Μπάνιο: 7 Λάθη στο Σχεδιασμό του που Πρέπει να Αποφύγετε

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΟΥΖΙΝΑ-ΜΠΑΝΙΟ

Μπάνιο: 7 Λάθη στο Σχεδιασμό του που Πρέπει να Αποφύγετε

Όλοι μας θέλουμε άνετα και μοντέρνα μπάνια που είναι όσο το δυνατόν πιο πρακτικά και όσο το δυνατόν πιο όμορφα. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ακολουθώντας μερικές διακοσμητικές συμβουλές και αποφεύγοντας μερικά κοινά διακοσμητικά λάθη.

Η ιδανική ισορροπία έρχεται όταν συνδυάζονται αρμονικά οι ανάγκες της φόρμας και της λειτουργικότητας χωρίς να αφήνουν χώρο για σχεδιαστικά… παραπατήματα. Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα 7 πιο κοινά σχεδιαστικά λάθη των μπάνιων που πρέπει να αποφύγετε για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αυτή Είναι η Τάση που Έχει Κατακλύσει τα Σύγχρονα Μπάνια

Ανεπαρκής φωτισμός Το φως κάνει τους χώρους να φαίνονται μεγάλοι και ευάεροι ενώ στο μπάνιο εξυπηρετεί ιδιαίτερα στις καθημερινές ανάγκες. Αν το μπάνιο σας έχει παράθυρα επιδιώξτε να φέρετε στο εσωτερικό του όσο περισσότερο φυσικό φως γίνεται. Αν όχι, επικεντρωθείτε στο τεχνητό φως και εξασφαλίστε πως το μπάνιο σας είναι επαρκώς φωτισμένο – διαφορετικά θα φαίνεται σκοτεινό και μουντό.

μπάνιο

Δώστε βάση στον επαρκή φωτισμό.

Χρήση πορωδών υλικών Μπορεί να σας αρέσει (και πράγματι να είναι ωραίο) ένα ξύλινο ντουλάπι, αλλά το μπάνιο έχει υψηλά επίπεδα υγρασίας και το ξύλο την απορροφά. Αποτέλεσμα; Το έπιπλό σας να φθαρεί λόγω υγρασίας. Αποφύγετε τα πορώδη υλικά στο μπάνιο σας και επιλέξτε υλικά με αντίσταση στην υγρασία ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους.

μπάνιο

Αποφύγετε τα πορώδη υλικά.

Κάντε την Mπανιέρα σας Λαμπίκο με τα πιο Απλά Tips

Απουσία χρώματος Ένα από τα πιο κοινά λάθη στο σχεδιασμό των μπάνιων είναι ότι αρκετοί ιδιοκτήτες ξεχνούν να χρησιμοποιήσουν χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μπάνια που είναι «επίσημα» και βαρετά. Μην παραλείψετε να προσθέσετε μια πινελιά χρώματος στο μπάνιο σας εκμεταλλευόμενοι τα πλακάκια, τα έργα τέχνης και  - γιατί όχι; - τα έπιπλα.

μπάνιο

Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα.

Απουσία αποθηκευτικών χώρων Αν στο μπάνιο σας επικρατεί ένα μικρό… χάος, τότε ίσως έχετε κάνει το λάθος να μην εξασφαλίσετε αποθηκευτικού χώρους. Ακόμα κι αν δεν έχετε καθόλου ντουλάπια υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε αποθηκευτικούς χώρους και να βάλετε σε τάξη τα αξεσουάρ και τα διάφορα είδη μπάνιου. Να 7 Τρόποι για να Οργανώσετε ένα Μπάνιο Χωρίς Συρτάρια και Ντουλάπια.

μπάνιο

Δημιουργήστε αποθηκευτικούς χώρους για τα αξεσουάρ σας.

Βάζετε μπανιέρα αντί για ντουζιέρα Δεν εννοούμε βέβαια ότι δεν πρέπει να βάζετε μπανιέρα στα μπάνια σας. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια μπάνια στα οποία ταιριάζει πολύ περισσότερο η ντουζιέρα αλλά οι ιδιοκτήτες επιλέγουν να βάλουν μπανιέρα. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος του χώρου σας . Μια ντουζιέρα είναι πολύ πιο πρακτική στα μικρότερα μπάνια και δεν κλείνει τον χώρο – αντίθετα τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος.

μπάνιο

Σε κάποια μπάνια η μπανιέρα δεν είναι η κατάλληλη επιλογή.

Καθρέφτης Μπάνιου: 10 Ιδέες για Κάθε Στιλ και Γούστο!

Παραμελείτε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που κατά την ανακαίνιση ή τον εκ νέου σχεδιασμό του μπάνιου παραμελούν να ελέγξουν την κατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και των σωλήνων. Το αποτέλεσμα είναι να φθείρονται οι εγκαταστάσεις και να σας κοστίζουν πολύ περισσότερο. Καλέστε έναν ειδικό να τις ελέγξει και αν χρειάζεται αλλάξτε τις εγκαίρως για να παρατείνετε τη ζωή του μπάνιου σας.

μπάνιο

Καλέστε έναν ειδικό να ελέγξει τις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Λάθος τοποθέτηση καθρεπτών Μια λάθος τοποθέτηση καθρεπτών μπορεί να δίνει την αίσθηση του αποπροσανατολισμού στο μπάνιο. Προτιμήστε να βάζετε τους καθρέπτες σας σε σημεία που ενισχύουν την φωτεινότητα, όπως για παράδειγμα απέναντι από κάποιο παράθυρο, για να λειτουργήσουν θετικά για το μπάνιο σας και να το κάνουν να φαίνεται φωτεινό και ευάερο.

μπάνιο

Μια λάθος τοποθέτηση καθρεπτών μπορεί να δίνει την αίσθηση του αποπροσανατολισμού στο μπάνιο.

Μπείτε στην Κατηγορία Σπίτι για να διαβάσετε εκατοντάδες άρθρα με πανέξυπνες συμβουλές για κάθε χώρο του σπιτιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Λάθη που Κάνουν το Μπάνιο σας να Δείχνει «Φτηνό»! 

.

Μάθετε ποια είναι και σιγουρευτείτε ότι δεν τα κάνετε και εσείς.

5 Tips για να Φωτίσετε Σωστά το Μπάνιο

.

Φροντίστε ώστε ο φωτισμός του μπάνιου σας να δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον και φυσικά να βοηθάει σε όλες τις διαφορετικές χρήσεις που έχει ο χώρος.

Πλακάκια Ντουζιέρας: Δώστε Υπέροχο Στιλ με Αυτά τα 3 Υλικά

.

Δημιουργήστε μια υπέροχη ντουζιέρα με αυτά τα πανέμορφα πλακάκια.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

πουπουλένια μαξιλάρια
Έτσι θα Πλύνετε τα Πουπουλένια Μαξιλάρια σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διάδρομος
Αδιάφορος Διάδρομος στο Σπίτι σας; 8 Διακοσμητικές Ιδέες που θα τον Μεταμορφώσουν!