Νέα Έρευνα: Τι Λέει ο Αγαπημένος σας Καφές για την Προσωπικότητά σας

Κατηγορίες: PLUS +, NEWS +

Νέα Έρευνα: Τι Λέει ο Αγαπημένος σας Καφές για την Προσωπικότητά σας

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά ο καφές αποκαλύπτει πιο σημαντικά μυστικά από απλές προβλέψεις για το μέλλον.

Κι όμως μια κούπα από τον αγαπημένο σας καφέ λέει πολλά περισσότερα για εσάς από όσα νομίζατε! Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το πλέον αγαπημένο πρωινό ρόφημα ενδέχεται να δίνει απαντήσεις σε μερικά από τα βαθύτερα υπαρξιακά ερωτήματά σας. Αυτό τουλάχιστον διατείνεται ο καθηγητής φιλοσοφίας David Berman ο οποίος έχει σπαταλήσει μπόλικη φαιά ουσία κι ατελείωτες ώρες μελετώντας ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες της λειτουργίας της σκέψης και των αισθήσεων μας και θεωρεί ότι οι απαντήσεις στα πιο βαθιά «γιατί» μας -αλλά και η ρίζα τους- κρύβονται μέσα σε ένα φλιτζάνι καφέ.

Δείτε εδώ τι αποκαλύπτει το αγαπημένο σας χρώμα για την προσωπικότητά σας.

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί ένας φιλόσοφος μελετά τόσο επισταμένα αυτό το ρόφημα αντί να αναλύει Πλάτωνα ή Αριστοτέλη αλλά για τον Berman, η μελέτη του καφέ αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της επιστήμης της φιλοσοφίας. Κι αυτό γιατί, αντί για την έννοια της ευτυχίας ή της ύπαρξης, ο ίδιος θέλει να εστιάσει σε κάτι πιο πρακτικό περιγράφοντας κι αναλύοντας τα διαφορετικά επίπεδα μιας αισθητηριακής εμπειρίας.

Ο Πλάτωνας μπορεί να είχε άλλη στάση απέναντι στα πράγματα αν είχε δοκιμάσει έναν απολαυστικό frappuccino.

Ο Πλάτωνας μπορεί να είχε άλλη στάση απέναντι στα πράγματα αν είχε δοκιμάσει έναν απολαυστικό frappuccino.

Για ποιο λόγο όμως ο καφές αποτελεί το ιδανικό έδαφος για να ξεκινήσει κανείς αυτό το μεγάλο και γενναίο εσωτερικό ταξίδι; «Ο καφές περιέχει καφεΐνη, μια ουσία η οποία διεγείρει την εγκεφαλική λειτουργία, κάνει τη σκέψη μας πιο διαυγή κι οξύνει την αίσθηση της γεύσης», εξηγεί ο Berman και συνεχίζει: «Τα παραπάνω συνθέτουν μια ξεχωριστή και απόλυτα υποκειμενική εμπειρία απόλαυσης και μάλιστα παρά το γεγονός ότι όλες οι ποικιλίες καφέ διαθέτουν μια κοινή βάση: την καφεόλη, ένα αρωματικό έλαιο που σχηματίζεται κατά το καβούρδισμα. Το τελευταίο αποτελεί μόλις το 0,5% της βάσης του, αλλά χάρη σε αυτό, το ρόφημα αποκτά την ιδιαίτερη γεύση του. Αντίθετα, η εξίσου χαρακτηριστική γεύση του τσαγιού δεν προέρχεται από ένα και μόνο συστατικό αλλά από μια πληθώρα χημικών ενώσεων που ενδέχεται να διαφέρει από ποικιλία σε ποικιλία».

Ο καφές δεν σας αφήνει να κλείσετε μάτι; Δείτε εδώ ποιες τροφές θα σας χαρίσουν ήρεμο ύπνο.

Καφές ή τσάι; Η φιλοσοφία ζωής σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αγαπημένο σας ρόφημα.

Καφές ή τσάι; Η φιλοσοφία ζωής σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με το αγαπημένο σας ρόφημα.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι λάτρεις του καφέ και του τσαγιού, πέρα από διαφορετικά αγαπημένα ροφήματα, φαίνεται να έχουν και διαφορετική φιλοσοφία ζωής. Συγκεκριμένα, όσοι επιλέγουν το τσάι, του οποίου η γεύση αποτελεί προϊόν πολλών διαφορετικών χημικών ενώσεων, τείνουν να έχουν μια πιο ολιστική στάση απέναντι στα πράγματα, να πιστεύουν ότι όλα τα πράγματα και τα πρόσωπα στη ζωή τους συνδέονται και, επομένως, ορίζουν τη θέση τους πάντα σε αλληλεπίδραση με αυτά. Αντίστοιχα, εκείνοι που λατρεύουν τον καφέ, η γεύση του οποίου καθορίζεται αποκλειστικά από ένα και μόνο συστατικό, τείνουν να διατηρούν μια πιο εξατομικευμένη στάση απέναντι στον κόσμο, να διαχωρίζουν το σώμα από την ψυχή και να βλέπουν τα πράγματα με βάση την έννοια της προόδου και την κλασική σχέση αίτιου-αιτιατού.

Πατήστε εδώ για να αποκαλύψετε 10 εναλλακτικές χρήσεις για το τσάι.

Τα εξωστρεφή και κοινωνικά άτομα ψηφίζουν σταθερά αρωματικό καφέ!

Τα εξωστρεφή και κοινωνικά άτομα ψηφίζουν σταθερά αρωματικό καφέ!

Τέλος, ο Berman υποστηρίζει ότι ακόμα και το αγαπημένο χαρμάνι μας αποκαλύπτει πολλά στοχεία για την προσωπικότητά και τις αντιδράσεις μας: σύμφωνα με την έρευνά του, τα εξωστρεφή και κοινωνικά άτομα προτιμούν τα πιο αρωματικά και ξινά χαρμάνια ενώ οι πιο εσωστρεφείς και παραδοσιακοί τύποι θέλουν τον καφέ τους βαρύ και πικρό.

Πηγή: bbc.com

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περίεργη Έρευνα: Ο Τρόπος που Πλένετε τα Πιάτα σας Ίσως σας Κάνει Αλλεργικούς

.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ακόμα και ο τρόπος που πλένετε τα πιάτα σας ίσως επηρεάζει τις αλλεργίες σας.

Είστε Λάτρεις του Καφέ; Τότε Αυτά τα 12 Αντικείμενα θα σας Ενθουσιάσουν!

.

Αυτά τα 12 gadget για τον καφέ είναι τα καλύτερα δώρα για τους φίλους σας που λατρεύουν τον καφέ.

Έρευνα Αποκαλύπτει Πόσο Συχνά Καθαρίζουν οι Περισσότεροι τις Συσκευές της Κουζίνας!

.

Δείτε τι λένε οι στατιστικές για τη συχνότητα καθαρίσματος στις συσκευές της κουζίνας.

Αυτά τα Παγάκια δεν Νερώνουν το Ποτό ή τον Καφέ σας!

.

Ανακαλύφθηκαν τα πρώτα παγάκια που δεν νερώνουν το ποτό ή τον καφέ σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Το «Έξυπνο» Τηγάνι που θα Σώσει Κάθε Νοικοκυρά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτή είναι η Καρέκλα με την Οποία Σάρωσε τα Βραβεία International Design Awards Έλληνας Φοιτητής!