Πέντε Ασκήσεις που Βελτιώνουν την Κακή Διάθεση

Κατηγορίες: PLUS +, ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Πέντε Ασκήσεις που Βελτιώνουν την Κακή Διάθεση

Νιώθετε στεναχωρημένοι, αγχωμένοι, καταθλιπτικοί; Η γυμναστική θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κακή ψυχολογία.

Η κακή ψυχολογία είναι η no1 αιτία να βάλεις για λίγο στην άκρη τα fitness goals σου, αφήνοντας την φυσική σου κατάσταση στην μοίρα της. Σίγουρα σου έχει συμβεί παραπάνω από μια φορές να νιώθεις θλίψη ή έντονο στρες ή απλώς να είσαι στεναχωρημένη με ένα πρόβλημα που προέκυψε. Το να μην κάνεις τίποτα, μοιάζει ονειρικό εκείνη τη στιγμή, ωστόσο αυτό το "τίποτα”, δεν πρόκειται να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Αντ’ αυτού επίλεξε να γυμναστείς, αφού σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας για την ψυχική υγεία, αποδείχθηκε πως η γυμναστική μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται ο εγκέφαλός σου και να μειώσει τα αρνητικά συναισθήματα και το άγχος. Οι παρακάτω 5 ασκήσεις είναι το μυστικό να καταπολεμήσεις τον αρνητισμό, όταν αισθάνεσαι πως σε κυριεύει.

1. 30 λεπτά διαλογισμού + 30 λεπτά περπάτημα

Σύμφωνα με την Translational Psychiatry, 60 λεπτά μιας προπόνησης, χωρισμένη σε μια συνεδρία διαλογισμού τριάντα λεπτών και τριάντα λεπτά ήπιας αερόβιας άσκησης, όπως το περπάτημα, μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατάθλιψη και αρνητικές σκέψεις. Ο διαλογισμός στην αρχή θα σε βοηθήσει να εστιάσεις την προσοχή σου κάπου άλλου, ενώ το περπάτημα στην συνέχεια θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος.

2. Ένα μάθημα Tai Chi

Το Tai Chi είναι μια αρχαία κινεζική πολεμική τέχνη που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα οφέλη της στην υγεία. Η άσκηση ακολουθεί μια σειρά από αργές, ήπιες κινήσεις χρησιμοποιώντας συνδυασμό αναπνοής, μυαλού και σωματικής δραστηριότητας με την ελπίδα να επιτευχθεί η εσωτερική γαλήνη. Τα μαθήματα Tai Chi μπορεί να διδάσκονται διαφορετικά απο κάθε δάσκαλο, αφού δεν υπάρχουν επίσημα πρότυπα μαθήματα, όλες όμως οι πρακτικές έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν τους μύες και να βελτιώνουν τη ροή του αίματος.

3. Κινήσεις hatha γιόγκα

Οι θετικές επιδράσεις της γιόγκα στην ψυχική υγεία είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες. Σε μια συστηματική μελέτη της γιόγκα, με στόχο τη βελτίωση της θλίψης και των καταθλιπτικών συμπτωμάτων, η hatha γιόγκα (ένας τύπος γιόγκα που διδάσκει σωματικές στάσεις), αποδείχθηκε επιτυχής στη μείωση των συναισθημάτων κατάθλιψης. Οι στάσεις γιόγκα που καταπολεμούν την θλίψη είναι η child's pose, η corpse, η γέφυρα, το στήριγμα κεφαλιού στο έδαφος.

4. 10 λεπτά ισορροπίας

Διαβάστε τη συνέχεια στο shape.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Τρόποι για να Έχετε Πολύ Καλύτερη Διάθεση Μέσα στο Σπίτι σας!

.

Αναβαθμίστε το σπίτι και τη διάθεση σας αφιερώνοντας μια μικρή γωνιά του στην προσωπική σας χαλάρωση και ευεξία.

Υπνοδωμάτιο: 6 Πράγματα που Απειλούν την Υγεία σας Μέσα σε Αυτό

.

Οι μέρες που το υπνοδωμάτιό σας απειλούσε την υγεία σας έρχονται στο τέλος τους με 6 απλές αλλαγές!

Πόσο Επικίνδυνη είναι η Καφετιέρα για την Υγεία σας

.

Μπορεί μια αθώα καφετιέρα να σας στείλει στο νοσοκομείο; Διαβάστε και ανακαλύψτε την απάντηση.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Γρήγορο Σουφλέ Σοκολάτας από τον Γιώργο Τσούλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Λαχανοντολμάδες Tαψιού από τον Γιώργο Τσούλη