Έξυπνοι Τρόποι για να Διαχωρίσετε το Εσωτερικό των Συρταριών σας

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΠΙΤΙ, TIPS

Έξυπνοι Τρόποι για να Διαχωρίσετε το Εσωτερικό των Συρταριών σας

Ήρθε η ώρα να βάλετε μια τάξη στη ζωή σας και, ειδικότερα, στα συρτάρια σας. Ακόμα κι αν τα συρτάρια στην κουζίνα ή στις ντουλάπες των υπνοδωματίων σας δεν είναι όπως τα είχατε ονειρευτεί, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις διαστάσεις τους και να τα διαχωρίσετε ανάλογα, οργανώνοντας, έτσι, πλήρως τα αντικείμενα σας και κερδίζοντας επιπλέον χώρο.

Εμπνευστείτε από τις παρακάτω ιδέες, προσαρμόστε τες στις δικές σας προσωπικές ανάγκες και δοκιμάστε είτε να φτιάξετε μόνοι σας τα διαχωριστικά είτε κάποιος ειδικός για την κατασκευή που θέλετε.

Πιάτα Αν έχετε ένα μεγάλο και βαθύ ντουλάπι στο οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε γυάλινα πιάτα και μπολ, φτιάξτε τα διαχωριστικά σας καρφώνοντας ξύλινους πασσάλους. Φροντίστε να δημιουργήσετε πολλές μικρές και μεγάλες κυκλικές ή τετράγωνες περιοχές μέσα στο ντουλάπι για να χωρούν αποτελεσματικά και τα βαθιά σας μπολ και τα επίπεδα πιάτα σας επίσης. Μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε στα καταστήματα με είδη ξυλείας ράβδους με στρογγυλή διατομή τις οποίες μπορείτε να κόψετε πολύ εύκολα με ένα πριόνι χειρός στο ύψος που έχει εσωτερικά το συρτάρι σας. Με τη βοήθεια μιας δυνατής ξυλόκολλας κολλήστε την μία του επιφάνεια στον πάτο του συρταριού και συνεχίστε με όσους ράβδους χρειάζεστε για να διαχωρίσετε σωστά τα πιάτα σας. Όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε θα τα βρείτε ακόμα και σε χρωματοπωλεία.

Χρησιμοποιήστε πασσάλους για να φτιάξετε διαχωριστικά για τα πιάτα σας.

Χρησιμοποιήστε ξύλινες ράβδους για να φτιάξετε διαχωριστικά για τα πιάτα σας.

Μαχαιροπίρουνα Αν έχετε ένα ντουλάπι κουζίνας με πολύ μεγάλο βάθος εκμεταλλευτείτε το αποθηκεύοντας αντικείμενα κάθετα. Μια ιδανική λύση είναι τα μαχαιροπίρουνα καθώς μπορείτε να αποθηκεύσετε μεγάλο αριθμό τους με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε να φτιάξετε σε έναν μαραγκό ή και εσείς οι ίδιοι, αν πιάνουν τα χέρια σας, ξύλινα, τετράγωνα διαχωριστικά για να αποθηκεύετε τα μαχαιροπίρουνά σας ανά κατηγορίες.

Ιδανική λύση, αν έχετε μεγάλα και βαθιά συρτάρια.

Ιδανική λύση, αν έχετε μεγάλα και βαθιά συρτάρια.

Μαχαίρια Αν το ντουλάπι σας είναι πολύ στενό και με μικρό βάθος τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το μισό και να φτιάξετε οριζόντιες θήκες μαχαιριών από ξύλινα διαχωριστικά. Στον υπόλοιπο διαθέσιμο χώρο αποθηκεύστε οριζόντια τα υπόλοιπα εργαλεία της κουζίνας σας.

Προστατεύστε τα μαχαίρια σας και εξοικονομήστε χρόνο με αυτόν τον τρόπο οργάνωσης του συρταριού σας.

Προστατεύστε τα μαχαίρια σας και εξοικονομήστε χρόνο με αυτόν τον τρόπο οργάνωσης του συρταριού σας.

Κουτάλες Καθώς θα έχετε κουτάλες και εργαλεία κουζίνας τα οποία πιάνουν πολύ χώρο μέσα στο ντουλάπι λόγω του μεγέθους τους, εξοικονομήστε χώρο φτιάχνοντας τα ξύλινα διαχωριστικά σας και τοποθετώντας τα διαγώνια. Τοποθετήστε στην κεντρική διαγώνια θέση τα μεγαλύτερα σκεύη και στις άκρες τα μικρότερα.

Τα διαγώνια διαχωριστικά εξοικονομούν περισσότερο χώρο μέσα στο συρτάρι σας.

Τα διαγώνια διαχωριστικά εξοικονομούν περισσότερο χώρο μέσα στο συρτάρι σας.

Μπαχαρικά Τοποθετήσετε κατά μήκος όλου του συρταριού μια ξύλινη επιφάνεια κάθετα σε γωνία 90 μοιρών σε σχέση με τον πάτο του συρταριού, που θα το χωρίζει στη μέση σε 2 μέρη. Για να ολοκληρώσετε τα ειδικά διαχωριστικά για μπαχαρικά τοποθετήστε μια ακόμα ξύλινη επιφάνεια πλαγιαστά η οποία θα ξεκινά από το ψηλότερο σημείο του κεντρικού διαχωριστικού και θα φτάνει μέχρι τον πάτο του συρταριού. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και από την άλλη μεριά και ξαπλώστε ύστερα πάνω στις πλάγιες επιφάνειες τα βαζάκια με τα μπαχαρικά σας.

Χωρίστε ανά κατηγορίες τα μπαχαρικά σας τοποθετώντάς τα πλαγίως μέσα στο συρτάρι χρησιμοποιώντας ξύλινα διαχωριστικά.

Χωρίστε ανά κατηγορίες τα μπαχαρικά σας τοποθετώντάς τα πλαγίως μέσα στο συρτάρι χρησιμοποιώντας ξύλινα διαχωριστικά.

Πλαστικά Μπολ και Μπουκάλια Διαχωρίστε ό,τι θέλετε από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο πλαστικό πιάτο, μπολ , ποτήρι ή μπουκάλι κάθε μεγέθους καρφώνοντας μεταλλικές ή πλαστικές ράβδους μέσα στο συρτάρι. Μπορείτε να προμηθευτείτε τις ράβδους από καταστήματα για κατασκευές και με είδη κουζίνας. Μην τις τοποθετήσετε πολύ ψηλά για να μπορείτε να διαχωρίσετε και πιο μικρά και χαμηλά αντικείμενα. Η ιδανική διάταξη είναι να τοποθετήσετε την μια ράβδο λίγο πιο δεξιά από το κέντρο, αφήνοντας αριστερά χώρο για να αποθηκεύετε μεγάλα πιάτα και μπολ και ακριβώς δίπλα από την πρώτη ράβδο, λίγο πιο δεξιά σε μικρή απόσταση, να τοποθετήσετε τη δεύτερη ράβδο. Ανάμεσα στις 2 ράβδους, σε αυτό το στενό και μικρό χώρο μπορείτε να αποθηκεύετε τα καπάκια από τα μπολ, ενώ στον χώρο ανάμεσα στη δεύτερη ράβδο και το τοίχωμα του συρταριού αποθηκεύστε κάθετα πλαστικά ποτήρια ή μπουκάλια.

Διατηρήστε τακτοποιημένα τα πλαστικά σας μπολ με μεταλλικές ή πλαστικές ράβδους.

Διατηρήστε τακτοποιημένα τα πλαστικά σας μπολ με μεταλλικές ή πλαστικές ράβδους.

Εσώρουχα Διαχωρίστε ένα συρτάρι τις ντουλάπας σας με έναν εύκολο τρόπο, μόνοι σας και πολύ γρήγορα. Πάρτε κουτιά από παπούτσια που δεν χρειάζεστε, αφαιρέστε το καπάκι και κόψτε το στη μέση σε 2 κομμάτια. Τα κομμάτια αυτά μπορούν να μην είναι και ακριβώς στη μέση κομμένα και στο ίδιο μέγεθος, αν δεν θέλετε. Εσείς επιλέγετε ανάλογα με το τι θέλετε να αποθηκεύσετε μέσα σε αυτά. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το διαχωριστικό και για την κουζίνα σας, αλλά και για ένα συρτάρι της κρεβατοκάμαράς σας μέσα στο οποίο θα τακτοποιήσετε ανά κατηγορίες εσώρουχα ή κάλτσες.

Χρησιμοποιήστε κουτιά από παπούτσια για να φτιάξετε διαχωριστικά για τα εσώρουχά σας.

Χρησιμοποιήστε κουτιά από παπούτσια για να φτιάξετε διαχωριστικά για τα εσώρουχά σας.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πιο Έξυπνες Ιδέες για να Οργανώσετε Αποτελεσματικά την Κουζίνα σας

.

Αυτές είναι οι πιο έξυπνες ιδέες για να οργανώσετε αποτελεσματικά την κουζίνα σας.

«Πώς να Ανανεώσω τα Ντουλάπια στην Κουζίνα μου»;

.

Διαβάστε την απάντηση για να δείτε πως μπορείτε να ανανεώσετε την κουζίνα σας και να την κάνετε να φαίνεται σαν καινούργια.

Μαγγώνουν τα Συρτάρια σας; Κάντε τα σαν Καινούργια με Ένα πολύ απλό Tip

.

Με τον καιρό και την υγρασία, οι ράγες των συρταριών, τόσο στις ντουλάπες των υπνοδωματίων όσο και στην κουζίνα, αρχίζουν να κολλάνε και να μη σύρονται εύκολα. Διαβάστε πώς να τα κάνετε να τρέχουν όπως παλιά.

Αυτή η Κουζίνα Εξοικονομεί και την Παραμικρή Γωνία του Χώρου σας

.

Δείτε τι κρύβει μέσα στα ντουλάπια της αυτή η απίστευτα λειτουργική κουζίνα.

Οργανώστε την Κουζίνα σας με Βάση τις Συμβουλές της Martha Stewart!

.

Η εξπέρ της οικιακής οικονομίας, Martha Stewart, μοιράζεται τα μυστικά της για μια σούπερ οργανωμένη κουζίνα!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δείτε πως Μπορείτε να Αλλάξετε τις Παλιές σας Κορνίζες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

υγρασία
Εξαφανίστε την Υγρασία από την Ντουλάπα σας με Αυτό το Απλό Κόλπο!