«Το σπίτι μου δεν έχει καθόλου ηχομόνωση. Τι μπορώ να κάνω»;

Κατηγορίες: ΣΠΙΤΙ, ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

«Το σπίτι μου δεν έχει καθόλου ηχομόνωση. Τι μπορώ να κάνω»;

Η Ράνια Κολιού από τη Λαμία μας ρωτάει: «Το σπίτι μου δεν έχει καθόλου ηχομόνωση, για την ακρίβεια, ακούγονται τα πάντα ακόμα και όταν μιλάς κανονικά και στον πάνω όροφο και στο διπλανό διαμέρισμα. Το σπίτι χτίστηκε το 2000 και δεν γνωρίζω τι έχει γίνει με την κατασκευή. Έμεινα σε πολλά σπίτια αλλά σ' αυτό που είναι ιδιόκτητο μάλλον την «πατήσαμε». Είναι σχετικά χαμηλοτάβανο οπότε δεν μπορώ να χάσω πολύ ύψος. Είδα κάτι κόλλες ηχομόνωσης, υπάρχει περίπτωση να κάνουν κάτι; Τι εναλλακτικές υπάρχουν»;

Σε ένα σπίτι που αποφεύγετε να μιλήσετε άνετα για να μην μοιραστείτε τα προσωπικά σας θέματα με τα γειτονικά διαμερίσματα ή αν ακούτε φωνές και ήχους της καθημερινότητας που δεν προέρχονται από το δικό σας διαμέρισμα, τότε είναι λογικό να μην νιώθετε το σπίτι δικό σας, ακόμα και αν είναι ιδιόκτητο. Δυστυχώς για εσάς δεν υπάρχει εύκολη λύση αλλά ακόμα κι αν την βρείτε, δεν σας την προτείνουμε.

Σίγουρα υπάρχουν φορές που οι γείτονες είναι θορυβώδεις και εσείς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.

4 Απλοί Τρόποι για Τέλεια Ηχομόνωση στο Σπίτι σας

Το πρόβλημα της έλλειψης ηχομόνωσης είναι αρκετά περίπλοκο και κοστίζει αρκετά χρήματα για να λυθεί. Αρχικά θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με κάποιο μηχανικό ή εταιρεία με εξειδίκευση στην ηχομόνωση. Το πρώτο βήμα είναι να γίνει ηχομέτρηση, για να μπορέσετε να έχετε τα ακριβή μεγέθη του ήχου (θορύβου) που θέλετε να μονώσετε ή να απορροφήσετε ώστε να συνταχθεί η ανάλογη μελέτη και να προσδιοριστούν τα κατάλληλα υλικά. Μετά, με τη χρήση εξειδικευμένων συνεργείων θα γίνει η κατάλληλη κατασκευή ώστε να λυθεί σωστά το πρόβλημά σας.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα κουφώματα

Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, η χρήση μιας «μαγικής» μπογιάς που θα σας βοηθήσει γρήγορα, εύκολα και ανέξοδα ακούγεται πολύ καλή, αλλά αν και μπορεί να βελτιώσει λίγο την κατάσταση ή να έχει κάποια μικρά αποτελέσματα, δεν θα σας λύσει το πρόβλημα. Αν μια μπογιά μόνο ήταν ικανή να προσφέρει ηχομόμωση, τότε δεν θα καταφεύγαμε σε ποιο ουσιαστικές και κοστοβόρες λύσεις. Για το μέγιστο αποτέλεσμα θα πρέπει να επενδύσετε περιμετρικά τους τοίχους και το ταβάνι με ειδικά ηχομονωτικά υλικά -τα οποία θα καθοριστούν από τη μελέτη, όπως σας αναφέρουμε πιο πάνω- και στη συνέχεια θα κρυφτούν με επένδυση γυψοσανίδας με ειδικές ηχομονωτικές προδιαγραφές. Μόνο τότε σίγουρα θα έχετε ηχομονώσει το σπίτι σας. Παρόλα αυτά θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να «χάσετε» περίπου 7 εκατοστά χώρου από κάθε σημείο του σπιτιού που θα γίνει αυτή η κατασκευή.

Αν σας ενοχλεί πάρα πολύ ο θόρυβος τότε θα πρέπει να λάβετε δραστικά μέτρα.

Αν σας ενοχλεί πάρα πολύ ο θόρυβος τότε θα πρέπει να λάβετε δραστικά μέτρα.

4 Αόρατα Πράγματα που Κάθε Σπίτι θα Έπρεπε να Έχει

Αν η οκοινομική σας κατάσταση δεν επιτρέπει τέτοιου είδους έξοδα τότε σας έχουμε και μια άλλη πιο απλή και φτηνή λύση η οποία σίγουρα θα βελτιώσει την κατάσταση. Αγοράστε κόλλα σιλικόνης και τοποθετήστε την σε όλα τα κενά του σπιτιού. Σκεφτείτε από ποια σημεία περνάει ο ήχος και βάλτε την κόλλα σε αυτά. Το ποσοστό επιτυχίας μπορεί να φτάσει και το 90%.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Τι μπορώ να φτιάξω με άδεια μπουκάλια κρασιού;”

.

Απαντάμε στην αναγνώστριά μας που θέλει να μάθει τι μπορεί να κάνει με άδεια μπουκάλια κρασιού.

Εξωτερική θερμομόνωση: Ένα καβούκι στα μέτρα σας

.

Η παλαιότητα, η κατασκευή των κτιρίων και η έλλειψη θερμομόνωσης είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στην κατανάλωση ενέργειας ενός σπιτιού.

Πέτρα: O Λόγος που Είναι Τόσο Ξεχωριστό Υλικό Μέχρι και Σήμερα

.

Η πέτρα απαιτεί μικρή συντήρηση, είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στο χρόνο με ισχυρή αντισεισμικότητα και δεν είναι τυχαίο που αυτό το εξαιρετικό υλικό συμβολίζει ιδέες για καταφύγιο και μονιμότητα.

Όλα Όσα Χρειάζεται να Ξέρετε για τις Ψευδοροφές

.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε ψευδοροφές με ενδιαφέρον.

Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για τα Κουφώματα

.

Πληροφορίες για τη σωστή επιλογή κουφωμάτων και συνεπώς για την εξοικονόμηση ενέργειας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

βιβλία
10 Εύκολοι Τρόποι για να Βάλετε σε Τάξη τα Βιβλία σας!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

διαμέρισμα
Ένα Απίστευτα Όμορφο Διαμέρισμα 67 τμ που θα σας Εμπνεύσει!