Περνάτε Πάνω από 1 Ώρα στον Δρόμο Κάθε Μέρα; Η Επίπτωση στην Ψυχική Υγεία

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Περνάτε Πάνω από 1 Ώρα στον Δρόμο Κάθε Μέρα; Η Επίπτωση στην Ψυχική Υγεία

Κανείς δεν θέλει να κολλήσει στην κίνηση, ειδικά όταν βγαίνουν στο φως έρευνες που δείχνει πόσο επιζήμιο μπορεί να είναι για την υγεία μας.

Οι μεγάλες καθημερινές μετακινήσεις και η κίνηση στους δρόμους, μας κάνουν να είμαστε λιγότερο σωματικά δραστήριοι, υπέρβαροι και με χειρότερη ποιότητα ύπνου.

Το να κάθεσαι στην κίνηση μπορεί επίσης να αυξήσει την αρτηριακή σου πίεση, σύμφωνα με μια άλλη πρόσφατη μελέτη, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που εισπνέουν οι οδηγοί.

Αυτές οι επιπτώσεις στην υγεία είναι πολύ έντονες στη Νότια Κορέα, μια χώρα που πιστεύεται ότι έχει μερικούς από τους μεγαλύτερους μέσους χρόνους μετακίνησης και τα υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Αύξηση 16% στην κατάθλιψη για όσους ξοδεύουν πάνω από 1 ώρα στους δρόμους κάθε μέρα
Μια νέα μελέτη με περισσότερους από 23.000 ανθρώπους εστίασε στις επιπτώσεις της καθημερινής μεγάλης μετακίνησης με το αυτοκίνητο και όχι μόνο στην ψυχική υγεία. Διαπιστώθηκε ότι οι Νοτιοκορεάτες που χρειάζονται πάνω από μία ώρα κάθε μέρα για να πάνε στη δουλειά τους έχουν 16% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης από εκείνους με μετακινήσεις κάτω των 30 λεπτών.

Ο Dong-Wook Lee, ερευνητής δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο Inha στην Κορέα, και οι συνάδελφοί του ανέλυσαν δεδομένα από την Πέμπτη Κορεατική Έρευνα Συνθηκών Εργασίας, μια εθνικά αντιπροσωπευτική έρευνα που διεξήχθη το 2017.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν σε ερωτήσεις με βάση τον δείκτη ευημερίας πέντε σημείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από τον οποίο οι ερευνητές βαθμολόγησαν την ψυχική τους υγεία.

Ο μέσος ημερήσιος χρόνος μετακίνησης ήταν 47 λεπτά. Αυτό ισοδυναμεί με σχεδόν 4 ώρες μετακίνησης την εβδομάδα για μια τυπική πενθήμερη εργασία.

Το 25% των 23.415 ερωτηθέντων ανέφερε συμπτώματα κατάθλιψης, ποσοστό που απέχει πολύ από την αξιολόγηση ή τη διάγνωση οποιουδήποτε είδους από γιατρό.

Αν και η μελέτη δεν δείχνει σχέση αιτίας-αποτελέσματος, η σχέση μεταξύ των ωρών μετακίνησης στον δρόμο και της κακής ψυχικής υγείας των ανδρών ήταν ισχυρότερη για όσους ήταν άγαμοι, εργάζονταν περισσότερες από 52 ώρες την εβδομάδα και δεν είχαν παιδιά.

Μεταξύ των γυναικών, οι μεγάλοι χρόνοι μετακίνησης συσχετίστηκαν πιο έντονα με συμπτώματα κατάθλιψης μεταξύ των εργαζομένων με χαμηλό εισόδημα, σε εργασία με βάρδιες και εκείνων με παιδιά.

Τι λένε οι ερευνητές
“Με λιγότερο ελεύθερο χρόνο, οι άνθρωποι δεν προλαβαίνουν να ανακουφίσουν το στρες της ημέρας και να καταπολεμήσουν τη σωματική κόπωση μέσω του ύπνου, των χόμπι και άλλων δραστηριοτήτων”, είπαν οι ερευνητές.

Ένας περιορισμός της μελέτης ήταν ότι, αν και η ανάλυση έλαβε υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας, το εισόδημα, το επάγγελμα και η εργασία σε βάρδιες (παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ψυχική υγεία κάποιου) πολλοί μεμονωμένοι παράγοντες κινδύνου για συμπτώματα κατάθλιψης, όπως το οικογενειακό ιστορικό, δεν μπορούσαν να ληφθούν υπόψη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρέξιμο: Πότε Μπορεί να γίνει Εθιστικό και πώς Βλάπτει την Ψυχική Υγεία

.

Όσοι κάνουν τζόκινγκ για να ξεφύγουν από τα προβλήματά τους, κινδυνεύουν να εθιστούν στην άσκηση.

Οι Επιπτώσεις του Άγχους στο Σώμα και Πώς Αναγνωρίζονται

.

Όλοι έχουν άγχος από καιρό σε καιρό, αλλά το χρόνιο άγχος μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής μας.

Το να Κρατάτε Δικό σας Ημερολόγιο Διώχνει το Στρες και σας Κάνει πιο Χαρούμενους

.

Οι ειδικοί προτείνουν να γράφουμε στο δικό μας προσωπικό ημερολόγιο για τα συναισθήματά μας είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά.

5 Τρόποι για να Μπείτε στο Κλίμα των Γιορτών

.

Δείτε 5 απλούς τρόπους για να αφήσετε λίγο στην άκρη τις έννοιες και να μπείτε στο κλίμα των γιορτών.

Ατελοφοβία ή Τελειομανία; Πώς Φαίνεται τι Ακριβώς 'Εχετε

.

Αν και η ατελοφοβία μοιάζει με την τελειομανία κατά κάποιο τρόπο, δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αυτές είναι μερικές από τις διαφορές.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η Συμβολή της Σοκολάτας στην Πρόληψη της Άνοιας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

6 Λόγοι που θα σας Πείσουν να Μην Ξαναφορέσετε Παπούτσια Μέσα στο Σπίτι!