5 Τρόποι για να Αλλάξετε Τώρα το Δάπεδο του Μικρού σας Μπαλκονιού

Κατηγορίες: OUTDOOR, ΒΕΡΑΝΤΑ

5 Τρόποι για να Αλλάξετε Τώρα το Δάπεδο του Μικρού σας Μπαλκονιού

Το να μένετε στην πόλη το καλοκαίρι είναι πραγματικά βάσανο. Το να έχετε, όμως, και ένα τόσο δα μπαλκονάκι είναι ακόμη μεγαλύτερο. Υπάρχουν, παρόλα αυτά, τρόποι να μετατρέψετε αυτό το μικρό μπαλκονάκι σε ντεκ κρουαζιερόπλοιου στη στιγμή αρκεί να κάνετε μια αλλαγή στο πάτωμα και όλα τα υπόλοιπα έρχονται!

Είτε έχετε πλακάκι είτε μωσαϊκό στο δάπεδο του μπαλκονιού σας έχετε τη δυνατότητα πολύ οικονομικά να το αλλάξετε και να του δώσετε έναν άλλο αέρα. Έναν αέρα καλοκαιρινό!

Βάλτε ξύλο Το ξύλο, ως φυσικό υλικό, σας δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφώσετε  το χώρο σας γρήγορα και οικονομικά φέρνοντας κάτι από τη φύση στο μπαλκόνι σας. Πλέον είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία καθώς σε μεγάλα καταστήματα με είδη κήπου και βεράντας πουλάνε πλακίδια τετράγωνα που για την τοποθέτηση τους θα χρειαστεί μονάχα να κουμπώσετε το ένα κομμάτι με το άλλο. Τα πιο οικονομικά είναι τα wpc που αποτελούνται από ξύλο και ρητίνες. Το χειμώνα μπορείτε πολύ εύκολα να τα αποσυναρμολογήσετε και να τα αποθηκεύσετε για το επόμενο καλοκαίρι. Το μόνο μειονέκτημα των πλακιδίων αυτών είναι πως βγαίνουν σε συγκεκριμένες διαστάσεις πράγμα που σημαίνει πως η αποφυγή κενών στα τελειώματα είναι αδύνατη. Τα κενά όμως στις άκρες μπορείτε να τα γεμίσετε με βότσαλα από την παραλία φέρνοντάς τη έτσι κυριολεκτικά στο μπαλκόνι σας.

Συμπληρώστε με μαξιλάρες στο πάτωμα σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

Συμπληρώστε με μαξιλάρες στο πάτωμα σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

Χρωματίστε το Ακολουθώντας τη μέθοδο κάλυψης του πατώματος με τα έτοιμα πλακίδια μπορείτε για περισσότερη καλοκαιρινή αισθητική να τα βάψετε χρωματίζοντας έτσι όχι μόνο το δάπεδο αλλά και τις στιγμές που θα απολαμβάνετε πλέον το μπαλκόνι σας. Βάψτε τα πλακίδια σε μια μπλε απόχρωση για να μοιάζουν με το βυθό της θάλασσας! Για να το συνδυάσετε σωστά με την υπόλοιπη διακόσμηση του μπαλκονιού σας διαλέξτε μαξιλάρια για τις καρέκλες και γλάστρες σε μια κοντινή απόχρωση με αυτή που βάψατε το πάτωμα.

Βάλτε λευκά άνθη στις γλάστρες σας για να κάνετε τον απόλυτο καλοκαιρινό χρωματικό συνδυασμό.

Βάλτε λευκά άνθη στις γλάστρες σας για να κάνετε τον απόλυτο καλοκαιρινό χρωματικό συνδυασμό.

Γρήγορη Καλοκαιρινή Διακόσμηση και Tips Ασφαλείας Τώρα που θα Φύγετε για Διακοπές

Βάλτε πράσινο Από τη θάλασσα στους κήπους θα σας πάμε αφού το πράσινο έρχεται να καλύψει τα πάντα στο πέρασμά του. Για να μοιάζει το μπαλκόνι σας με κήπο ντύστε όλο το δάπεδο με… γκαζόν. Πλέον μπορείτε πολύ οικονομικά να αγοράσετε συνθετικό τάπητα που μοιάζει με φυσικό γκαζόν. Πωλείται σε ρολό (σε καταστήματα με είδη για τον κήπο) και έχετε τη δυνατότητα να το κόψετε στις διαστάσεις του δαπέδου του μπαλκονιού σας. Όσον αφορά τον καθαρισμό του δε θα αντιμετωπίσετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αφού μπορείτε να το σκουπίζετε κανονικά με την ηλεκτρική σας σκούπα. Για να συμπληρώσετε τη διακόσμηση του πράσινου μπαλκονιού σας χρησιμοποιήστε γλάστρες με φυτά ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και έπιπλα από φυσικά υλικά ή υλικά που μοιάζουν με φυσικά όπως τα μπαμπού.

Τοποθετήστε περιμετρικά φυτά πιο ψηλά από την πολυθρόνα για να δώσετε την αίσθηση ενός μικρού κήπου.

Τοποθετήστε περιμετρικά φυτά πιο ψηλά από την πολυθρόνα για να δώσετε την αίσθηση ενός μικρού κήπου.

Δείτε πώς θα Διατηρήσετε τα Φυτά σας ενώ Λείπετε από το Σπίτι

Ξύλο, πράσινο και πέτρα Σκεφτείτε τώρα να συνδυάσετε στο μπαλκόνι σας ξύλο, πράσινο και πέτρα! Ο συνδυασμός τους θα είναι εκπληκτικός και μπορεί σε ελληνικό νησί να μη σας ταξιδέψει αλλά έναν καταρράκτη θα τον περιμένετε από κάπου! Βάλτε επιλεκτικά σε κάποια σημεία πλακίδια ξύλου και σε κάποια άλλα συνθετικό τάπητα ενώ στα κενά μεταξύ τους βάλτε βότσαλα. Κρατήστε όλα τα έπιπλα του μπαλκονιού σας σε χαμηλά αλλά διαφορετικά ύψη και προτιμήστε φυτά για τις γλάστρες σας χωρίς άνθη.

Μικρά βαζάκια με κεριά διάσπαρτα στο χώρο θα απογειώσουν αισθητικά το μπαλκόνι σας.

Μικρά βαζάκια με κεριά διάσπαρτα στο χώρο θα απογειώσουν αισθητικά το μπαλκόνι σας.

Ένα χαλάκι μόνο Κιλίμια, χαλιά κουρελούδες!  Ποιος είπε πως όλα αυτά είναι χειμερινά αξεσουάρ και ποιος είπε πως είναι μόνο για μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν χαλιά με λεπτή σύνθεση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην καλοκαιρινή σας διακόσμηση. Τοποθετήστε στο μπαλκόνι σας έναν διάδρομο από όποιο από τα υλικά ύφανσης σας αρέσει ή έχετε στη διάθεσή σας  για να δώσετε χρώμα και όπως πολλές φορές έχουμε πει κάνετε το μπαλκόνι σας συνέχεια της εσωτερικής διακόσμησης του σπιτιού σας. Αντιληφθείτε το μπαλκόνι ως ένα ακόμα δωμάτιο του σπιτιού. Υπάρχουν μικρά καναπεδάκια ιδανικά για μικρά μπαλκόνια. Επιλέξτε κάποιο με κενό από κάτω για να μην κλείνει το χώρο τουλάχιστον οπτικά!

Τοποθετήστε κατά μήκος ένα χαλάκι με χρώμα και ένα μικρό τραπεζάκι στο κέντρο.

Τοποθετήστε κατά μήκος ένα χαλάκι με χρώμα και ένα μικρό τραπεζάκι στο κέντρο.

Διαβάστε όλες τις συμβουλές που θα κάνουν τον κήπο ή τη βεράντα σας μια όαση ηρεμίας και ομορφιάς πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλάξτε τη Διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

.

Ανανεώστε τη βεράντα σας έξυπνα και οικονομικά με απλές κινήσεις.

Καλοκαιρινό DIY: Φτιάξτε το Δικό σας Κερί Σιτρονέλας και Αποχαιρετίστε τα Κουνούπια για Πάντα!

.

Πείτε «Ξουτ!» στα ενοχλητικά κουνούπια και λοιπά ζωύφια που θέλουν να κάνουν το σπίτι σας μόνιμη κατοικία τους με ένα κερί.

Έξτρα Φωτισμός στη Βεράντα: 3 Ανατρεπτικές Ιδέες!

.

3 φωτιστικά που θα ανανεώσουν τη βεράντα σας.

Ένα Πανεύκολο DIY που θα Μεταμορφώσει Ολοκληρωτικά κάθε Βεράντα!

.

Φτιάξτε την πιο οικονομική και όμορφη κουνουπιέρα για τη βεράντα σας.

Κάγκελα Βεράντας: Έτσι θα τα Καθαρίσετε Αποτελεσματικά

.

Καθαρίστε τα κάγκελα σας ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία βήμα-βήμα.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ένα Σαββατοκύριακο Αρκεί για να Φέρετε το Καλοκαίρι στον Κήπο σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Άτακτη... Βεράντα: Μυστικά για να Την Επαναφέρετε σε Τάξη μετά τις Διακοπές!