Αυτοί είναι οι Καλύτεροι Τρόποι για να Κρατήσετε τους Διαρρήκτες Μακριά από το Σπίτι σας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Αυτοί είναι οι Καλύτεροι Τρόποι για να Κρατήσετε τους Διαρρήκτες Μακριά από το Σπίτι σας

Οι κλειδαριές ασφαλείας και ο συναγερμός είναι τα δύο βασικά βήματα για να ασφαλίσετε την περιουσία σας. Δεν αρκούν όμως. Η αμέλεια (εκ μέρους μας) είναι ο νούμερο ένα σύμμαχος των διαρρηκτών. Δείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε ακόμη για να θωρακίσετε το σπίτι σας.

Οι καλύτερες κλειδαριές Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγετε τη διάρρηξη είναι να βάλετε συναγερμό και να κλειδώνετε πόρτες και παράθυρα ακόμα κι αν πρόκειται να λείψετε μόνο για λίγα λεπτά. Ασφαλέστερες παραμένουν οι κλειδαριές που έχουν έναν μόνο κύλινδρο και τοποθετούνται στην πόρτα με ατσάλινη πλακέτα και μεγάλες βίδες, ενώ οι μεταλλικοί ράβδοι ασφαλείας πρέπει να εισχωρούν τουλάχιστον πέντε εκατοστά στο πλαίσιο της πόρτας. Ποτέ μην αφήνετε έξτρα κλειδί κάτω από χαλάκια, επάνω από κουφώματα ή μέσα σε γλάστρες. Το κάνουν όλοι, το ξέρουν όλοι και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Αν χρειάζεστε ένα έξτρα σετ κλειδιά για την περίπτωση που θα κλειδωθείτε απ’ έξω, δώστε το σε κάποιον έμπιστο συγγενή ή φίλο. Mην αφήνετε μικρά παιδιά να απαντάνε την εξώπορτα χωρίς να είστε κι εσείς μαζί τους.

25 Πρώην Διαρρήκτες Αποκαλύπτουν τι Αφήνει το Σπίτι σας Εκτεθειμένο

liv_00725759_diarrhktes_makria1_2x

Μάθετε στα μικρά παιδιά να μην ανοίγουν την πόρτα μόνα τους, ακόμα κι αν βρίσκεστε κι εσείς στο σπίτι.

Προσοχή στις συρόμενες μπαλκονόπορτες Οι συρόμενες πόρτες είναι η «αχίλλειος πτέρνα» για την ασφάλεια του σπιτιού, αφού οι διαρρήκτες συνήθως τις σηκώνουν εύκολα από τις ράγες αφού πρώτα έχουν παραβιάσει την κλειδαριά. Τοποθετήστε τις επιπλέον ειδικές κλειδαριές ασφαλείας που αφού «βιδώσουν» δεν επιτρέπουν καμία κίνηση της μπαλκονόπορτας ή του παραθύρου. Τοποθετήστε τα φώτα όσο πιο ψηλά γίνεται για να μην μπορούν εύκολα να καταστραφούν.

Ανιχνευτές κίνησης Μπορείτε, επίσης, να αυξήσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας αλλά και να μειώσετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού αν τοποθετήσετε ανιχνευτές κίνησης στο εξωτερικό του σπιτιού. Κάθε φορά που κάποιος θα πλησιάζει, τα φώτα θα ανάβουν από μόνα τους. Όταν λείπετε, ζητήστε από έναν γείτονα που εμπιστεύεστε να παραλαμβάνει την αλληλογραφία σας. Εάν έχετε κήπο, αναθέστε σε κάποιον να συνεχίσει να τον περιποιείται τακτικά. Χρησιμοποιήστε απλούς χρονοδιακόπτες -είναι οικονομικοί και εύκολοι στην τοποθέτηση- για να ανοιγοκλείνουν αυτόματα τα φώτα. Αναζητήστε χρονοδιακόπτες που ενεργοποιούνται σε άτακτα χρονικά διαστήματα.

Μήπως το Σπίτι σας Προκαλεί τους Διαρρήκτες; Δείτε τι Κάνετε Λάθος!

liv_11020274_diarrhktes_makria2_2x

Τοποθετήστε ψηλά τα φώτα στους κοινόχρηστους χώρους, ώστε να είναι δύσκολο να τα αποσυνδέσουν.

Πώς να Προστατέψετε το Σπίτι σας από Διαρρήκτες

Καλός φωτισμός Οι κλέφτες συχνά προτιμούν να δρουν στο σκοτάδι. Γι’αυτό τον λόγο είναι καλύτερο να έχετε εισόδους, διαδρόμους, σκάλες και εξωτερικούς χώρους πάντα καλά φωτισμένους. Μην αφήνετε κλαδιά δέντρων, θάμνους και αναρριχητικά φυτά να προσφέρουν κάλυψη στις πόρτες και στα παράθυρα, ούτε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκαρφάλωμα. Επίσης, σκεφτείτε σοβαρά την ξενοιασιά και την ασφάλεια που μπορεί να σας παρέχει ένα συμβόλαιο ασφάλισης σπιτιού, αλλά μην ξεχάσετε να μελετήσετε καλά τις λεπτομέρειες του και το αν καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. Τέλος, μην ανακοινώνετε την απουσία σας σε τηλεφωνητές, internet -π.χ. facebook- και σε πολύ κόσμο.

5 Σημεία για να Κρύψετε Πράγματα Αξίας

δ

Ένας συναγερμός θα σας κάνει σίγουρα να αισθάνεστε πιο ασφαλείς.

Κάντε φασαρία Μια πολύ έξυπνη ιδέα για να αισθάνεστε πιο ασφαλείς όταν λείπετε εκτός πόλης είναι να αφήσετε στο σπίτι σας κάποιες συσκευές ανοιχτές, όπως είναι το ραδιόφωνο. Έτσι, θα υπάρχει μονίμως φασαρία μέσα στο σπίτι πράγμα που μπορεί να αποτρέψει τους διαρρήκτες από το να μπουν σε αυτό.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 7 πιο Σημαντικά Tips για Ασφάλεια Μέσα στο Παιδικό Δωμάτιο

.

Οι γονείς πρέπει πρώτα να κοιτάνε την ασφάλεια του χώρου για το παιδί τους και στη συνέχεια την αισθητική του.

Αυτά τα Πράγματα θα Κρατήσουν τους Διαρρήκτες Μακριά από το Σπίτι σας

.

Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας τους κλέφτες.

9 Πράγματα που Πρέπει να Προσέξετε για να μην σας Ληστέψουν!

.

Κάντε το σπίτι σας λιγότερο ευάλωτο προσέχοντας αυτά τα πράγματα.

Συμβουλές για "ασφαλισμένο" σπίτι όσο θα λείπετε! (video)

.

Ακολουθήστε μερικά εύκολα βήματα που θα αποτρέψουν τους επίδοξους διαρρήκτες να... σας επισκεφτούν και δείτε όλα όσα θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια του σπιτιού σας σε όλα τα επίπεδα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

κρασί
Με Αυτό το Κόλπο θα Παγώσετε Ένα Μπουκάλι Κρασί σε 3 Λεπτά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Φενγκ Σούι: 6 Πράγματα που Μπλοκάρουν την Ευημερία στο Σπίτι