Δεν Φαντάζεστε με τι Τρόπο θα Κρατήσετε το Σπίτι σας Ζεστό!

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Δεν Φαντάζεστε με τι Τρόπο θα Κρατήσετε το Σπίτι σας Ζεστό!

Από τον Σπύρο Σούλη

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό όλο το χειμώνα κάνοντας μόνο μια μικρή αλλαγή σε αυτό… βάφοντας τους τοίχους του.

Το Energy Save Interior της ελληνικής εταιρίας KRAFT Paints είναι ένα ενεργειακό χρώμα για εσωτερικούς τοίχους και ταβάνια που μπορεί να βοηθήσει στο να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας μέσα στο σπίτι.

Βασισμένο σε Πανευρωπαϊκή Πατέντα της KRAFT, συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα. Κατά τη διάρκεια του βαρύ χειμώνα, περιορίζεται η απώλεια θερμότητας από το εσωτερικό του σπιτιού προς τα έξω ενώ παράλληλα μέρος της θερμότητας αποθηκεύεται προσωρινά στο φιλμ του χρώματος στους τοίχους για να την αποδώσει στο χώρο αργότερα όταν θα έχετε κλείσει το σύστημα θέρμανσης (καλοριφέρ ή air condition). Αντίστροφα, το καλοκαίρι αποτρέπει την ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών στο εσωτερικό του σπιτιού, βοηθώντας στην ψύξη του πιο γρήγορα και με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Οι αποχρώσεις ανάμεσα στις οποίες μπορείτε να διαλέξετε την ιδανική για εσάς είναι άπειρες!

Για να γίνω πιο κατανοητός, βάφοντας τους τοίχους του σπιτιού σας με χρώμα Energy Save Interior θα έχετε πιο ζεστό σπίτι τον χειμώνα και πιο δροσερό το καλοκαίρι. Έτσι μειώνονται οι απαιτήσεις για θέρμανση και ψύξη και εξοικονομείτε ενέργεια όλο το χρόνο.

Γνωρίζοντας πως πάνω από το 50% της θέρμανσης ή ψύξης χάνεται από τους τοίχους και το ταβάνι, η μόνη λύση για να κάνετε οικονομία στο σπίτι σας είναι να βάψετε τους τοίχους σας με το Energy Save Interior που είναι ενεργειακό χρώμα νερού για εσωτερικούς τοίχους και ταβάνια.

Πέρα, όμως, από όλα τα παραπάνω, με το Energy Save Interior έχετε πιο ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον μέσα στο σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα το χρώμα αυτό:

1. Λόγω της φωτοκαταλυτικής του δράσης, συμβάλει στην εξουδετέρωση καυσαερίων και ρύπων που εγκλωβίζονται μέσα στο σπίτι και στη δημιουργία μιας πιο υγιεινής ατμόσφαιρας μέσα σε αυτό.

2. Προστατεύει από μούχλα και υγρασία στους τοίχους και το ταβάνι λόγω του ότι αποτρέπει τη συμπύκνωση των υδρατμών.

3. Παρέχει αντιμικροβιακή προστασία.

Αποθηκεύετε τα δοχεία σε θερμοκρασία από 5 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Διατηρείτε τα δοχεία ερμητικά κλειστά, όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Και φυσικά σας άφησα το καλύτερο για το τέλος…

Είναι τόσο εύκολο στην εφαρμογή του που μπορείτε να βάψετε και μόνοι σας τοίχους και ταβάνια. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε πέρα από το χρώμα Energy Save Interior, είναι νερό για να το αραιώσετε και ένα πινέλο ή ρολό για το βάψιμο.  Επιλέξτε την απόχρωση ή τις αποχρώσεις που επιθυμείτε από την βεντάλια KRAFT Inspired Color και βάψτε το σπίτι σας όπως εσείς θέλετε. Οι αποχρώσεις ανάμεσα στις οποίες έχετε να διαλέξετε είναι πραγματικά αμέτρητες.

Προσοχη!

#1 Ξεκινάμε να βάφουμε πάντα πρώτα τα ταβάνια και μετά περνάμε στους τοίχους.

#2 Δεν περνάμε ποτέ δεύτερο χέρι αν δεν έχει στεγνώσει το πρώτο.

#3 Οι επιφάνειες των τοίχων μας θα πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές και ξεσκονισμένες πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε διαδικασία βαψίματος.

#4 Καλύπτουμε φυσικά έπιπλα και αντικείμενα με νάυλον και στρώνουμε εφημερίδες στο πάτωμα.

#5 Τα χρώματα που περίσσεψαν τα φυλάμε σε καλά κλεισμένα δοχεία, σε χώρους που έχουν φυσιολογικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας.

Πάρτε έμπνευση και βρείτε τις αποχρώσεις που σας ταιριάζουν εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπνοδωμάτιο: 8 Υπέροχες Ιδέες για να το Βάψετε

.

Αυτοί είναι οι αγαπημένοι μας συνδυασμοί για να βάλετε χρώμα στο υπνοδωμάτιό σας.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Ό,τι Λάμπει… Είναι Χρυσός! Αυτή είναι η Νέα Μόδα στη Διακόσμηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Αυτά Είναι τα Χρώματα που θα Κυριαρχήσουν στα Σπίτια μας το 2017