Δείτε πως Μπορείτε να Αλλάξετε τις Παλιές σας Κορνίζες

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Δείτε πως Μπορείτε να Αλλάξετε τις Παλιές σας Κορνίζες

Οικονομία σημαίνει διαχειρίζομαι έξυπνα κάθε υλικό και επιφάνεια. Δημιουργία σημαίνει ελευθερία και φαντασία.  Έτσι, λοιπόν, αν έχουμε φωτογραφικές κορνίζες ή κορνίζες από κάποιο παλιό έργο τέχνης που κουραστήκαμε με τα χρόνια να βλέπουμε ήρθε η ώρα να τις αλλάξουμε και όχι να τις πετάξουμε.

Το πρώτο και βασικότερο πράγματα που έχουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το χρώμα. Χρησιμοποιώντας σπρέι χρώματος ή χρώμα σε υγρή μορφή (τα προμηθευόμαστε από χρωματοπωλείο) ειδικά για το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η κορνίζα (π.χ. πλαστικό ή ξύλο) έχουμε ήδη μια νέα κορνίζα στα χέρια μας. Συμβουλή: πριν περάσετε το χρώμα αφαιρέστε τα υπόλοιπα στοιχεία της κορνίζας (όπως το τζάμι) και αφού στεγνώσει μπορείτε και πάλι να τα επανατοποθετήσετε στην κορνίζα.

Έχοντας αλλάξει πλέον το χρώμα μιας κορνίζας το μόνο που μας μένει είναι να αποφασίσουμε πως θα θέλαμε να τη χρησιμοποιήσουμε.

Για ένα ρετρό παιδικό δωμάτιο γεμάτο αθωότητα και ρομαντισμό.

Για ένα ρετρό παιδικό δωμάτιο γεμάτο αθωότητα και ρομαντισμό.

5 Βήματα για να Φτιάξετε ένα Ξεχωριστό Βρεφικό Υπνοδωμάτιο!

Αρκετά συχνά οι κορνίζες χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά στοιχεία χωρίς επιπλέον «γεμίσματα». Ως εικαστική άποψη θα μπορούσαμε να επενδύσουμε μονάχα στο χρώμα και να τα κρεμάσουμε σε ένα τοίχο όπως αυτός της εισόδου του σπιτιού ή του χολ που συνήθως στα διαμερίσματα είναι πιο σκοτεινοί. Με τον τρόπο αυτό θα δώσουμε περισσότερη ένταση και ζωηράδα χωρίς πρόσθετα στοιχεία.

Η εναλλαγή ανάμεσα σε δύο χρώματα της ίδιας χρωματικής παλέτας θα δώσει ισορροπημένα αποτελέσματα.

Η εναλλαγή ανάμεσα σε δύο χρώματα της ίδιας χρωματικής παλέτας θα δώσει ισορροπημένα αποτελέσματα.

Μια μεγάλη τάση αυτή τη στιγμή είναι τα ρετρό πλακάκια και γιατί όχι και σε μια άλλη μορφή από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Αντικαταστήστε την πλάτη μιας κορνίζας με ρετρό πλακάκια και τοποθετήστε τα ως ζωγραφικά έργα στους τοίχους σας. Τα πλακάκια μπορείτε να τα κολλήσετε με κόλλα πλακιδίων (που θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικό εξοπλισμό) πάνω στην ήδη υπάρχουσα πλάτη της κορνίζας.

Χρησιμοποιήστε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους σχέδια και χρώματα κρατώντας το ίδιο χρώμα σε όλες τις κορνίζες.

Χρησιμοποιήστε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους σχέδια και χρώματα κρατώντας το ίδιο χρώμα σε όλες τις κορνίζες.

Φτιάξτε ένα μοναδικό επιτοίχιο «ημερολόγιο» με θεματικές ενότητες από κάποιες στιγμές της ζωής σας. Για παράδειγμα, μπορείτε μέσα σε μία κορνίζα να τοποθετήσετε διαφορετικά στοιχεία από μία σας καλοκαιρινή εμπειρία σε ένα νησί. Μπορείτε να το κάνετε σαν ένα μικρό πάζλ όπου θα αποκαλύπτετε μέρη του νησιού που επισκεφτήκατε με φωτογραφίες και εισιτήρια εισόδου από μουσεία ή συμμετοχής σε θαλάσσια σπορ, κάποια κοχύλια και λίγη άμμο από την αγαπημένη σας παραλία.

Προτιμήστε ένα «ήσυχο» background που δε θα κλέβει τις εντυπώσεις έναντι του θέματος.

Προτιμήστε ένα «ήσυχο» background που δε θα κλέβει τις εντυπώσεις έναντι του θέματος.

Οικονομική Καλοκαιρινή Διακόσμηση με Έμπνευση από την Παραλία!

Με τόσα που συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας ένας πίνακας υπενθύμισης για το γραφείο κρίνεται απαραίτητος. Χρωματίστε την κορνίζα με ένα χρώμα που σας φτιάχνει τη διάθεση και αφήστε το εσωτερικό του κενό τοποθετώντας μονάχα μονάχα σειρές από σχοινί, που θα καρφώσετε με μικρά καρφιά ( τα βρίσκετε σε καταστήματα με οικοδομικό εξοπλισμό) όπου πάνω τους θα κρεμάτε τις σημειώσεις για να μην «κρεμάει» το πρόγραμμα σας.

Χρησιμοποιήστε εναλλακτικά σύρμα αντί για σχοινί.

Χρησιμοποιήστε εναλλακτικά σύρμα αντί για σχοινί.

Με την ίδια ακριβώς λογική μπορείτε να μετατρέψετε και μία παλιά κορνίζα σε ένα κολάζ φωτογραφιών. Πριν καρφώσετε τις σειρές επιλέξτε το μέγεθος των φωτογραφιών που θα χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να μοιράσετε τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Με την ίδια ακριβώς λογική μπορείτε να μετατρέψετε και μία παλιά κορνίζα σε ένα κολάζ φωτογραφιών. Πριν καρφώσετε τις σειρές επιλέξτε το μέγεθος των φωτογραφιών που θα χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να μοιράσετε τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Παραμένοντας λίγο ακόμη στις φωτογραφίες θα μπορούσατε με μια απλή τεχνική να δημιουργήσετε σε ένα τοίχο το γενεαλογικό σας δέντρο όπου από τα υποτιθέμενα κλαριά του θα κρεμάσετε τις κορνίζες με τα πορτραίτα των μελών της οικογένειας. Με ένα μολύβι μπορείτε πρώτα  να σχεδιάσετε το δένδρο και στη συνέχεια να περάσετε χρώμα (μπογιά κατάλληλη για τοίχους που προμηθεύεστε από χρωματοπωλεία). Στην περίπτωση που τα χέρια σας δεν πιάνουν αλλά η ιδέα σας αρέσει τότε αγοράστε ταπετσαρίες – αυτοκόλλητα τοίχου με το σχέδιο έτοιμο και αφού το κολλήσετε στον τοίχο ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με πριν για τις κορνίζες. Διαφορετικά, μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο έτοιμα καλούπια «δέντρων» σε ποικιλία σχεδίων και υλικών (όπως ξύλου ή πλαστικού).

Δείτε τις πιο Εκκεντρικές και Ιδιαίτερες Ταπετσαρίες

Επιλέξτε κοινά αποδεκτές χρωματικές αντιθέσεις.

Επιλέξτε κοινά αποδεκτές χρωματικές αντιθέσεις.

Το καλό με τις τηλεοράσεις, ως συσκευές , τώρα πια είναι ο όγκος τους αλλά και το βάρος τους όπου μας δίνουν τη δυνατότητα να τις διαχειριστούμε διαφορετικά από τις παλαιότερες συσκευές. Με αφορμή λοιπόν τις κορνίζες, αν έχετε ήδη κρεμασμένη την τηλεόρασή σας σε ένα τοίχο περάστε ένα κάδρο γύρω από αυτή και προσομοιώστε τη με ένα ζωγραφικό κάδρο. Την κορνίζα μπορείτε να την περάσετε γύρω από την τηλεόραση και να τη στερεώσετε στον τοίχο όπως θα κάνατε και σε κάθε άλλη περίπτωση καρφώνοντας ένα κάδρο σε αυτόν. Διαφορετικά, μπορείτε να την κολλήσετε πάνω στον τοίχο με κόλλα που θεωρείται κατάλληλη για τα υλικά που είναι κατασκευασμένη η κορνίζα (αναζητήστε σχετικές πληροφορίες από τους ειδικούς σε ένα κατάστημα με είδη δόμησης). Μια συμπληρωματική ιδέα θα μπορούσε να είναι και ο εμπλουτισμός του συγκεκριμένου τοίχου με μερικές ακόμη κορνίζες σε μικρότερα μεγέθη μεταξύ τους.

thehomeissue_tileorasi

Οι συνδυασμοί έμφαση και ύφος.

Στην περίπτωση πάλι που τα βιβλία σας περίσσεψαν στο χώρο και για κανονική βιβλιοθήκη ούτε λόγος αλλάξτε τη χρήση της κορνίζας και κρεμάστε την αλλιώς κάνοντας τη «σταντ»! Γυρίστε στα πλάγια την κορνίζα, κάντε τουλάχιστον δύο τρύπες (με τρυπάνι) πάνω στα πλάγια της κορνίζας από την πλευρά που αργότερα θα τη βιδώσετε (σε απόσταση μεταξύ τους τέτοια ώστε να επιτύχετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα) και αντιστοίχως στον τοίχο στην ίδια απόσταση και διάμετρο μεταξύ τους και αφού πρώτα περάσετε τις ούπες μέσα στον τοίχο βιδώστε καλά την κορνίζα με τις βίδες (όλα τα εξαρτήματα που αναφέρονται μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με είδη δόμησης). Συμβουλή: πριν τη χρήση σιγουρευτείτε πως η νέας σας μίνι επιτοίχια βιβλιοθήκη μπορεί να αντέξει το βάρος των βιβλίων ή των περιοδικών που σκοπεύετε να τοποθετήσετε σε αυτή.

Ανανεώστε τη Βιβλιοθήκη σας με τον πιο Γρήγορο και Εύκολο Τρόπο

Δοκιμάστε να ντύσετε τις κορνίζες με ταπετσαρίες.

Δοκιμάστε να ντύσετε τις κορνίζες με ταπετσαρία.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 3 Τάσεις που Έρχονται και οι 3 Τάσεις που Φεύγουν το 2017!

.

Οι τάσεις του 2017 έρχονται να ανατρέψουν όσα ξέρετε!

Πού Μπορείτε να Αγοράσετε τα πιο Οικονομικά Διακοσμητικά;

.

Υπάρχουν κόλπα για ανανέωση που θα κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο ακριβό από το διακοσμητικό budget σας; Φυσικά και ναι!

9 Αποτελεσματικές Εναλλακτικές αν δεν Έχετε Σίτες στο Σπίτι σας

.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υποκαταστήσετε τις σίτες που λείπουν από τα παράθυρα σας. Δείτε πώς θα τους εφαρμόσετε στο δικό σας σπίτι.

Διακόσμηση για Τολμηρούς: 6 Ρίσκα που Αξίζει να Πάρετε!

.

Ξεγράψτε το βαρετό παρελθόν σας και ξεκινήστε να παίρνετε ρίσκα και στη διακόσμηση. Τα καλά νέα: ενέχουν μικρό κίνδυνο και μεγάλα κέρδη!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Τα 10 Tips στην Κουζίνα που Κάθε Νοικοκυρά Πρέπει να Ξέρει

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε το Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού να Μεταμορφώνεται με Αυτή την Αλλαγή στο Πάτωμα!