Πόσο Επικίνδυνη είναι η Καφετιέρα για την Υγεία σας

Κατηγορίες: PLUS +, LIVING +

Πόσο Επικίνδυνη είναι η Καφετιέρα για την Υγεία σας

Εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά βασίζονται σε ένα ποτήρι καφέ για να τους ξυπνήσει έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς να κουτουλάνε από τοίχο σε τοίχο. Τι θα λέγατε λοιπόν αν γνωρίζατε πως μαζί με τον καφέ σας σερβίρονται και μερικά βακτήρια που είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία σας;

Οι καφετιέρες είναι γεμάτες με βακτήρια που σε μικρή ποσότητα δεν βλάπτουν αλλά σε μεγάλη προκαλούν διάφορα σοβαρά προβλήματα.

Οι καφετιέρες είναι γεμάτες με βακτήρια που σε μικρή ποσότητα δεν βλάπτουν αλλά σε μεγάλη προκαλούν διάφορα σοβαρά προβλήματα.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία της Πενσυλβάνια της Αμερικής απέδειξε πως οι καφετιέρες είναι γεμάτες με επικίνδυνα βακτήρια. Συγκεκριμένα συμμετείχαν στην έρευνα 28  καφετιέρες καταστημάτων καφέ και αποδείχτηκε πως οι μισές από αυτές είχαν εκατομμύρια βακτήρια που ήταν διασκορπισμένα στη συσκευή, στο φίλτρο, στην κανάτα και στο στόμιο από όπου βγαίνει ο καφές.

Τα βακτήρια που ανακαλύφθηκαν ήταν πολλά και μερικά από αυτά ήταν το E. coli και ο σταφυλόκοκκος. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, αυτά τα βακτήρια σε μικρή ποσότητα δεν είναι κακά για τον οργανισμό, αλλά αν συσσωρευτούν ένας άνθρωπος μπορεί να νοσήσει.

Φροντίστε να πλένετε συχνά την καφετιέρα σας και βεβαιωθείτε πως το μαγαζί από όπου αγοράζετε καφέ καθημερινά κάνει το ίδιο.

Φροντίστε να πλένετε συχνά την καφετιέρα σας και βεβαιωθείτε πως το μαγαζί απ' όπου αγοράζετε καφέ καθημερινά κάνει το ίδιο.

Οι καφετιέρες που υπάρχουν στα καταστήματα είναι λίγο δύσκολο να ελεγχθούν αλλά αυτές που υπάρχουν στα σπίτια πρέπει να πλένονται τακτικά. Μην παραμελείτε ποτέ να πλένετε την καφετιέρα σας αν δεν θέλετε να αρρωστήσετε.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να καθαρίσετε την καφετιέρα σας

Αφού πιείτε τον καφέ σας φροντίστε να βγάλετε όλα τα εξαρτήματα που αφαιρούνται προκειμένου να τα πλύνετε. Πλύντε τα καλά με σαπούνι και νερό. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε το νερό της καφετιέρας συχνά.

Αν δεν είστε σίγουροι για την καθαριότητα της καφετιέρας του beach bar που συχνάζετε, τότε προτιμήστε να φτιάξετε καφέ από το σπίτι ή αγοράστε κάτι άλλο.

Αν δεν είστε σίγουροι για την καθαριότητα της καφετιέρας του beach bar που συχνάζετε, τότε προτιμήστε να φτιάξετε καφέ από το σπίτι ή αγοράστε κάτι άλλο.

Για να καθαρίσετε το εσωτερικό της αφού ξεπλύνετε την κανάτα με κρύο νερό γεμίστε την με 1 μέρος λευκό ξίδι και 2 μέρη νερό. Ρίξτε το μείγμα στο δοχείο νερού της καφετιέρας. Βάλτε την καφετιέρα σας σε λειτουργία και περιμέντε να τελείωσει το πρόγραμμα. Κλείστε τον διακόπτη και αφήστε το μείγμα σας για 15 λεπτά. Επαναλάβετε άλλη μια φορά μόνο με καθαρό νερό. Μετά το τέλος του προγράμματος αφήστε το νερό να κάνει τη δουλειά του για άλλα 15 λεπτά. Ξεπλύντε την κανάτα και η καφετιέρα σας είναι και πάλι πεντακάθαρη και έτοιμη για χρήση.

Αυτός Είναι ο Καλύτερος Τρόπος για να Καθαρίζετε την Καφετιέρα σας!

Αυτή η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται μια φορά το μήνα.

Έξτρα tip Αφήνετε το καπάκι της καφετιέρας ανοιχτό μετά από κάθε χρήση ώστε να μπαίνει ο αέρας και να στεγνώνει εσωτερικά. Τα βακτήρια λατρεύουν την υγρασία. Γιατί να τους κάνετε τη χάρη;

Έξτρα tip 2 Επιπλέον, μια φορά το μήνα πλύντε όλα τα εξαρτήματα με σαπούνι και νερό και τοποθετήστε τα μέσα σε ένα μπολ με ίση ποσότητα νερού και ξιδιού.

Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδοντόβουρτσα: Αυτό Είναι το Αηδιαστικό Λάθος που Κάνουν οι Περισσότεροι

.

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να αποθηκεύουν την οδοντόβουρτσα στις πλαστικές θήκες ταξιδιού. Δείτε γιατί αυτή η μέθοδος κάνει κακό στην υγεία σας.

5 Πράγματα που Χρειάζεστε στο Σπίτι για την Ψυχική και Σωματική σας Υγεία

.

Αυτά πρέπει να διαθέτει ο χώρος που ζείτε για να είναι υγιής για εσάς και ένα μέρος όπου θα απολαμβάνετε να βρίσκεστε εσείς και οι δικοί σας.

13 Πράγματα που δεν Έχουν στο Λονδίνο κι Εμείς Απολαμβάνουμε Καθημερινά

.

Δείτε όλα τα βασικά πράγματα που δεν έχουν στο Λονδίνο καθώς και όλα εκείνα που απολαμβάνουν σε σχέση με εμάς.

5 Λάθη που Kάνετε στο Καθάρισμα του Σπιτιού σας

.

Δείτε ποια είναι και γλιτώστε κόπο και χρήματα!

Επιχείρηση «Καθαρή Τουαλέτα»: Πώς να Κάνετε τη Σωστή Επιλογή Εκτός Σπιτιού! 

.

Πώς να διαλέξετε την πιο καθαρή τουαλέτα όταν είστε εκτός σπιτιού.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Η «Δίαιτα της Σταχτοπούτας» είναι Όλα Όσα ΔΕΝ Πρέπει να Κάνετε για τον Οργανισμό σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ρολό Κοτόπουλο Γεμιστό με Τυριά και Λαχανικά από τον Γιώργο Τσούλη