στην ερώτηση της Μαρίας Φωτοπούλου.

Ξύλινο δάπεδο και πλακάκια: «Ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός»;

.

Η Χαρά Ταξιαρχοπούλου αναρωτιέται με τι πλακάκια να συνδυάσει το παρκέ του σαλονιού της. Εμείς της δώσαμε την απάντηση!

«Τι χρώμα μπορώ να βάψω το υπνοδωμάτιο αν έχω ανοιχτόχρωμο κρεβάτι;»

.

Απαντάμε στην ερώτηση της ημέρας: "Τι χρώμα να βάψω το υπνοδωμάτιό μου αν έχω ανοιχτόχρωμο κρεβάτι;"

«Μπορώ να αλλάξω χρώμα στις σιφινιέρες μου»;

.

Έχω δύο σιφινιέρες σε καφέ χρώμα. Όχι το πολύ σκούρο, αλλά είναι αρκετά. Ήθελα να μάθω αν μπορώ να τις αλλάξω χρώμα.

«Τι χρώμα να βάψω τα 3D πάνελ που έχω στο μίνιμαλ καθιστικό μου»;

.

H φίλη μας Ελενα Λαζαρίδου από την Κοζάνη μας ρωτάει: «Στο καινούργιο μας σπίτι έχουμε ενιαίο σαλόνι με κουζίνα. Οι πόρτες όπως και η κουζίνα είναι σε γκρι σκούρο. Ολα τα άλλα θα τα αφήσω λευκά. Τι χρώμα να βάψω τα πάνελ που έχω σε ένα σημείο του χώρου»;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

«Θέλω να βγάλω το μωσαϊκό από το δάπεδο, τι να βάλω;»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

"Με τι χρώματα να επιπλώσω το μικρό εξοχικό μου"