9 Πράγματα που Πρέπει να Προσέξετε για να μην σας Ληστέψουν!

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

9 Πράγματα που Πρέπει να Προσέξετε για να μην σας Ληστέψουν!

Έχετε καταναλώσει κόπο και ενέργεια για να διαμορφώσετε το σπίτι σας σε έναν ζεστό χώρο στον οποίο νιώθετε όμορφα. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να σας... ληστέψουν. Με λίγη προσοχή, όμως, μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας λιγότερο ευάλωτο στους ληστές, γνωρίζοντας τα 9 πράγματα που κοιτάνε πριν το παραβιάσουν.

Φθαρμένη εξώπορτα Η εξώπορτα είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουν οι ληστές και μια φθαρμένη πόρτα σηματοδοτεί έναν εύκολο στόχο. Από την άλλη, μια καθαρή και φρεσκοβαμμένη πόρτα δίνει την αίσθηση πως όλος ο χώρος είναι φροντισμένος και δεν παραβιάζεται εύκολα.

thehomeissue_rob4

Η εξώπορτα είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουν οι ληστές.

Απλή κλειδαριά Οι κλειδαριές είναι ένα ακόμα πράγμα που κοιτούν οι κλέφτες. Όταν βλέπουν μια απλή κλειδαριά είναι πιθανότερο να προσπαθήσουν να την παραβιάσουν. Από την άλλη, μια επιπρόσθετη κλειδαριά ασφαλείας κάνει το… έργο τους δυσκολότερο και το σπίτι σας λιγότερο θελκτικό.

Ασφάλεια Σπιτιού: οι Ληστές δεν Νοιάζονται αν Έχετε Συστήματα Συναγερμών

Δελεαστικά… σκουπίδια Τα κουτιά και οι σακούλες που πετάτε λειτουργούν ως διαφημίσεις για τα αντικείμενα αξίας που έχετε στο σπίτι σας. Αν, για παράδειγμα, μόλις αγοράσατε μια πανάκριβη τηλεόραση, μην πετάξετε το κουτί αλλά περιμένετε να το βγάλετε στον κάδο λίγο πριν περάσει το απορριμματοφόρο.

thehomeissue_rob3

Αν μόλις αγοράσατε μια πανάκριβή τηλεόραση, μην πετάξετε το κουτί.

Σκοτεινοί εξωτερικοί χώροι Οι ληστές δεν παίρνουν εύκολα ρίσκο να τους δει κάποιος εν ώρα δράσης. Διατηρήστε τους εξωτερικούς χώρους φωτισμένους. Ένα φωτοκύτταρο που λειτουργεί με την κίνηση και ανάβει τα εξωτερικά φώτα μπορεί να λειτουργήσει ως φράγμα στο σπίτι σας.

Πώς να Προστατέψετε το Σπίτι σας από Διαρρήκτες

Τοπίο που τους καλωσορίζει Οι θάμνοι και τα φυτά που υπάρχουν κάτω από τα παράθυρα δεν είναι απλώς όμορφα, αλλά λειτουργούν και ως εμπόδιο για να σκαρφαλώσει κάποιος και να φτάσει τα παράθυρά σας. Οι ληστές αποθαρρύνονται ιδιαίτερα από τέτοιου είδους φυτά και από φυτά που κάνουν θόρυβο ή έχουν αγκάθια. Αν έχετε δέντρα, κόψτε τα κάτω κλαδιά για να μην λειτουργήσουν ως «σκάλα».

thehomeissue_rob1

Οι θάμνοι και τα φυτά λειτουργούν ως εμπόδιο για να σκαρφαλώσει κάποιος και να φτάσει τα παράθυρά σας.

Ξεχειλισμένο ταχυδρομικό κουτί Φάκελοι που είναι συσσωρευμένοι στο ταχυδρομικό σας κουτί δείχνουν πως λείπετε και έτσι σας κάνουν στόχο ληστείας. Αν σχεδιάζετε να φύγετε για ένα χρονικό διάστημα, ζητείστε από κάποιον γείτονα να μαζέψει το ταχυδρομείο σας μέχρι να γυρίσετε.

Ορατοί εσωτερικοί χώροι Δεν θέλετε οι ληστές να βλέπουν τα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σας, γι'αυτό κλείνετε κουρτίνες και πατζούρια ή τοποθετήστε ένα μεγάλο φυτό μπροστά από το παράθυρο. Σε κάθε περίπτωση, κρατήστε τα βλέμματα εκτός του εσωτερικού χώρου του σπιτιού σας.

Προφυλάξτε το Σπίτι σας από Κλέφτες αν Μένετε στον 1ο Όροφο

Άδειο σπίτι Είναι το συχνότερο πράγμα που επιδιώκουν οι ληστές. Αν πιστεύουν πως είστε στο σπίτι, μένουν εκτός, αν πιστεύουν πως το σπίτι είναι άδειο είναι πολύ πιθανόν να τους βρείτε… εντός. Όταν λείπετε κάντε το σπίτι σας να μοιάζει πως κατοικείται: αφήστε ένα φως ανοιχτό, την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο.

thehomeissue_rob2

Όταν λείπετε κάντε το σπίτι σας να μοιάζει πως κατοικείται: αφήστε ένα φως ανοιχτό.

Ανύπαρκτο σύστημα συναγερμού Είναι μια μικρή επένδυση, αλλά ένα σύστημα συναγερμού αποθαρρύνει πολύ τους ληστές και ορισμένες φορές γίνεται απαραίτητο. Κάντε την έρευνά σας και επιλέξτε μια καλή εταιρεία για να προμηθευτείτε τον συναγερμό σας. Οι ληστές γνωρίζουν ποια συστήματα είναι ποιοτικά και ποια όχι. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και τεχνολογία με κάμερα που σας επιτρέπει να ελέγχετε το σπίτι σας από όπου κι αν βρίσκεστε.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοί είναι οι Καλύτεροι Τρόποι για να Κρατήσετε τους Διαρρήκτες Μακριά από το Σπίτι σας

.

Πέρα από τις κλειδαριές ασφαλείας και τον συναγερμό δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε...

Αυτά τα Πράγματα θα Κρατήσουν τους Διαρρήκτες Μακριά από το Σπίτι σας

.

Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας τους κλέφτες.

Αυτά τα 7 Πράγματα Προκαλούν τους Διαρρήκτες Σπίτι σας! Δείτε Ποια Είναι!

.

Να τι κάνετε λάθος στο σπίτι σας και προκαλείτε τους διαρρήκτες!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γεμιστές Πατάτες με Λουκάνικα & Ψητά Κρεατικά με Σάλτσα Chimichurri Από τον Γιώργο Τσούλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Παράξενες Εφευρέσεις που θα σας Κάνουν να Γελάσετε