Πώς να Δημιουργήσετε τον Τέλειο Ενιαίο Χώρο στο Σπίτι σας

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Πώς να Δημιουργήσετε τον Τέλειο Ενιαίο Χώρο στο Σπίτι σας

Ο ενιαίος χώρος του καθιστικού με την κουζίνα και την τραπεζαρία έχει γίνει συνώνυμο της σύγχρονης ζωής. Προσφέρει ευελιξία, πρακτικότητα, μεγιστοποιεί το φως και τον χώρο, είναι πιο κοινωνικός και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τα παιδιά σας πιο εύκολα ή να συζητάτε με τους καλεσμένους σας ενώ ετοιμάζετε το δείπνο.

Αν η διαμόρφωση του χώρου σας στο σπίτι είναι διαφορετική μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τέτοιο χώρο με την κατεδάφιση κάποιων εσωτερικών τοίχων ώστε να μετατραπούν δύο ή περισσότερα μικρά δωμάτια σε ένα μεγαλύτερο. Αυτή η διαρρύθμιση είναι ιδανική για πολύ μικρά δωμάτια και χώρους που θα δείξουν πολύ καλύτερα αν ενωθούν μεταξύ τους.

Εκμεταλλευτείτε διακοσμητικά κάθε μικρή γωνία ενός ενιαίου χώρου.

Εκμεταλλευτείτε διακοσμητικά κάθε μικρή γωνία ενός ενιαίου χώρου.

Η Φινετσάτη Μεταμόρφωση Αυτού του Μικροσκοπικού Διαμερίσματος θα σας Κόψει την Ανάσα

Δημιουργήστε «ζώνες» Είναι απαραίτητο στο σχεδιασμό αυτού του χώρου να δημιουργήσετε «ζώνες». Για παράδειγμα, μία πλευρά ενός τραπεζιού εργασίας ή μιας νησίδας μπορεί να αποτελεί ένα φυσικό σύνορο που χωρίζει την κουζίνα από τον υπόλοιπο χώρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάτρητες βιβλιοθήκες για να χωρίσετε το χώρο. Για παράδειγμα, αν θέλετε να κρατήσετε τον χώρο ανοιχτό, τοποθετήστε καναπέδες γύρω από ένα πολύχρωμο χαλί, ώστε να δημιουργήσετε την περιοχή του σαλονιού και χρησιμοποιήστε χρώματα του χαλιού σε άλλα σημεία του χώρου - ίσως σε ένα βάζο στο τραπέζι της τραπεζαρίας ή σε ένα τοίχο στην άλλη άκρη του χώρου.

thehomeissue_eniaios_xoros01

Βάψτε έναν τοίχο του καθιστικού σε έντονο χρώμα και τοποθετήστε στην κουζίνα διακοσμητικά αντικείμενα στο ίδιο χρώμα.

Δείτε πόσο ωραία διαχωρίζεται ένας ενιαίος χώρος με τη χρήση μιας βιβλιοθήκης.

Δείτε πόσο ωραία διαχωρίζεται ένας ενιαίος χώρος με τη χρήση μιας βιβλιοθήκης.

Βιβλιοθήκη: Οι 4 Βασικές Αρχές για να τη Διακοσμήσετε!

Βάλτε μια κοινή απόχρωση σε διάφορα σημεία ενός ενιαίου χώρου.

Βάλτε μια κοινή απόχρωση σε διάφορα σημεία ενός ενιαίου χώρου.

Tip Αν το καθιστικό σας χωρίζεται από την κουζίνα με ένα πάσο ή ένα άνοιγμα στον τοίχο -μικρό ή μεγάλο- τοποθετήσετε κάποιο είδος ανοιγόμενου διαχωριστικού, ώστε να μπορείτε να απομονώνετε οπτικά την κουζίνα σας και να διαχωρίσετε τους δύο χώρους όταν εσείς το επιλέξετε. Αυτό μπορεί πολύ απλά να γίνει με την τοποθέτηση ρολών, περσίδων και μετακινούμενων πλαισίων.

thehomeissue_eniaios02

Αυτός ο ενιαίος χώρος έχει διακοσμηθεί με παστέλ αποχρώσεις (σε κάποια έπιπλα) στην κουζίνα και στο σαλόνι και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Εξαερισμός Αυτά τα «κόλπα» θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τις περιοχές, διατηρώντας όμως την αίσθηση του ενιαίου χώρου. Τέλος, εάν σχεδιάζετε ένα χώρο ανοιχτού πλάνου, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής εξαερισμός. Θα χρειαστείτε έναν αποδοτικό εξαεριστήρα και παράθυρα που μπορούν να ανοίγουν εύκολα, ώστε ο χώρος του σαλονιού να μην γεμίζει οσμές από την κουζίνα.

Αν ο χώρος σας δεν έχει μεγάλα παράθυρα προσθέστε εξαερισμό.

Αν ο χώρος σας δεν έχει μεγάλα παράθυρα προσθέστε εξαερισμό.

Βάλτε το «Απόλυτο» Χρώμα για Φέτος σε Διάφορα Σημεία του Σπιτιού!

Εκμεταλλευτείτε τα διαχωριστικά των χώρων σας Για να δημιουργήσετε και άλλους έξτρα χώρους μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα διαχωριστικά που υπάρχουν ήδη στον χώρο σας. Για παράδειγμα, φτιάξτε πίσω από τον πάγκο της κουζίνας μια όμορφη γωνιά για να τρώτε το μεσημέρι ή το βράδυ με τους δικούς σας ανθρώπους. Βάλτε κολλητά πίσω από τον πάγκο ένα παγκάκι ή έναν καναπέ και τραπεζάκι και φτιάξτε έναν επιπλέον χώρο ή μια μικρή τραπεζαρία.

Δείτε πόσο όμορφη είναι αυτή η γωνιά ανέμεσα σε σαλόνι και κουζίνα. Με έναν καναπέ και ένα τραπεζάκι δημιουργείται κατευθείαν επιπλέον τραπεζαρία.

Δείτε πόσο όμορφη είναι αυτή η γωνιά ανάμεσα σε σαλόνι και κουζίνα. Με έναν καναπέ και ένα τραπεζάκι δημιουργείται κατευθείαν επιπλέον τραπεζαρία.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποια Έπιπλα Κάνουν ένα Καθιστικό να Δείχνει Μεγαλύτερο

.

Δείτε πώς θα επιλέξετε σωστά τα έπιπλα για ένα μικρό καθιστικό ώστε να μην καταλαμβάνουν όλο τον χώρο.

9 Mεγάλα Λάθη στη Διακόσμηση του Καθιστικού σας

.

Επειδή ακόμα και οι πιο έμπειροι διακοσμητές κάνουν λάθη, διαβάστε για να γνωρίζετε ποιες είναι οι παγίδες που κρύβει η διακόσμηση ενός καθιστικού.

9 Λάθη που Κάνουν το Σπίτι να Δείχνει Υπερβολικά Μικρό!

.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε συνηθισμένα λάθη που κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμα μικρότερος.

3 Τρόποι για να Κάνετε Σωστή Διάταξη Επίπλων στο Καθιστικό

.

Ο τρόπος που θα τοποθετήσετε τα έπιπλα μπορεί να κάνει το καθιστικό σας είτε να δείχνει άνετο είτε να φαίνεται ακόμα μικρότερο. Βρείτε ποια είναι η κατάλληλη διάταξη επίπλων για το δικό σας καθιστικό.

Μικρό Σπίτι: 6 Λάθη που Κάνετε και Δείχνει Μικρότερο

.

Αυτά τα λάθη συμβαίνουν ακόμα και στα... μεγαλύτερα σπίτια!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

10 Iδέες Για να Μεταμορφώσετε τις Άδειες Γωνιές του Σπιτιού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

7 Τρόποι Για να Kάνετε πιο Πολυτελή την Κουζίνα σας!