Όλα Όσα Χρειάζεται να Ξέρετε για τις Ψευδοροφές

Κατηγορίες: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΥΛΙΚΑ - ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Όλα Όσα Χρειάζεται να Ξέρετε για τις Ψευδοροφές

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε ψευδοροφές με ενδιαφέρον.

Είστε ο τύπος του ανθρώπου που βαριέται; Κουράζεστε πολύ και έχετε ανάγκη κάποιες στιγμές να μην κάνετε τίποτα; Μήπως τριγυρίζουν διάφορες σκέψεις στο μυαλό σας; Για όποιο λόγο κι αν θέλετε απλώς να κοιτάτε το ταβάνι είναι ένας πολύ καλός λόγος για να το κάνετε να αποκτήσει ενδιαφέρον. Οι οροφές τις περισσότερες φορές φτιάχνονται γιατί απλά πρέπει να υπάρχουν και η διακόσμηση τους έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Η πιο συνηθισμένη τους εικόνα είναι ένα καλώδιο για το φωτιστικό κεντραρισμένο στο περίπου και αρκετές ατέλειες, όμως με τη χρήση γυψοσανίδας μπορείτε να έχετε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα που να συνδυάζει διαφορετικά ύψη και διαφορετικά είδη φωτισμού.

Το σχέδιο της ψευδοροφής μπορεί να γίνει απλό ή πιο περίτεχνο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αν θα είναι μία διακοσμητική λεπτομέρεια ή αν χρειάζεστε περισσότερο φως στον χώρο σας, αν θέλετε να είναι εντυπωσιακό και το σημείο αναφοράς στο σαλόνι σας το σίγουρο είναι πως ό,τι φανταστείτε μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Διακοσμητικό στοιχείο Με τη γυψοσανίδα μπορούν να δημιουργηθούν εσοχές ή προεξοχές, καμπύλες, κλίσεις καθώς και συνδυασμοί αυτών. Προσέξτε μόνο πως ό,τι σκεφτείτε να φτιάξετε πρέπει να προσδίδει στον χώρο σας και να μην τον κάνει να φαίνεται μικρότερος.

Pseydorofes02_thehomeissue

Για τον κρυφό φωτισμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστές λάμπες.

Συνδυασμός φωτισμών Κρυφός φωτισμός και σποτ, κρεμαστό φως και κρυφός φωτισμός, ένα πλεονέκτημα της ψευδοροφής είναι πως μπορείτε να βάλετε όποια φώτα θέλετε και όσα κι αν είναι δεν ενοχλούν οπτικά τα καλώδια.

Οριοθέτηση χώρων Χρησιμοποιήστε τη γυψοσανίδα για να ξεχωρίσετε περιοχές διαφορετικών χρήσεων σε ενιαίους χώρους, όπως π.χ., την κουζίνα από το σαλόνι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ψευδοροφή μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστικά δίνοντας τη δυνατότητα για ένα καλύτερο σχεδιασμό της κουζίνας χωρίς περιορισμούς εφόσον ο σωλήνας απορρόφησης του απορροφητήρα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο.

Pseydorofes03_thehomeissue

Ένας καλός τρόπος για να παραμείνει η κουζίνα ανοιχτή χωρίς να φαίνεται πως είναι στη μέση.

Εκτός ορίων Καλύψτε περισσότερες από μία ανάγκες σας με στυλ ξεπερνώντας τα όρια της οροφής. Δημιουργήστε ένα ωραίο πλαίσιο για το φωτιστικό σας και συνεχίστε το σχέδιο στον τοίχο για να τοποθετήσετε την επίπεδη τηλεόραση ή τον αγαπημένο σας πίνακα.

Pseydorofes04_thehomeissue

Χώρος με απλή επίπλωση που απέκτησε ενδιαφέρον με τη χρήση γυψοσανίδας.

Θέρμανση - εξαερισμός Με τη χρήση γυψοσανίδας στην οροφή μπορεί να καλυφτεί ένα ολόκληρο σύστημα θέρμανσης και εξαερισμού του χώρου σας ο οποίος και πάλι θα φαίνεται περιποιημένος αφού μόνο τα στόμια εισαγωγής ή απόρριψης αέρα θα είναι εμφανή. Τα στόμια κατασκευάζονται σε πολλές διαστάσεις και μπορούν να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα επιλογής με ηλεκτροστατική βαφή.

Συνδυασμός υλικών Μπορείτε να συνδυάσετε τη γυψοσανίδα με άλλα υλικά που υπάρχουν στον χώρο σας όπως το μέταλλο ή το ξύλο για ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Pseydorofes05_thehomeissue

Ψευδοροφή με συνδυασμό ξύλου, σχεδιασμός στη λεπτομέρεια.

Η γυψοσανίδα είναι ειδική σύνθεση γύψου που έχει συμπιεστεί ανάμεσα από δύο χοντρά φύλλα πεπιεσμένου χαρτιού και η σύσταση της αυτή την κάνει ελαφριά και εύκολη στην τοποθέτηση έτσι ώστε και ένας ερασιτέχνης που "πιάνουν" τα χέρια του μπορεί να την τοποθετήσει. Εάν θέλετε όμως να δημιουργήσετε μια πιο περίτεχνη οροφή καλύτερα να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού.

Είναι από τα πιο διαδεδομένα υλικά για την διαμόρφωση εσωτερικών χώρων. Οι κατασκευές από γυψοσανίδες μπορούν να μεταμορφώσουν και να αναβαθμίσουν τον χώρο σας και οι επιφάνειες που δημιουργούνται είναι εντελώς επίπεδες, δηλαδή χωρίς κυματισμούς. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της γυψοσανίδας στην οροφή είναι ότι αποφεύγετε το σοβάντισμα. Είναι θερμομονωτικό υλικό με πολύ καλές ιδιότητες ηχομόνωσης, αντισεισμικότητας και πυροπροστασίας. Υπάρχουν και πυρίμαχες γυψοσανίδες οι οποίες αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Διατίθενται σε διάφορες διαστάσεις και πάχη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DIY: 10 Πανέμορφα Κεφαλάρια για το Κρεβάτι

.

Αυτά τα κεφαλάρια μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας χωρίς να ξοδέψετε ιδιαίτερα χρήματα και χρόνο.

Πέτρα: O Λόγος που Είναι Τόσο Ξεχωριστό Υλικό Μέχρι και Σήμερα

.

Η πέτρα απαιτεί μικρή συντήρηση, είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στο χρόνο με ισχυρή αντισεισμικότητα και δεν είναι τυχαίο που αυτό το εξαιρετικό υλικό συμβολίζει ιδέες για καταφύγιο και μονιμότητα.

Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για τα Κουφώματα

.

Πληροφορίες για τη σωστή επιλογή κουφωμάτων και συνεπώς για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τσιμέντο: Το πιο παλιό νέο υλικό

.

Bαρύ, στιβαρό, ανθεκτικό, τραχύ, είναι κατάλληλο για επενδύσεις, διαχωριστικά, διακοσμήσεις αλλά για να μην το ξεχνάμε είναι το πιο γνωστό δομικό υλικό. Δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε ως επένδυση τοίχων.

Φωτισμός: Πώς να Yψώσετε... Παράστημα (video)

.

Φωτίστε τον χώρο σας για να δείξει το παράστημά του ή να κλέψει και μερικά εκατοστά ακόμα προς τα επάνω.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

σφουγγαρίστρα
Πώς Πρέπει να Σφουγγαρίζετε Κάθε Πάτωμα Ανάλογα με το Υλικό του

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

5 Απρόσμενα Σημεία Ιδανικά για να Τοποθετήσετε Ταπετσαρία