Βάλτε τάξη στο παιδικό δωμάτιο

Κατηγορίες: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΑΙΔΙ, ΠΑΙΔΙΚΟ

Βάλτε τάξη στο παιδικό δωμάτιο

Κι όμως με τις σωστές επιλογές, τα παιδιά μπορεί να είναι συνεπή στις καθημερινές υποχρεώσεις του δωματίου τους.

Στα φανερά και στα κρυφά Ανοιχτά ράφια και κύβοι με πορτάκια συνδυάζονται όμορφα μεταξύ τους, καθώς αναπτύσσουν μια διακοσμητική σύνθεση, συνήθως με πολύ χρώμα, που δένει γύρω της τα υπόλοιπα αντικείμενα του δωματίου.

Σκοπός αυτής της σύνθεσης είναι να μαζέψει επάνω της τα βάρη, ώστε ο χώρος να δείχνει ελαφρύς, ευρύχωρος και ανοιχτός. Το κλειδί είναι να σκεφτείτε ποια πράγματα πρέπει να πάνε σε ποιο στοιχείο και να πάρετε τη σωστή ποσότητα. Έτσι, π.χ., μερικά αντικείμενα δεν θα χάνονται μέσα στους κύβους, ενώ επάνω στα ράφια θα μένουν άλλα που καλύτερα να φαίνονται.

sat_7060_paides_en_taxei_1@2x

Κύβοι και ράφια σάς δίνουν τη δυνατότητα να αλλάζετε τη διαρρύθμιση του δωματίου, αλλά και να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε στοιχεία ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ηλικίας.

Μαμααά, δεν φτάνω Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας φτιάχνοντας ένα παιδικό δωμάτιο είναι τα μεγέθη και η προσβασιμότητα (σωστό ύψος, ασφαλείς αποστάσεις, ελεύθερος χώρος). Τοποθετήστε σχετικά χαμηλά μια αποθηκευτική μονάδα για τα αγαπημενά παιχνίδια τους και βάλτε στα ψηλότερα ράφια εκείνα που προς το παρόν κρατούν τον διακοσμητικό ρόλο.

Συμμαχήστε με τα σχήματα και τα χρώματα Πολύχρωμα κουτιά, καλάθια, ράφια, φωτιστικά κλ.π. έρχονται να συμπληρώσουν με την πρακτικότητά τους την αισθητική του δωματίου. Παίξτε μαζί τους συνδυάζοντας τις φόρμες και τα χρώματα τους και μετατρέψτε τα σε μια ενδιαφέρουσα συλλογή.

Από εδώ έως εκεί Σε ένα παιδικό δωμάτιο είναι επίσης σημαντικό τα πράγματα να μεταφέρονται εύκολα, τόσο για να βγουν από τη θέση τους όσο και για να ξαναμπούν. Βεβαιωθείτε ότι αυτά που διαλέξατε μπορούν να τα διαχειριστούν μόνα τους τα παιδιά και δεν χρειάζονται τη βοήθειά σας.

canvas_paides_en_taxei_2@2x

Οι πάνινες τσάντες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα για τα παιχνίδια είναι μια πολύ οικονομική λύση και μπορείτε να τις αλλάζετε όσο συχνά θέλετε ανανεώνοντας έτσι το δωμάτιο.

Δείξτε τους πώς να είναι οργανωτικοί Ένα μάθημα για μικρούς και μεγάλους: αποθήκευση και οργάνωση δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αγοράστε κουτιά με διαφορετικά χρώματα ή κρεμάστε επάνω τους καρτελάκια για διαφορετικα είδη παιχνιδιών.

Πάρτε πάνινες κρεμαστές θήκες ή τσάντες για τις κάλτσες τους (ή άλλα καθημερινά είδη) και ψάθινα ανοιχτά καλάθια για τα λούτρινα παιχνίδια. Με την κωδικοποίηση αυτή θα μαζεύουν ευκολότερα τα πράγματα τους αλλά θα είναι και για εσάς πιο ξεκούραστο – αν χρειαστεί να τα μαζέψετε.

Προνοητικοί γονείς Όταν διαλέγετε κρεβάτια για τα παιδικά δωμάτια, να θυμάστε ότι κάποιες φορές θα θέλουν να φιλοξενήσουν φίλους στο δωμάτιό τους. Οι κουκέτες ή τα  ανοιγόμενα κρεβάτια είναι η αποδοτικότερη λύση, καθώς δεν πιάνουν πολύ χώρο. Επίσης, ένα μικρό πουφ στα πόδια του κρεβατιού με αποθηκευτικό χώρο βοηθάει να εξαφανίζονται τα παιχνίδια στη στιγμή…

Παιχνίδια στα... όρια Ένα μικρό τραπεζάκι με δυο-τρεις καρέκλες μπροστά του οριοθετεί ποιος είναι ο χώρος για παιχνίδι και ποιος είναι ο χώρος για ύπνο. Έτσι σιγά σιγά το παιδί μαθαίνει να διαχωρίζει τις χρήσεις και δεν θα σκορπίζει όλα τα παιχνίδια του παντού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

6 Πανέξυπνες Ιδέες για να Έχετε Πάντα σε Τάξη τα Παιχνίδια των Παιδιών σας

.

Ξέρετε καλά πώς γίνεται ένα σπίτι με παιδιά να δείχνει μονίμως ακατάστατο, γι’ αυτό δείτε τους καλύτερους τρόπους για να βάλετε σε τάξη τα παιχνίδια τους.

Ανανεώστε το παιδικό δωμάτιο εύκολα και οικονομικά (video)

.

Ακόμα και μια μικρή αλλαγή μέσα στο χώρο του παιδιού έχει τεράστια επίδραση στην ψυχολογία του, γι' αυτό μη σκέφτεστε ότι τέτοιες αλλαγές σε τέτοιες εποχές είναι πολυτέλεια (οικονομική και χρονοβόρα). Δείτε πώς μπορείτε να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο και να το προσαρμόσετε στις ηλικιακές ανάγκες του.

«Ποια είναι η γνώμη σας για κόκκινα έπιπλα στο παιδικό δωμάτιο»;

.

Η Μαρία Τζωρτζάτου από την Κεφαλονιά μας ρωτάει ποια είναι η γνώμη μας για το κόκκινο ως χρώμα σε παιδικό υπνοδωμάτιο. Της απαντάμε πώς και πόσο μπορεί να το χρησιμοποιήσει, όπως και το ποια επίδραση θα έχει στην ψυχολογία του παιδιού.

Τα 7 πιο Σημαντικά Tips για Ασφάλεια Μέσα στο Παιδικό Δωμάτιο

.

Οι γονείς πρέπει πρώτα να κοιτάνε την ασφάλεια του χώρου για το παιδί τους και στη συνέχεια την αισθητική του.

Παιδί: Η ζωή σε δύο σπίτια μετά το διαζύγιο (video)

.

Δείτε συμβουλές για το πώς θα οργανώσετε σωστά και τα δύο σπίτια και τρόπους για να κάνετε το παιδί σας να νιώθει άνετα και στα δύο σπίτια.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να συγκατοικήσουν δύο παιδιά σε ένα δωμάτιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Βάλτε τάξη στο παιδικό υπνοδωμάτιο και επιλέξτε χρώματα που ηρεμούν (video)