Πώς να Bάψετε τις Γλάστρες για να Δείχνουν Σαν Καινούργιες

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΥΛΙΚΑ

Πώς να Bάψετε τις Γλάστρες για να Δείχνουν Σαν Καινούργιες

Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείτε να μεταμορφώσετε με τη χρήση χρώματος και φυσικά εξαίρεση δεν αποτελούν οι γλάστρες της βεράντας και του κήπου σας.

Είτε είναι παλιές γλάστρες τις οποίες θέλετε να ανανεώσετε είτε πρόκειται για καινούργιες τις οποίες θέλετε να... διακοσμήσετε, το χρώμα είναι η λύση. Διαλέξτε φωτεινά χρώματα, τα οποία θα συνδυάσετε μεταξύ τους και φυσικά σε αρμονία με ό,τι άλλο έχετε στη βεράντα ή στο μπαλκόνι σας.

Η διαδικασία δεν είναι καθόλου δύσκολη, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει για τον κόπο, ενώ το γεγονός ότι θα τις έχετε βάψει μόνοι σας θα σας γεμίσει ικανοποίηση για το έργο σας.

Κατ' αρχάς λοιπόν θα πρέπει να τις ξεσκονίσετε και μετά να τις πλύνετε πολύ καλά με νερό, διότι οι σκόνες και τα χώματα, δεν βοηθούν το χρώμα να πιάσει. Επόμενο στάδιο, αφήστε τες να στεγνώσουν τουλάχιστον μια μέρα ώστε να μην υπάρχει ίχνος υγρασίας.

Αποφασίστε σε ποιο σημείο θα βάψετε και στρώστε το ειδικό χοντρό χαρτόνι (οντουλέ) ή απλώς εφημερίδες για να μη λερώσετε το πάτωμα. Φορέστε τα γάντια σας, σηκώστε τα μανίκια σας, πάρτε τα πινέλα σας και είστε έτοιμοι.

Ξεκινήστε με ένα μεγάλο πινέλο και περάστε ένα πρώτο χέρι την επιφάνεια με αστάρι νερού (για να μην ταλαιπωρηθείτε πολύ). Μπορείτε να βάψετε και χωρίς αστάρι τη γλάστρα αλλά καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσετε. Με τον τρόπο αυτό θα κάνετε οικονομία στο χρώμα και θα το θωρακίσετε καλύτερα. Αφού περάσετε μια λεπτή στρώση στις γλάστρες, αφήστε τες να στεγνώσουν καλά. Δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μια με μιάμιση ώρα και προχωρήστε με το πρώτο χέρι του χρώματος που έχετε επιλέξει. Το αφήνετε επίσης να στεγνώσει καλά και προχωράτε στο δεύτερο χέρι για ομοιογενές αποτέλεσμα.

Τα χρώματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ακρυλικά, μεταλλικά νερού, κιμωλίας, πλαστικό χρώμα και μαυροπίνακα. 

Έτσι κι αλλιώς θα έχετε περισσότερες από μία γλάστρες για βάψιμο, συνεπώς μέχρι να βάψετε και την τελευταία, θα έχει στεγνώσει η πρώτη. Έτσι δεν θα χάνετε χρόνο με περιττή αναμονή. Επίσης, διαλέξτε μια μέρα που έχετε ακούσει ότι ο καιρός θα είναι καλός και χωρίς υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Αφήστε τες να στεγνώσουν καλά, αν θέλετε μπορείτε να διανθίσετε το project σας με ρίγες, πουά ή ό,τι άλλο σας κάνει κέφι (π.χ. λουλούδια ή γεωμετρικά μοτίβα). Σκεφτείτε απλώς ότι τα ελεύθερα σχήματα θα είναι για εσάς πιο εύκολα, ενώ τα πιο γεωμετρικά έχουν πιο φασαρία, καθώς θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χαρτοταινία για να ορίσετε τις περιοχές που θα βάψετε και να μετρήσετε αποστάσεις.

Δείτε τις παρακάτω ιδέες για περισσότερη έμπνευση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βήμα-Βήμα πώς θα Καθαρίσετε την Τέντα σας

.

H θερμοκρασία ανεβαίνει και ο δυνατότερος ήλιος επιβάλλει να κατεβάσετε την τέντα...σας! Μάθετε τα πάντα για να την καθαρίσετε τέλεια!

7 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίζετε Μόνο 1 Φορά τον Χρόνο!

.

Αυτά τα πράγματα μπορείτε να τα καθαρίζετε κάθε 12 μήνες.

5 Τρόποι για να Αλλάξετε Τώρα το Δάπεδο του Μικρού σας Μπαλκονιού

.

Εύκολα και οικονομικά έτοιμο το δάπεδο του μπαλκονιού σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Αυτές Είναι οι 9 Απίστευτες Χρήσεις της Αλόης!

.

Δείτε γιατί, αν έχετε μια αλόη στο σπίτι σας, είναι σαν να έχετε ένα μόνιμο φαρμακείο για απίστευτες χρήσεις!

8 Αποτελεσματικές Λύσεις για Όσους Δεν Έχετε Σίτες στο Σπίτι σας

.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υποκαταστήσετε τις σίτες που λείπουν από τα παράθυρα σας. Δείτε πώς θα τους εφαρμόσετε στο δικό σας σπίτι.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Δημιουργήστε Ένα Μπαλκόνι Βγαλμένο Από Σκηνικό Ταινίας 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Τρόποι για να Αλλάξετε Τώρα το Δάπεδο του Μικρού σας Μπαλκονιού