Αδιάφορος Διάδρομος στο Σπίτι σας; 8 Διακοσμητικές Ιδέες που θα τον Μεταμορφώσουν!

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Αδιάφορος Διάδρομος στο Σπίτι σας; 8 Διακοσμητικές Ιδέες που θα τον Μεταμορφώσουν!

Ο διάδρομος που ενώνει τις εισόδους των δωματίων ήταν και θα είναι πάντα ένας χώρος του σπιτιού ιδιαίτερα σημαντικός ακόμη κι όταν όλοι τον θεωρούν ασήμαντο, μάλλον γιατί θεωρείται ένας δύσκολος χώρος για να διακοσμηθεί σωστά.  Εμείς ετοιμάσαμε 8 υπέροχες και μοναδικές ιδέες για να γίνει ο διάδρομος του σπιτιού σας ένα μακρόστενο. . .  διαμάντι.

Τα περισσότερα παλιά διαμερίσματα έχουνε μακρόστενους διαδρόμους που μια ανακαίνιση αυτή τη στιγμή φαντάζει όνειρο μακρινό για τους περισσότερους από εμάς. Για ό,τι όμως δεν μπορούμε να το αλλάξουμε ολοκληρωτικά επενδύοντας πολλά χρήματα απλώς το αλλάζουμε σημειακά δίνοντάς του μια φρέσκια και ανανεωμένη εικόνα!

Βάψτε το διάδρομο δημιουργώντας φαρδιές οριζόντιες ρίγες με 2 γήινες αποχρώσεις του μπεζ με τονική διαφορά μεταξύ τους. Ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε σωστά και χωρίς απώλειες τις ρίγες είναι να τραβήξετε μια μεγάλη ευθεία με τη βοήθεια μιας μπλε χαρτοταινίας. Η χαρτοταινία αυτή μπορεί να κολλήσει και να ξεκολλήσει πανεύκολα χωρίς να τραβήξει το χρώμα από τον τοίχο. Με τις οριζόντιες αυτές ρίγες ο διάδρομος αμέσως θα φωτίσει και θα πάρει άλλες διαστάσεις βάθους και μήκους.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήστε μια ταπετσαρία.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ταπετσαρία.

Μεταμορφώστε το διάδρομο του σπιτιού σε μία βιβλιοθήκη επικών διαστάσεων και κερδίστε περισσότερο χώρο από το υπόλοιπο του σπιτιού σας. Τοποθετήστε ράφια (που θα βρείτε σε μεγάλα πολυκαταστήματα με είδη οικιακού εξοπλισμού) κατά μήκος του διαδρόμου επιλέγοντας την απόχρωσή τους σύμφωνα με τις υπάρχουσες αποχρώσεις του σπιτιού.

Τοποθετήστε μακρόστενα μπαούλα κάτω από τη βιβλιοθήκη όχι τόσο για να απολαμβάνετε το διάβασμα των βιβλίων, γιατί δεν θα το κάνετε, αλλά για τα χρησιμοποιήσετε ως έξτρα αποθηκευτικό χώρο έτσι ώστε να πηγαίνει χαμένος ο χώρος κάτω από την βιβλιοθήκη.

Τοποθετήστε μακρόστενα μπαούλα κάτω από τη βιβλιοθήκη όχι τόσο για να απολαμβάνετε το διάβασμα των βιβλίων, γιατί δεν θα το κάνετε, αλλά για τα χρησιμοποιήσετε ως έξτρα αποθηκευτικό χώρο έτσι ώστε να μην πηγαίνει χαμένος ο χώρος κάτω από την βιβλιοθήκη.

Πρωτότυπες Ιδέες για να Φυλάτε το Ποδήλατο Μέσα στο Σπίτι

Βάψτε τον τοίχο του διαδρόμου σε μία σκούρα απόχρωση του μπλε της θάλασσας και τοποθετήστε κάδρα σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα φροντίζοντας πάντα το λευκό να υπάρχει μέσα σε αυτά.  Γεμίστε τα κάδρα με φωτογραφίες ή λεκτικά που σας εκφράζουν και βάλτε τα σε διαφορετικά ύψη δημιουργώντας έτσι μία έκθεση φωτογραφίας στο σπίτι σας.

Συμπληρώστε με ένα έτοιμο ράφι σε εξίσου λευκή απόχρωση και τοποθετήστε σε αυτό διακοσμητικά στοιχεία ανάλογου ύφους με την «έκθεσή» σας.

Συμπληρώστε με ένα έτοιμο ράφι σε εξίσου λευκή απόχρωση και τοποθετήστε σε αυτό διακοσμητικά στοιχεία ανάλογου ύφους με την «έκθεσή» σας.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια έκθεση φωτογραφίας στο διάδρομό σε γραμμική οριζόντια διάταξη έτσι ώστε οι φωτογραφίες να αποτελούν, σύμφωνα με τη θεματολογία που θα επιλέξετε για το εσωτερικό τους, μια λογική συνέχεια. Για παράδειγμα η εξιστόρηση μιας προσωπικής εμπειρίας θα μπορούσε να είναι μια εκπληκτική ιδέα. Προσπαθήστε μέσα από τις εικόνες να δείξετε τα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής σας. Χρησιμοποιήστε κάδρα με την ίδια διάσταση και απόχρωση για να μην αποσπά την προσοχή του κοινού η διαφορετικότητα του κάθε κάδρου.

Για να τοποθετήσετε τα κάδρα σας σωστά σε μια ευθεία τραβήξετε μια μεγάλη ευθεία με μια μπλε χαρτοταινία όπως αναφέρεται και παραπάνω.

Για να τοποθετήσετε τα κάδρα σας σωστά σε μια ευθεία τραβήξετε μια μεγάλη ευθεία με μια μπλε χαρτοταινία όπως αναφέρεται και παραπάνω.

Συνήθως ο διάδρομος ενός σπιτιού είναι σημαντικά πιο σκοτεινός απ’ ότι οι υπόλοιποι χώροι με αποτέλεσμα να βάφεται σε αδιάφορες ανοιχτές αποχρώσεις. Ανατρέψτε τα δεδομένα βάφοντας το ταβάνι του διαδρόμου μαύρο, κρατώντας παράλληλα λευκές τις υπόλοιπες επιφάνειες και τοποθετήστε σποτ φωτισμό σε γραμμική διάταξη κατά μήκος του ταβανιού. Ενισχύστε την ασπρόμαυρη διακόσμηση του διαδρόμου με ένα μακρόστενο ριγέ οριζόντιας πλέξης χαλί διάδρομο. Τέλος, βιδώστε ένα ξύλινο πηχάκι (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ξυλείας) σε λευκό χρώμα κατά μήκος του διαδρόμου και τοποθετήστε σε αυτό κάδρα σε αποχρώσεις του φυσικού ξύλου με πολύχρωμη ζωγραφική θεματολογία.

Ο διάδρομός σας αμέσως θα μεταμορφωθεί σε μοντέρνα γκαλερί.

Ο διάδρομός σας αμέσως θα μεταμορφωθεί σε μοντέρνα γκαλερί.

Πεντακάθαρο Σπίτι σε 1 Ώρα Μόνο!

Μια ταπετσαρία εμπνευσμένη από την pop art στο τέλος του διαδρόμου με έντονα χρώματα ή σχέδιο μπορεί να μαγνητίσει τα βλέμματα και να σβήσει από τη γραμμή του ορίζοντα οτιδήποτε άλλο. Η ταπετσαρία έχει τα εξής προτερήματα: μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί, δεν κοστίζει ακριβά, μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως δε χρειάζεται να βάλετε στο διάδρομο του σπιτιού σας τίποτε άλλο.

Μπορείτε εύκολα να βρείτε έτοιμες ταπετσαρίες τοίχου ή να παραγγείλετε το σχέδιο, το χρώμα και τις ανάλογες διαστάσεις σε ομότιτλα καταστήματα ή ακόμη και online από το διαδίκτυο.

Μπορείτε εύκολα να βρείτε έτοιμες ταπετσαρίες τοίχου ή να παραγγείλετε το σχέδιο, το χρώμα και τις ανάλογες διαστάσεις σε ομότιτλα καταστήματα ή ακόμη και online από το διαδίκτυο.

Το φως είναι κινητήριος δύναμη για πολλά πάνω στη γη και επί τούτου δεν χωρά ανάλυση αυτή τη στιγμή. Εσείς, για την ώρα, προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του φωτός και χρησιμοποιήστε την υπέρ σας στο διάδρομο του σπιτιού σας. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε φωτιστικά με διάτρητο μοντέρνο ή κλασσικό σχεδιασμό. Οι φωτιστικές αντιθέσεις που θα δημιουργούνται στους περιβάλλοντες τοίχους θα είναι ιδιαίτερα απολαυστικές τόσο που δε χρειάζεται να βάλετε κανένα άλλο διακοσμητικό στοιχείο στο διάδρομο. Αν θέλετε μονάχα αλλάξτε  τον κλασικό διακόπτη με ένα ρυθμιστή-ντίμερ έτσι ώστε να διαχειρίζεστε την ένταση του φωτός ανάλογα με τις ανάγκες και τις διαθέσεις που έχετε.

Κρατήστε τη διακόσμηση σε μίνιμαλ γραμμές και επενδύστε μονάχα στο φως.

Κρατήστε τη διακόσμηση σε μίνιμαλ γραμμές και επενδύστε μονάχα στο φως.

Εύκολες και Οικονομικές Ιδέες για να Διακοσμήσετε το Χολ και το Διάδρομό σας

Τέλος, στην περίπτωση που ο διάδρομος δεν είναι μακρόστενος και υπάρχουν «κυκλοφοριακές διακλαδώσεις» τότε αγοράστε έναν περίτεχνο καθρέφτη και κάντε τον το επίκεντρο του χώρου αλλάζοντας τον αλλά και μεγαλώνοντάς τον με μόνο ένα στοιχείο. Οι καθρέφτες πάντα μεγαλώνουν το χώρο και παράλληλα τον φωτίζουν. Χρησιμοποιήστε παράλληλα, μέσα στον ίδιο χώρο, ένα μακρόστενο έπιπλο στην ίδια κατηγορία χρωμάτων με αυτή του καθρέφτη για να ενισχύσετε τη διακόσμηση του χώρου.

Στην περίπτωση που υπάρχει φωτισμός απέναντι από τον καθρέφτη οι αντανάκλαση του φωτός θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το διάδρομό σας.

Στην περίπτωση που υπάρχει φωτισμός απέναντι από τον καθρέφτη οι αντανακλάσεις του φωτός θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το διάδρομο.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διακοσμήστε την Είσοδο του Σπιτιού σας Πρακτικά και Οικονομικά!

.

Είσοδος σπιτιού: Εκμεταλλευτείτε την για να εντυπωσιάσετε τους επισκέπτες και να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

4 Υπέροχοι Τρόποι για να Διακοσμήσετε το πιο Μικρό Χολ

.

Ακόμη και ο πιο μικρός χώρος του σπιτιού μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα μικρό αστέρι.

Μικρό Σπίτι: 6 Λάθη που Κάνετε και Δείχνει Μικρότερο

.

Αυτά τα λάθη συμβαίνουν ακόμα και στα... μεγαλύτερα σπίτια!

Φενγκ Σούι: Χάστε Βάρος Αλλάζοντας τη Διακόσμηση του Σπιτιού σας

.

Αυτές είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας για να δείτε αλλαγή στη ζυγαριά σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μπάνιο
Μπάνιο: 7 Λάθη στο Σχεδιασμό του που Πρέπει να Αποφύγετε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κουζίνες
Αυτή Είναι μία από τις Ωραιότερες Κουζίνες που Έχουμε Δει!