Τι Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε όταν Γυμνάζεστε

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Τι Δεν Πρέπει Ποτέ να Κάνετε όταν Γυμνάζεστε

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να σκεφτείτε τι παίρνετε μαζί σας στο γυμναστήριο. Ποια είναι τα πράγματα που πάντα κουβαλάτε; Κλειδιά, ένα μπουκάλι νερό, ίσως μια πετσέτα, ακουστικά και… φυσικά το τηλέφωνό σας. Ωστόσο, μια έρευνα λέει πως είναι καλύτερα το κινητό τηλέφωνο να μένει εκτός γυμναστικής και εκτός οπτικού πεδίου όσο γυμνάζεστε.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε από στην Performance Enhancement & Health, διερεύνησε με ποιο τρόπο διαφορετικές συμπεριφορές σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα, επηρεάζουν την σταθερότητα που αφορά τη στάση του σώματος. Με άλλα λόγια, την ισορροπία και την δυνατότητα που έχει κάποιος να μην πέφτει! Οι ερευνητές εξέτασαν την αποστολή γραπτών μηνυμάτων, την φωνητική συνομιλία και τη μουσική και κατέληξαν πως τα πρώτα δύο έχουν σοβαρή επίδραση στην ποιότητα της άσκησης.

Είναι καλύτερα το κινητό τηλέφωνο να μένει εκτός γυμναστική και εκτός οπτικού πεδίου όσο γυμνάζεστε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα η αποστολή μηνυμάτων κατά τη διάρκεια της άσκησης έχει 45% αρνητική επίδραση στη σταθερότητα, ενώ το να μιλάει κάποιος στο τηλέφωνο επηρεάζει τη σταθερότητα της στάσης του σώματος κατά 19%.

Σε άλλη έρευνα έχει βρεθεί πως όσοι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ κάνουν σωματική άσκηση, αφιερώνουν πολύ λιγότερο χρόνο στο να κάνουν άσκηση με υψηλότερη ένταση, πράγμα που σημαίνει ότι οι προπονήσεις τους δεν είναι λειτουργικές. Βέβαια δεν είναι μόνο η ποιότητα της άσκησης που επηρεάζεται, καθώς η επίδραση στη σταθερότητα μπορεί να οδηγήσει και σε σοβαρούς τραυματισμούς.

Όσοι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους, αφιερώνουν πολύ λιγότερο χρόνο να κάνουν άσκηση με υψηλότερη ένταση.

Τα καλά νέα είναι πως η έρευνα κατέληξε πως αν ακούτε μόνο μουσική, δεν υπάρχουν αρνητικές επιδράσεις στην ισορροπία και ποιότητα της άσκησης. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια. Απλώς αποφύγετε να κάνετε tweets και posts στο Facebook και αφήστε το στην… τσέπη σας!

7+1 Τρόφιμα που Μπορείτε να Τρώτε σε Όποια Ποσότητα Θέλετε και να Συνεχίσετε να Αδυνατίζετε

Tip Φτιάξτε μία playlist που σας αρέσει εκ των προτέρων, ώστε να μη χρειάζεται να προσπερνάτε κομμάτια ή να ψάχνετε για νέα. Και αν πραγματικά δυσκολεύεστε να αφήσετε το κινητό σας τηλέφωνο στην ησυχία του όσο ασκείστε, βάλτε το τουλάχιστον σε λειτουργία πτήσης – θα μπορείτε να ακούτε μουσική χωρίς να σας αποσπούν οι νέες ειδοποιήσεις που θα έρχονται από τα social media!

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έτσι θα Βάλετε Τέλος στην Κυτταρίτιδα!

.

Αυτές είναι οι 7 εύκολες ασκήσεις που υπόσχονται να σας απαλλάξουν από την όψη φλοιού πορτοκαλιού και την κυτταρίτιδα σε λιγότερο από ένα μήνα!

Έτσι θα Εξαφανίσετε τις Ραγάδες! 

.

Κάντε τις παρελθόν με τα tips που σας δίνουμε.

Η Επιστήμη το Απέδειξε: Με Αυτούς τους 8 Τρόπους Θα Βρείτε την Ευτυχία!!!

.

Αυτοί είναι οι 8 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι για να βρείτε την ευτυχία.

10 Πράγματα που δεν Δοκιμάσατε Ποτέ στην Προσπάθεια να Χάσετε Κιλά

.

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που ίσως δεν έχετε ξανακούσει αλλά θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά χωρίς να το καταλάβετε.

Αυτός είναι ο Λόγος που Πρέπει να Γυμνάζεστε Πρωί

.

Σάς είναι αδύνατο να βάλετε ξυπνητήρι το πρωί για να γυμναστείτε;


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

μαρμελάδα
Φτιάξτε Πεντανόστιμη Σπιτική Μαρμελάδα με Όποιο Φρούτο Θέλετε Μέσα σε 20 Λεπτά! 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μπακαλιάρος σε Κρούστα και Σαλάτα με Κολοκυθάκια από τον Άκη Πετρετζίκη