Εφηβικό υπνοδωμάτιο

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΑΙΔΙ, ΕΦΗΒΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ

Εφηβικό υπνοδωμάτιο

Αν το παιδί σας κρύβει τα λούτρινα κουκλάκια κάτω από το κρεβάτι του και ντρέπεται να βάλει τους φίλους του μέσα στο δωμάτιό του, είναι μάλλον η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή! Η διακόσμηση ενός εφηβικού υπνοδωματίου είναι σίγουρα από τις μεγαλύτερες διακοσμητικές προκλήσεις, αλλά με τις παρακάτω συμβουλές να είστε σίγουροι πως θα συνεργαστείτε σωστά για να δημιουργήσετε έναν εφηβικό «παράδεισο» για το βλαστάρι σας...

Συζητήστε μαζί του. Το πρώτο και το πιο σημαντικό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ακούσετε τα θέλω του παιδιού σας. Αν θεωρήσετε ότι πρέπει να εμπιστευθεί το γούστο σας τότε είναι σίγουρο πως ο έφηβος δεν θα αισθανθεί ποτέ άνετα μέσα στον χώρο του. Μην ξεχνάτε ότι η διακόσμηση του δωματίου είναι για τον έφηβο περισσότερο προσωπική έκφραση παρά εσωτερική διακόσμηση.

Διαφορετικές δραστηριότητες. Συνήθως οι έφηβοι θα ζητήσουν παραπάνω χώρο για ύπνο, διάβασμα και χαλάρωση, ώστε να μπορούν να επιδίδονται σε αυτές τις δραστηριότητες με φίλους τους. Μήπως η κόρη σας θα ήθελε και ένα κομμάτι του δωματίου της να μετατραπεί σε μπουντουάρ, ή ο γιος σας χρειάζεται ένα μίνι γυμναστήριο; Στοχεύστε λοιπόν σε ένα φιλικό και ζεστό περιβάλον με πολλάπλές δραστηριότητες. Χωρίστε το δωμάτιο σε διαφορετικές ζώνες δραστηριοτήτων που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας.

Δημιουργήστε χώρους για διαφορετικές δραστηριότητες ώστε, π.χ., να μπορεί να δέχεται στο δωμάτιο μερικούς φίλους.

Δημιουργήστε χώρους για διαφορετικές δραστηριότητες ώστε, π.χ., να μπορεί να δέχεται στο δωμάτιο μερικούς φίλους.

Η συμμετοχή του εφήβου είναι βασικό συστατικό για την επιτυχία. Για να φέρετε τις ιδέες του παιδιού σε πιο λογικά πλαίσια, είναι απαραίτητο να συζητήσετε πόση συμμετοχή και ευθύνη θα έχει το ίδιο όσον αφορά το κόστος, τη δημιουργία και την υλοποίηση του σχεδίου σας.

Ανακύκλωση και δημιουργία. Βοηθήστε την δημιουργική φύση του παιδιού αλλά και την τσέπη σας αποφασίζοντας αν θα πετάξετε όλα τα παλιά αντικείμενα ή αν μπορείτε να μεταμορφώσετε μερικά από αυτά, ή ακόμη και άλλα αντικείμενα του σπιτιού. Ιδέες υπάρχουν πολλές! Παλιά έπιπλα μπορούν να ξαναβαφτούν και μάλιστα πολύ όμορφα. Το κρεβάτι μπορεί να «μεταλλαχθεί» αν αλλάξουμε μόνο το προσκέφαλο. Μεταμορφώστε λαμπατέρ και φωτιστικά δημιουργώντας προτότυπα σχέδια επάνω στα «καπέλα» τους. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και η αλλαγή των θέσεων στα έπιπλα μπορεί να δώσει νέα πνοή στον χώρο μας.

Πολλοί αποθηκευτικοί χώροι. Κάντε προτεραιότητα την οργάνωση του εφηβικού υπνοδωματίου. Χρειάζεστε πολλά ράφια και συρτάρια, έπιπλα (όπως καναπές-κρεβάτι) με αποθηκευτικούς χώρους και εργονομικές ντουλάπες.

Ο καναπέα-κρεβάτι, οι αποθηκευτικοί χώροι αλλά κυριώς τα ενδιαφέροντα του εφήβου είναι σημαντικά στοιχεία για τη διακόσμηση του δωματίου του.

Ο καναπές-κρεβάτι, οι αποθηκευτικοί χώροι αλλά κυριώς τα ενδιαφέροντα του εφήβου είναι σημαντικά στοιχεία για τη διακόσμηση του δωματίου του.

Χρώμα και εφηβικό γούστο. Τις περισσότερες φορές που οι έφηβοι εκφράζουν τα χρώματα που θέλουν στον χώρο τους, οι γονείς τους παθαίνουν πονοκέφαλο! Καλό θα είναι να ενημερωθείτε σχετικά με το τι αντίκτυπο έχει το κάθε χρώμα στην ψυχολογία του παιδιού και να το ενημερώσετε γι’ αυτό. Αν πάλι το παιδί επιμένει, μην επιβάλετε το χρώμα που σας αρέσει. Άλλωστε, μάλλον θα χρειαστεί να ξαναβάψετε σύντομα... κάτι που δεν είναι ούτε δύσκολο αλλά ούτε και πολύ ακριβό.

Τα σωστά αξεσουάρ... δεν υπάρχουν! Ο κάθε έφηβος θα θέλει το δωμάτιο του να έχει αντικείμενα που το εκφράζουν και αντικατοπτρίζουν τα ενδιαφέροντα, τα ταλέντα και τα όνειρα του. Τα καλύτερα αντικείμενα είναι εκείνα που τα ίδια έχουν δημιουργήσει ή με τα οποία ασχολούνται, π.χ. τα κολάζ ή τα μουσικά όργανα. Αν το παιδί ζητήσει αφίσες τότε θα το αφήσετε να τις κολλήσει στον τοίχο με ταινία, ή θα του παρέχετε πλαίσια; Τί είναι σωστό για την έκφραση του έχει σημασία και όχι τι είναι καλό για τον τοίχο σας.

Τα καλύτερα σχέδια για εφηβικά δωμάτια είναι αυτά που έχουν δημιουργηθεί από προσωπικά ενδιαφέροντα, επικοδομιτικές διαπραγματεύσεις και σωστά ανεπτυγμένο σχεδιασμό. Αν το παιδί σας προτείνει ένα υπνοδωμάτιο που δεν σας αρέσει καθόλου, προσπαθείστε να δείξετε κατανόηση. Βρίσκεται στο χείλος της ωριμότητας και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον έφηβο να μπορέσει να εξερευνήσει και να εκφράσει το γούστο του και τις προτιμήσεις του στον ιδιωτικό του χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Τρόποι για να Κάνετε Εφηβικό το Παιδικό Δωμάτιο

.

Το παιδί μεγάλωσε και οι απαιτήσεις του επίσης. Τι πιο φυσιολογικό από το να σας ζητήσει να «μεγαλώσει» και ο προσωπικός του χώρος; Δείξτε τη δική σας ωριμότητα και βοηθήστε το να φτιάξει το περιβάλλον που ονειρεύεται.

Αυτά τα Ξεχωριστά Εφηβικά Υπνοδωμάτια θα σας Δώσουν Έμπνευση για το Δικό σας

.

Δείτε υπέροχα υπνοδωμάτια για εφήβους από τα οποία μπορείτε να εμπνευστείτε.

Φοιτητικό σπίτι με προσωπικότητα

.

Είτε συγκατοικείτε είτε μένετε στην εστία είτε έχετε το ολόδικό σας σπίτι, είναι η πρώτη φορά που έχετε την ελευθερία να επιλέξετε ό,τι πραγματικά ταιριάζει στην προσωπικότητά σας και στους τοίχους του σπιτιού σας − και όχι απλώς στον «τοίχο» του υπολογιστή σας. Το κερδίσατε, σας αξίζει. Αξιοποιήστε το. Ως φοιτητές εμπνέεστε από την καθημερινότητά σας. Γράμματα, […]

Ιδέες Διακόσμησης για Δωμάτιο που Είναι Συγχρόνως Εφηβικό και Παιδικό

.

Φανταστικές ιδέες διακόσμησης για δωμάτια που είναι παιδικά και εφηβικά ταυτόχρονα.

Εύκολα και Οικονομικά Tips για να Κάνετε το Παιδικό Υπνοδωμάτιο Εφηβικό!

.

Αυτά είναι τα πιο οικονομικά και έξυπνα tips για να μετατρέψετε το παιδικό υπνοδωμάτιο σε εφηβικό.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Παιδί: Η κοινή λογική (το) προστατεύει