Πώς να Αξιοποιήσετε Διακοσμητικά Ένα Χρώμα που Δεν Μπορείτε να Αλλάξετε

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς να Αξιοποιήσετε Διακοσμητικά Ένα Χρώμα που Δεν Μπορείτε να Αλλάξετε

Μερικές φορές το χρώμα του τοίχου ή το ύφασμα του καναπέ δεν είναι δυνατόν να αλλαχθεί, είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας, είτε επειδή ο σύντροφός σας το λατρεύει! Διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς μπορείτε να διακοσμήσετε το χώρο σας ακόμα και με βάση ένα χρώμα που δεν μπορείτε να αλλάξετε.

Δεν αντέχετε άλλο το χρώμα του μωσαϊκού που καλύπτει το δάπεδο του σπιτιού σας, αλλά θέλετε να αποφύγετε τα περιττά έξοδα. Ή μπορεί απλά να είστε αναγκασμένοι να ζήσετε με τους λευκούς τοίχους του καθιστικού σας επειδή ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δε σας επιτρέπει να τους αλλάξετε χρώμα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που βάζει φρένο στην επιθυμία σας για ανανέωση, τα νέα είναι καλά: υπάρχουν τρόποι να εκμεταλλευτείτε διακοσμητικά ακόμα και εκείνα τα χρώματα που δε μπορείτε να αλλάξετε άμεσα. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να μάθετε πώς θα το καταφέρετε.

Ανακαλύψτε την πηγή του κακού Το χρώμα των τοίχων σας σάς ενοχλεί επειδή δεν είναι πια στη μόδα ή απλά γιατί δεν είναι του γούστου σας; Υπάρχουν τρόποι για να καλύψετε το χρώμα που δεν σας αρέσει; Έχει νόημα να προσπαθήσετε το εντάξετε στη διακόσμηση του χώρου σας; Σε κάθε περίπτωση, ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε είναι να απαντήσετε σε ορισμένες βασικές ερωτήσεις σχετικά με το χρώμα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι δε μπορείτε να προβείτε άμεσα σε κάποια τροποποίηση, αυτή η διαδικασία θα σας βοηθήσει να αναζητήσετε τρόπους για να χειριστείτε διακοσμητικά τη «μονιμότητά» του. Δείτε εδώ ποια είναι τα 4 σημάδια ότι έχετε επιλέξει το λάθος χρώμα.

thehomeissue_problemcolor03

Μην αγνοείτε τη δύναμη του γκρι. Ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα (αν όχι με όλα) και μπορεί να "γλυκάνει" και το πιο έντονο χρώμα.

Κατανοήστε το χρωματικό πρόβλημα Το πανάκριβο χαλί δεν σας αρέσει πια γιατί είναι πράσινο. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε όλους τους τόνους του συγκεκριμένου πράσινου προκειμένου να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τη διακοσμητική πρόκληση που σας θέτει. Για ποιο λόγο; Αν, για παράδειγμα, το πράσινο χαλί σας διαθέτει κίτρινους ή μπλε τόνους, μπορείτε να αμβλύνετε την ένταση του χρώματος και την παρουσία του στο χώρο συνδυάζοντάς το με γκρι έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα. Μάθετε πώς αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική του color blocking.

thehomeissue_problemcolor02

Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε διακοσμητικά το χρώμα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Χρησιμοποιήστε ένα ωραίο ύφασμα που ταιριάζει με το χρώμα για να το εντάξετε αρμονικά στον χώρο.

Κρύψτε το έξυπνα Κι όμως, η πιο έξυπνη τακτική για να αξιοποιήσετε διακοσμητικά ένα χρώμα που δεν σας αρέσει δεν είναι να το αγνοήσετε, αλλά να προσπαθήσετε να το εντάξετε στη συνολική διακόσμηση του χώρου σας. Τι εννοούμε; Αντί να δημιουργήσετε αντιθέσεις εισάγοντας νέα χρώματα στο ντεκόρ του χώρου σας, προσπαθήστε να «κρύψετε» και να καμουφλάρετε το χρώμα που δε σας αρέσει, διακοσμώντας τον με αντικείμενα σε παρόμοια χρώματα, τόνους και αποχρώσεις. Διαβάστε πώς η μονοχρωμία μπορεί να αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Καμουφλάρετε το χρώμα που δε σας αρέσει συνδυάζοντάς το σε συγγενικές αποχρώσεις.

Καμουφλάρετε το χρώμα που δεν σας αρέσει συνδυάζοντάς το με συγγενικές αποχρώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

7 Πανεύκολα Κόλπα για να Βάψετε το Σπίτι Μόνοι σας!

.

Προτού πιάσετε πινέλο, μάθετε ποια trick θα σας βοηθήσουν να γίνετε εξπέρ στο βάψιμο!

Ποια είναι τα Trends στα Χρώματα για το 2015;

.

Δείτε ποια είναι τα trends στα χρώματα του σπιτιού για τη νέα χρονιά και ανανεώστε τον χώρο σας.

Μάθετε Ποιο Χρώμα στους Τοίχους σας Καταστρέφει τη Σεξουαλική σας Ζωή!

.

Αν πιστεύετε πως η σεξουαλική σας ζωή δεν είναι επαρκής, κατηγορήστε αυτόν που διάλεξε το χρώμα στους τοίχους της κρεβατοκάμαράς σας.

10 Χρωματικοί Συνδυασμοί που θα σας Δώσουν Ενέργεια στο Γραφείο!

.

Το χρώμα έχει πολύ μεγάλη επίδραση στη νοητική μας λειτουργία. Εκμεταλλευτείτε το προς όφελός σας και δώστε στο γραφείο σας την απόχρωση της επιτυχίας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

8 Ιδέες για Διακόσμηση με το Απόλυτο Γυναικείο Χρώμα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βάλτε Τώρα το Χρώμα του Φθινοπώρου Στη Διακόσμησή σας