Βάψτε με Αυτά τα Χρώματα και Κάντε Οικονομία στη Θέρμανση

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Βάψτε με Αυτά τα Χρώματα και Κάντε Οικονομία στη Θέρμανση

Από τον Σπύρο Σούλη

Κι όμως, όσο περίεργο και απίστευτο αν ακούγεται, υπάρχει ένα χρώμα το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε οικονομία στη θέρμανση αυτόν τον Χειμώνα.

Πρόκειται για το Energy Save Interior της ελληνικής εταιρείας KRAFT Paints το οποίο xάρη στην αποκλειστική πανευρωπαϊκή πατέντα που έχει η εταιρία διατηρεί το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού πιο ζεστό τον Χειμώνα και πιο δροσερό το Καλοκαίρι μειώνοντας έτσι τις απαιτήσεις για θέρμανση και ψύξη και εξοικονομώντας ενέργεια όλο το χρόνο.

thehomeissue_xrwma01

Το Energy Save Interior της KRAFT Paints διατηρεί το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού πιο ζεστό τον Χειμώνα και πιο δροσερό το Καλοκαίρι.

Εσείς γνωρίζετε πως το 65% της θέρμανσης ή της ψύξης χάνεται από τους τοίχους και το ταβάνι; Το Energy Save Interior είναι ένα ενεργειακό χρώμα νερού για εσωτερικούς τοίχους και ταβάνια που βοηθάει σε αυτό ακριβώς.

Αυτό σημαίνει πως τους χειμερινούς μήνες το χρώμα Energy Save Interior δεν αφήνει τη ζέστη να βγει έξω από το σπίτι και τους καλοκαιρινούς μήνες δεν αφήνει τη ζέστη του θερμού ελληνικού καλοκαιριού να μπει μέσα σε αυτό.

Αυτό γίνεται με τον εξής τρόπο:

#1 Τα μικροσκοπικά υαλοσφαιρίδια που έχει αντανακλούν την ακτινοβολία πίσω στον χώρο.

#2 Τα διογκωμένα μικροσφαιρίδια καθυστερούν τη μεταφορά θερμότητας από και προς το εσωτερικό του κτιρίου μέσα από τους τοίχους ή το ταβάνι. Έτσι περιορίζονται σημαντικά οι απώλειες θέρμανσης και ψύξης.

#3 Τα υλικά αλλαγής φάσης (PCM) τον Χειμώνα όταν η θέρμανση στο σπίτι σας είναι ανοιχτή ρευστοποιούνται και απορροφούν θερμότητα. Όταν η θέρμανση κλείσει στερεοποιούνται ξανά και απελευθερώνουν σιγά-σιγά στον χώρο τη θερμότητα που είχαν αποθηκεύσει. Ο ίδιος ακριβώς μηχανισμός λειτουργεί αντίστροφά το καλοκαίρι καθώς αποτρέπει την ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών μέσα σε αυτό.

thehomeissue_xrwma03

Το Energy Save Interior αποτρέπει τη συμπύκνωση των υδρατμών που προκαλούν υγρασίες, μούχλα και άλγη στους τοίχους και το ταβάνι.

Πέρα, όμως, από αυτό που σίγουρα μας βοηθάει να κάνουμε απίστευτη οικονομία μέσα στο σπίτι όλο το χρόνο, το Energy Save Interior αποτρέπει τη συμπύκνωση των υδρατμών που προκαλούν υγρασίες, μούχλα και άλγη. Έτσι γλιτώνουμε από άλλα έξοδα που σίγουρα θα είχαμε σε περιπτώσεις εμφάνισης μούχλας και υγρασίας σε τοίχους και ταβάνι. Αν χρησομοποιήσετε αυτό το χρώμα στην κουζίνα (αυτός είναι κυρίως ο χώρος που τείνει να εμφανίζει μούχλα) δεν θα δείτε ούτε σημάδι υγρασίας.

Επίσης, λόγω της ήπιας φωτολυτικής του ιδιότητας, βελτιώνει την ποιότητα του αέρα μέσα στο σπίτι καθώς συμβάλει στη μείωση καυσαερίων και ρύπων που εγκλωβίζονται μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.

Ας περάσουμε, όμως, τώρα στα πρακτικά.

Αυτό που με έχει κάνει να ξεχωρίσω το Energy Save Interior είναι το πόσο εύκολο είναι στην εφαρμογή του. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή αραίωση με νερό και ένα πινέλο ή ρολό για το βάψιμο.

1. Πριν βάψετε μια επιφάνεια και για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα φροντίστε η επιφάνειά σας να είναι στεγνή, καθαρή και χωρίς σκόνες, λίπη, άλατα, σκουριές και υπολείμματα χρωμάτων.

2. Σε ήδη βαμμένες επιφάνειες χρειάζονται 3 στρώσεις Energy Save Interior για να βοηθήσει τα μέγιστα στην εξοικονόμηση ενέργειας..

3. Σε επιφάνειες που έχουν μούχλα, μύκητες και πρασινίλες καλό είναι πρώτα να κάνετε ένα καλό καθάρισμα με Mold Blocker, το ειδικό μυκητοκτόνο της KRAFT, να αφαιρέσετε τα σαθρά υπολείμματα και έπειτα να βάψετε την επιφάνεια.

4. Αν θέλετε να βάψετε φρέσκα τσιμέντα, σοβά ή γυψοστοκαρίσματα κάντε το με 3 στρώσεις Energy Save Interior αφού περάσουν τουλάχιστον 30 ημέρες.

5. Για να περάσετε δεύτερο χέρι τους τοίχους σας θα πρέπει να έχουν περάσει 4-6 ώρες από το πρώτο χέρι.

thehomeissue_xrwma02

Επιλέξτε όποια απόχρωση θέλετε από τις χιλιάδες αποχρώσεις του συστήματος Kraft Inspired Color.

Το Energy Save Interior διατίθεται σε λευκό το οποίο φυσικά χρωματίζεται σε χιλιάδες ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του συστήματος Kraft Inspired Color ενώ χαρίζει ένα μοναδικό ματ φινίρισμα στις επιφάνειες, αναβαθμίζοντας αισθητικά τους χώρους.

Πάρτε έμπνευση και βρείτε τις αποχρώσεις που σας ταιριάζουν εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Μικρό υπνοδωμάτιο: Τι χρώμα να το βάψω για να δείχνει μεγαλύτερο»;

.

Η Κατερίνα Αθανασίου από την Κύπρο μας ρωτάει: «Πώς μπορώ ένα μικρό δωμάτιο να το κάνω να δείχνει μεγαλύτερο; Τι χρώμα να το βάψω»;

Κι όμως, το Χρώμα που Εξουδετερώνει τους Ρύπους και το Καυσαέριο Υπάρχει και Είναι Αυτο!

.

Από τον Σπύρο Σούλη
Αυτά είναι τα χρώματα που επιλέγω για να κρατάω μακριά από το σπίτι μου τα καυσαέρια!

Υπνοδωμάτιο: 8 Υπέροχες Ιδέες για να το Βάψετε

.

Αυτοί είναι οι αγαπημένοι μας συνδυασμοί για να βάλετε χρώμα στο υπνοδωμάτιό σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κι όμως, το Χρώμα που Εξουδετερώνει τους Ρύπους και το Καυσαέριο Υπάρχει και Είναι Αυτο!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Κι Όμως Υπάρχουν Τουλάχιστον 10 Διαφορετικές Αποχρώσεις του Λευκού