Πώς Εξουδετερώνουν τους Συναγερμούς οι Διαρρήκτες;

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Πώς Εξουδετερώνουν τους Συναγερμούς οι Διαρρήκτες;

Πολλοί το έχουν ζήσει και το περιγράφουν, όποτε μιλούν γι’αυτό, ως μια από τις πιο τραυματικές εμπειρίες της ζωής τους. 

Μπορεί να έχετε συναγερμό στο σπίτι και να νιώθετε ασφαλείς, και καλά κάνετε γιατί είστε, αλλά υπάρχουν και 4 τρόποι με τους οποίους οι ληστές καταφέρνουν να εξουδετερώνουν συναγερμούς.

Καταστροφή σειρήνας 

Τι ακριβώς κάνουν; Τη βάζουν σε κάποιο σκεύος με νερό ή την καίνε. 

Ποια είναι η λύση; Επιλέξτε σειρήνα αυτόνομη, με δική της μπαταρία. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν δύο σειρήνες, μια εσωτερικού και μια εξωτερικού χώρου. Όσο τους δυσκολεύετε τόσο το καλύτερο. Και τέλος, ο συναγερμός πρέπει να υποστηρίζεται από προστασία tamper σειρήνας και σύνδεση με το Κέντρο Λήψης Σημάτων. 

Παρεμβολές στα ασύρματα συστήματα ασφαλείας

Τι σημαίνει αυτό; Ότι καταφέρνουν να απενεργοποιούν συναγερμούς μέσω ασύρματων παρεμβολών. Αυτό το κάνουν με συσκευές που είναι πολύ ακριβές πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορούν να αγοραστούν από απλούς διαρρήκτες που δεν “βγάζουν” πολλά. Επομένως δεν είναι μια “λύση” που επιλέγεται συχνά. 

Ποια είναι η λύση; Ξεκινήστε από το πιο απλό τοποθετώντας την κεντρική μονάδα συναγερμού μακριά από παράθυρα και πόρτες. Φροντίστε το σήμα του συναγερμού σας να δίνεται από όλα τα διαθέσιμα μέσα μετάδοσης (ethernet, wifi, 2G/3G/4G). 

Εγκαταστήστε συσκευή GPRS με Global SIM για να λειτουργεί συνεχώς, χωρίς διακοπές. 

Τέλος, αγοράστε πιστοποιημένα ασύρματα συστήματα ασφαλείας με αντιjamming προστασία. 

Ένας διαρρήκτης μπορεί να σκαρφιστεί πολλά για να μπει στο σπίτι σας. Στο χέρι σας είναι να τον αποτρέψετε.

Κομμένα καλώδια σταθερού τηλεφώνου για να μην δωθεί σήμα από τον συναγερμό στο Κέντρο Λήψης Σημάτων

Ποια είναι η λύση; Εγκαταστήστε συσκευή GPRS με Global SIM για να λειτουργεί συνεχώς, χωρίς διακοπές και για ασύρματη αποστολή σημάτων. 

Και αν η εφεδρική μπαταρία είναι νεκρή; 

Ένας διαρρήκτης μπορεί να μπορέσει να παρακάμψει το σύστημα ασφαλείας σας εάν η εφεδρική μπαταρία είναι νεκρή. Οι πίνακες ελέγχου είναι συνήθως συνδεδεμένοι και διαθέτουν εφεδρική μπαταρία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το σύστημα ασφαλείας σας πεθαίνει αμέσως κάθε φορά που μια καταιγίδα κόβει το ρεύμα, καθώς οι εφεδρικές μπαταρίες μπορούν να διαρκέσουν για μεγάλες περιόδους.

Τι μπορεί να κάνει το σπίτι σας “θελκτικό” σε έναν διαρρήκτη; 

Ένας πρώην διαρρήκτης λέει: “Τα σπίτια που προτιμάμε κυρίως είναι αυτά που έχουν όμορφα παιχνίδια στις αυλές και τις βεράντες ή όμορφα και ακριβά έπιπλα στους εξωτερικούς τους χώρους. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως θα έχουν και ακριβά πράγματα εντός σπιτιού”. 

Και συνεχίζει: “Tα social media βοηθούν επίσης. Κάποιος που ανεβάζει στα social ότι είναι διακοπές κάνει αυτομάτως το σπίτι του στόχο”. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρόποι να προστατεύσετε τους εαυτούς σας και την περιουσία σας από... εισβολείς! (video)

.

Το 40% των εισβολών σε σπίτια γίνονται χωρίς τη χρήση βίας. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί αφήνουν ανασφάλιστα κύρια σημεία του σπιτιού. Μάθετε όλα όσα προστατεύουν εσάς και το σπίτι σας από απρόσκλητους... περαστικούς!

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά

.

Οι ανιχνευτές καπνού είναι ένα σύστημα ασφαλείας που μπορεί να σώσει ζωές − τη δική σας. Μην αμελείτε λοιπόν τόσο την εγκατάστασή τους όσο και τη συντήρησή τους. Διαβάστε και μάθετε τις αιτίες που σας κάνει... μπιπ.

9 Πράγματα που Πρέπει να Προσέξετε για να μην σας Ληστέψουν!

.

Κάντε το σπίτι σας λιγότερο ευάλωτο προσέχοντας αυτά τα πράγματα.

Αυτοί είναι οι Καλύτεροι Τρόποι για να Κρατήσετε τους Διαρρήκτες Μακριά από το Σπίτι σας

.

Πέρα από τις κλειδαριές ασφαλείας και τον συναγερμό δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε...

Ο Σπύρος Σούλης σας Δείχνει Καλοκαιρινά DIY + Συμβουλές Ασφαλείας για το Σπίτι (VIDEO)

.

Ακολουθήστε μερικά εύκολα βήματα που θα αποτρέψουν τους επίδοξους διαρρήκτες να... σας επισκεφτούν και θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια του σπιτιού σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γρήγορο Καθάρισμα του Σπιτιού σε Μόνο 15 Λεπτά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Διατροφή 16:8 που Πρέπει Οπωσδήποτε να Δοκιμάσετε