Οικογενειακό Καθιστικό και Σαλόνι: Υπάρχει Διαφορά;

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Οικογενειακό Καθιστικό και Σαλόνι: Υπάρχει Διαφορά;

Το καθιστικό είναι γενικά ο χώρος που συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια για να περάσει κοινό χρόνο και να κάνει καθημερινές δραστηριότητες. Αναρωτηθήκαμε, ωστόσο, αν μεταξύ «οικογενειακού καθιστικού» και «σαλονιού» υπάρχει κάποια διαφορά. Η απάντηση είναι πως  υπάρχει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο «καθιστικό» για να αναφερθούν και στα δύο. Η αλήθεια, όμως, είναι πως τα μεγάλα σπίτι έχουν δύο ξεχωριστά δωμάτια: ένα οικογενειακό καθιστικό και ένα σαλόνι.

Έτσι θα Κάνετε ένα Μεγάλο Σαλόνι να Δείχνει Μικρότερο και πιο «Χουχουλιάρικο»

Σαλόνι Στα σύγχρονα σπίτια, το σαλόνι μαζί με την κουζίνα αποτελούν τους βασικούς χώρους των οικογενειακών σπιτιών. Ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν και συγκεκριμένα στον 17ο αιώνα, τα σαλόνια προορίζονταν για να υποδέχονται τους καλεσμένους. Με την πάροδο των χρόνων, πάντως, μετατράπηκαν σε πιο καθημερινούς χώρους και πήραν τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

οικογενειακό καθιστικό

Με την πάροδο των χρόνων τα σαλόνια μετατράπηκαν σε πιο καθημερινούς χώρους.

Σε κάποια σύγχρονα σπίτια τα σαλόνια είναι αποκλειστικά χώροι χαλάρωσης, ενώ σε κάποια άλλα, κυρίως στα μεγαλύτερα, τα σαλόνια προορίζονται για πιο επίσημες συναθροίσεις. Μεταξύ άλλων υπάρχουν και τα σπίτια που έχουν σαλόνια που χρησιμοποιούνται περιστασιακά και διατηρούν άλλους χώρους για να βρίσκονται μεταξύ τους τα μέλη μια οικογένειας: τα «οικογενειακά καθιστικά».

Ιδέες για να Οργανώσετε το Καθιστικό σας Χωρίς να Είναι στο Επίκεντρο η Τηλεόραση

Οικογενειακό καθιστικό Αυτό που θα ονομάζαμε οικογενειακό καθιστικό εξυπηρετεί παρόμοιους σκοπούς με το σαλόνι, είναι δηλαδή ένας χώρος που συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες διαφορές.

οικογενειακό καθιστικό

Τα οικογενειακά καθιστικά είναι πιο χαλαροί χώροι και πολύ πιο φιλικοί στα παιδιά.

Τα οικογενειακά καθιστικά είναι πιο χαλαροί χώροι και πολύ πιο φιλικοί στα παιδιά. Είναι επίσης μια νέα έννοια που χρονολογείται στα μέσα του περασμένου αιώνα. Τα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο δημιουργήθηκαν νέοι χώροι που προορίζονταν για να φιλοξενήσουν δραστηριότητες που δεν μπορούσαν να γίνουν στα σαλόνια. Τα οικογενειακά καθιστικά διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να φιλοξενούν την τηλεόραση και μπήκαν έπιπλα που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από παιδιά. Με λίγα λόγια πρόκειται για μη επίσημους χώρους που μπορούν όλοι να χαλαρώσουν.

10 Στιλάτα Οικογενειακά Καθιστικά που Είναι Σίγουρο πως θα σας Εμπνεύσουν

Η διαφορά, λοιπόν, έγκειται στην επισημότητα των χώρων. Και αν ζείτε σε μικρό σπίτι, τότε κατά πάσα πιθανότητα το σαλόνι σας ταυτίζεται με το οικογενειακό καθιστικό. Πάντως αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, άλλωστε η ζωή είναι μικρή και τα καθιστικά προορίζονται για να υπάρχουν στην καθημερινότητά μας!

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να Δημιουργήσετε τον Τέλειο Ενιαίο Χώρο στο Σπίτι σας

.

Ο ενιαίος χώρος προσφέρει ευελιξία, πρακτικότητα, μεγιστοποιεί το φως και τον χώρο αλλά σας κάνει και πιο κοινωνικούς.

Καναπές και Πολυθρόνα: ο Απόλυτος Οδηγός

.

Οι διαφορετικοί τύποι καναπέ και πολυθρόνας όχι μόνο έχουν την δική τους ορολογία, αλλά προορίζονται και για διαφορετικές χρήσεις. Δείτε τον οδηγό που ακολουθεί για όλα όσα πρέπει να ξέρετε ωστέ να αποφασίστετε ποιο είναι το κατάλληλο κάθισμα για τον δικό σας χώρο.

Σαλόνι: Αυτά Είναι τα Μεγαλύτερα Διακοσμητικά Λάθη που Κάνετε

.

Τα μεγαλύτερα λάθη που εύκολα μπορείτε να ανατρέψετε για να αποκτήσετε το τέλειο καθιστικό!

Δείτε τι Μπορείτε να Κάνετε με το Κενό Πίσω από τον Καναπέ σας

.

Το κενό πίσω από τον καναπέ είναι ιδανικό για διακοσμητικούς πειραματισμούς.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

λευκές κολοκύθες
Η Απόλυτη Διακόσμηση στην Καρδιά του Χειμώνα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

υπνοδωμάτια
Αυτά τα 7 Μικροσκοπικά Υπνοδωμάτια θα σας Δώσουν Υπέροχες Ιδέες για το Δικό σας