Αυτή είναι η Καρέκλα με την Οποία Σάρωσε τα Βραβεία International Design Awards Έλληνας Φοιτητής!

Κατηγορίες: PLUS +, NEWS +

Αυτή είναι η Καρέκλα με την Οποία Σάρωσε τα Βραβεία International Design Awards Έλληνας Φοιτητής!

Ένας Έλληνας φοιτητής που κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα, αποσπώντας μια μεγάλη νίκη και διάκριση για την χώρα μας στο εξωτερικό. Ο Δημήτρης Σεργεντάκης είναι ο φοιτητής στο 5ο έτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, που διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 1000 αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από 52 χώρες και σάρωσε με την καρέκλα που σχεδίασε.

Η αγάπη και το μεράκι του Δημήτρη Σεργεντάκη για την αρχιτεκτονική, που τον οδήγησε να φοιτά σήμερα για το 2ο πτυχίο του σε ηλικία 32 ετών, τον έφτασε στην κορυφή, αποδεικνύοντας πως τα ελληνικά πανεπιστήμια και το ελληνικό πνεύμα, η ελληνική σκέψη και εφευρετικότητα πάντα θα διακρίνονται και θα ξεχωρίζουν.

Ο φοιτητής Δημήτρης Σεργεντάκης που βραβεύτηκε για την καρέκλα που σχεδίασε.

Ο φοιτητής Δημήτρης Σεργεντάκης που βραβεύτηκε για την καρέκλα που σχεδίασε.

Κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Home Interior Products και τιμήθηκε με έπαινο στην κατηγορία Interior Furniture των International Design Awards.

Η δημιουργία του που κάνει τον γύρο του κόσμο ακούει στο όνομα Origami Chaise Longue. Εμπνευσμένος από την ιαπωνική τέχνη αναδίπλωσης χαρτιού, ο Δημήτρης Σεργεντάκης, σχεδίασε και κατασκεύασε την καρέκλα που του πρόσφερε την 1η θέση στα πλαίσια του μαθήματος «Παραμετρικός Σχεδιασμός 1»  του διδάσκοντος Α. Βαζάκα στο Εργαστήριο Προπλασμάτων και Τεχνολογικών Εφαρμογών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Η εντυπωσιακή Origami Chaise Longue!

Η εντυπωσιακή Origami Chaise Longue!

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη του πρόκληση ήταν να καταφέρει η καρέκλα που θα σχεδίαζε να είναι ελαφριά, σταθερή και με μεγάλη αντοχή. Βασίστηκε στη δημιουργία τριών κυρίων τριγώνων, τα οποία αντιστοιχούν το καθένα στις 3 βασικές λειτουργικές ανάγκες, όπως το κάθισμα, η πλάτη και το υποπόδιο. Εκτός από τα 3 βασικά τρίγωνα σχεδιάστηκαν κι άλλα τρίγωνα για να καλύψουν επιπλέον ανάγκες, όπως τα πλαϊνά μπράτσα  και τα πίσω φτερά στήριξης.

Αυτά είναι τα 3 τρίγωνα πάνω στα οποία βασίστηκε ο σχεδιασμός της.

Αυτά είναι τα 3 τρίγωνα πάνω στα οποία βασίστηκε ο σχεδιασμός της.

Το υλικό από το οποίο κατασκευάστηκε αυτή η απίστευτη καρέκλα είναι σύνθετα φύλλα αλουμινίου «etalbond». Τα συγκεκριμένα φύλλα αλουμινίου επιλέχθηκαν από τον φοιτητή διότι έχουν την ιδιότητα να αναδιπλώνονται και να δουλεύονται, όπως το χαρτί στις κατασκευές origami.

thehomeissue_(origamichair)04

Τα φύλλα αλουμινίου αναδιπλώθηκαν, όπως το χαρτί στην τεχνική origami.

Μπορείτε να δείτε την καρέκλα Origami Chaise Longue από κοντά μέχρι τις 10 Αυγούστου στον δεύτερο όροφο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο παλιό λιμάνι των Χανίων, στο πλαίσιο έκθεσης και εκδηλώσεων με τίτλο «Παρακαλώ καθίστε Κύριε Le Corbusier».  Η έκθεση εντάσσεται στην δέσμη εκδηλώσεων «Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier – XANIΑ» για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Le Corbusier με σκοπό να τιμηθεί ο διάσημος Ελβετός αρχιτέκτονας που καθόρισε την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα και μέχρι τις μέρες μας. Επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η επίκουρη καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου, Αμαλία Κωτσάκη.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Norman Foster: Ο Υπεύθυνος Αρχιτέκτονας για την Ανάπλαση του Ελληνικού!

.

Αυτός είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την ανάπλαση του Ελληνικού!

Μια Daphne στη Σαντορίνη

.

Η εγκατάστη Daphne κέρδισε το 1ο Βραβείο στην Μπιενάλε Τεχνών της Σαντορίνης.

6 Καρέκλες που έγραψαν ιστορία

.

Δείτε τις διάσημες καρέκλες που έγραψαν ιστορία, που κατασκευάζονται ακόμη και παραμένουν αντικείμενα πόθου!

Η πιο Ιδιαίτερη Καρέκλα-Βιβλιοθήκη που Έχετε Δει

.

Αυτή είναι η πιο πρωτότυπη καρέκλα-βιβλιοθήκη που έχουμε δει ποτέ.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτό Είναι το πιο Trendy Χτένισμα του Φετινού Καλοκαιριού!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Kendall Jenner: Νέα Επένδυση για την 20χρονη Αδερφή της Kim Kardashian!
More in NEWS +, PLUS +
Αυτό Είναι το πιο Trendy Χτένισμα του Φετινού Καλοκαιριού!

Μπορείτε να το αποκτήσετε με μια κίνηση.

Close