Έχετε Φασαρία; Να Πως θα Ηχομονώσετε το Δωμάτιο ή το Διαμέρισμά σας

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Έχετε Φασαρία; Να Πως θα Ηχομονώσετε το Δωμάτιο ή το Διαμέρισμά σας

Είτε πρόκειται για τη φασαρία από τα φορτηγά σκουπιδιών, είτε για τα ηχοσυστήματα των περαστικών αυτοκινήτων, τα τακούνια της γειτόνισσάς σας που μένει στο πάνω διαμέρισμα ή ακόμα και τα νύχια του… σκύλου της που κόβει βόλτες πέρα δώθε ανήσυχος, ένα είναι σίγουρο: δεν είστε μόνοι σας.

Για αρκετούς ανθρώπους που ζούνε σε διαμέρισμα, η φασαρία και οι ανεπιθύμητοι θόρυβοι είναι κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Πριν, όμως, απογοητευτείτε, να σας πούμε ότι υπάρχουν καλά νέα: μπορείτε να φέρετε την ησυχία στο σπίτι σας και χωρίς – απαραίτητα – να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Ας δούμε πως.

«Το σπίτι μου δεν έχει καθόλου ηχομόνωση. Τι μπορώ να κάνω»;

Στεγανοποιήστε την πόρτα της εισόδου Αν ακούτε όλες τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στον όροφό σας, τότε είναι πολύ πιθανό να μπαίνει ο ήχος από την πόρτα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να την στεγανοποιήσετε. Ένα αεροστόπ δαπέδου θα σας λύσει το πρόβλημα.

φασαρία

Ένα αεροστόπ δαπέδου θα σας λύσει το πρόβλημα.

Βάλτε κουρτίνες πόρτας Αν το αεροστόπ δεν σας αφήσει 100% ικανοποιημένους όσον αφορά την ηχομόνωση, τότε υπάρχει κι άλλη λύση: προσθέστε κουρτίνες πόρτας!

φασαρία

Οι κουρτίνες πόρτας θα απορροφήσουν ακόμα περισσότερο θόρυβο.

Μειώστε τους αντανακλαστικούς θορύβους Ο ήχος αντανακλάται στις σκληρές επιφάνειες, πράγμα που κάνει τον ενοχλητικό θόρυβο ακόμα πιο… ενοχλητικό. Για να μειώσετε, λοιπόν, αυτό το πρόβλημα, καλύψτε τους τοίχους ή ακόμα και το ταβάνι με κάτι μαλακό, ώστε ήχοι όπως το γάβγισμα, οι φωνές και η ηλεκτρική σκούπα δεν θα αντανακλώνται. Τα χαλιά στους τοίχους ή τα πιο εξειδικευμένα ηχομονωτικά υλικά θα επιφέρουν την ησυχία που επιθυμείτε.

φασαρία

Επενδύστε τις σκληρές επιφάνειες.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα κουφώματα

Χρησιμοποιήστε υπόστρωμα Πιθανώς γνωρίζετε ότι τα χαλιά και οι μοκέτες περιορίζουν την φασαρία και είναι λογικό, αν έχετε πχ ξύλινα πατώματα, να βάλετε ένα χαλί. Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως αν βάλετε κάτω από το χαλί ένα υπόστρωμα το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πολύ καλύτερο.

φασαρία

Βάλτε ένα υπόστρωμα κάτω από το χαλί.

Χρησιμοποιήστε ακουστικά πάνελ Τα ακουστικά πάνελ είναι διαθέσιμα στο εμπόριο σε μορφή πλαισίων που μπορείτε να κρεμάσετε στους τοίχους σας. Χρησιμοποιούνται δηλαδή ως κάθετες ηχοαπορροφητικές επιφάνειες. Θα χρειαστεί να επενδύσετε κάποια χρήματα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

φασαρία

Είναι σίγουρο ότι το απότελεσμα θα σας ανταμείψει.

Χρησιμοποιήστε ένθετα παραθύρων Αν θέλετε να αφήσετε έξω τον θόρυβο, αλλά όχι τη θέα από το διαμέρισμά σας, τότε χρησιμοποιήστε ένθετα παραθύρων. Είναι πλάκες γυαλιού ή ακρυλικού που εγκαθίστανται στα ήδη υπάρχοντα παράθυρα και μπορούν να μειώσουν τον θόρυβο κατά 50% ή και περισσότερο!

φασαρία

Μειώστε τον θόρυβο κατά 50% με ένθετα στοιχεία παραθύρων.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα τα υλικά και τις μεθόδους που αφορούν διαφορές κατασκευές στο σπίτι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάθετε για τις ψευδοροφές

.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε ψευδοροφές με ενδιαφέρον.

6 Τρόποι για να Ηχομονώσετε Ένα Δωμάτιο

.

Τα μυστικά της ηχομόνωσης που δεν γνωρίζετε.

Ποδήλατο σε Διαμέρισμα; 10 Τρόποι για να το Αποθηκεύσετε

.

Αν ο χώρος σας είναι μικρός, δείτε αυτούς τους τρόπους για να αποθηκεύσετε το ποδήλατό σας.

Τσιμέντο: Το πιο παλιό νέο υλικό

.

Bαρύ, στιβαρό, ανθεκτικό, τραχύ, είναι κατάλληλο για επενδύσεις, διαχωριστικά, διακοσμήσεις αλλά για να μην το ξεχνάμε είναι το πιο γνωστό δομικό υλικό. Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε ως επένδυση τοίχων.

Εξωτερική θερμομόνωση: Ένα καβούκι στα μέτρα σας

.

Η παλαιότητα, η κατασκευή των κτιρίων και η έλλειψη θερμομόνωσης είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στην κατανάλωση ενέργειας ενός σπιτιού.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά Είναι όλα όσα Πρέπει να Ξέρετε για να Τοποθετήσετε την Τηλεόραση Πάνω από το Τζάκι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Μεταμορφώστε μια Παλιά Λάμπα σε ένα Στιλάτο Βάζο
More in ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Αυτά Είναι όλα όσα Πρέπει να Ξέρετε για να Τοποθετήσετε την Τηλεόραση Πάνω από το Τζάκι

Μια πρόταση η οποία προσφέρεται για μικρούς αλλά και μεγαλύτερους χώρους, έχει κάποιες δυσκολίες για να είστε ασφαλής αλλά διακοσμητικά...

Close