Πόσα Λίτρα Χρώμα Χρειάζεστε για να Βάψετε τους Χώρους σας

Κατηγορίες: ΧΡΩΜΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πόσα Λίτρα Χρώμα Χρειάζεστε για να Βάψετε τους Χώρους σας

Βάψτε σωστά και οικονομικά!

Πολλοί αναρωτιέστε συχνά πόσα λίτρα θα χρειαστείτε για να βάψετε ένα δωμάτιο. Επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και τα οικονομικά προβλήματα δίνουν και παίρνουν, είναι λογικό να προσπαθείτε να κάνετε οικονομία από όπου είναι αυτό εφικτό. Οπότε γιατί να προσλάβετε έναν ελαιοχρωματιστή, αφού θεωρείτε πως θα μπορέσετε να βάψετε εξίσου καλά τον χώρο σας εσείς οι ίδιοι; Μεταξύ μας το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο με αυτό ενός επαγγελματία, αλλά γιατί να μην δοκιμάσετε και εσείς, μπορεί να είστε ταλέντο!

Βάλτε το «Απόλυτο» Χρώμα για Φέτος σε Διάφορα Σημεία του Σπιτιού!

Ας ξεκινήσουμε!

Αρχικά να σας πούμε πως θα σας μιλήσουμε για το εσωτερικό βάψιμο του σπιτιού. Το εξωτερικό απαιτεί έναν ειδικό, για αυτό καλύτερα να μην πειραματιστείτε εκεί.

thehomeissue_xrwma01

Πάρτε μολύβι και χαρτί και κάντε τους υπολογισμούς σας.

Πρέπει να υπολογίσετε σε πρώτο στάδιο το εμβαδόν των τοίχων του δωματίου σε τετραγωνικά μέτρα (cm2). Πως θα το κάνετε αυτό; Μετράτε την περίμετρο του δαπέδου και το ύψος του δωματίου και τα πολλαπλασιάζετε. Το αποτέλεσμα είναι το εμβαδόν του δωματίου. Όμως εσείς δεν θα θέλετε να βάψετε τα παράθυρα και τις πόρτες που βρίσκονται σε αυτό, οπότε πρέπει ξεχωριστά να αφαιρέσετε από το συνολικό εμβαδόν, τα τετραγωνικά μέτρα που αυτά καλύπτουν. Πολλαπλασιάζετε το ύψος και το πλάτος της πόρτα και των παραθύρων και το αποτέλεσμα το αφαιρείτε από το συνολικό εμβαδόν. Έτσι λοιπόν έχετε βρει τα τετραγωνικά μέτρα του δωματίου που πρέπει να βαφτούν.

5 Χρώματα και 2 Tips Που θα Μεγαλώσουν τη Μικρή Κουζίνα σας!

Προσοχή! Πριν προβείτε στην αγορά του χρώματος πρέπει να δείτε αν θα χρειαστεί να περάσετε τις επιφάνειες ένα ή και δύο «χέρια», γιατί όπως καταλαβαίνετε η ποσότητα των λίτρων θα διπλασιαστεί. Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από διάφορους παράγοντες, όπως από την κάπνα στους τοίχους και το ταβάνι αλλά και από το αν υπάρχουν αποτυπωμένες οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του παιδιού σας στους τοίχους του σπιτιού.

Βάψτε το Σπίτι Μόνοι σας: 7 Κόλπα για να το Κάνετε... Παιχνιδάκι

Στη συνέχεια διαλέγετε τι είδους μπογιά θα χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν διάφορα είδη, όπως ματ πλαστικό χρώμα, υδρόχρωμα, αστάρι και άλλα. Σε κάθε συσκευασία χρώματος αναγράφεται ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να καλυφθεί ανά λίτρο. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πλαστικό χρώμα που είναι και το πιο σύνηθες, θα πρέπει να υπολογίσετε και τα λίτρα που θα προκύψουν από την αραίωσή του με νερό (λεπτομέρειες αραίωσης αναγράφονται στη συσκευασία).

Κατά τη διαδικασία του βαψίματος υπάρχουν σχετικά συχνά απώλειες, ειδικά αν το επιχειρείτε για πρώτη φορά, οπότε σας προτείνουμε να προμηθευτείτε ένα 10% περισσότερο υλικό.

Στο τέλος είμαστε σίγουροι πως θα νιώσετε πολύ περήφανοι για τη δημιουργία σας!

Διαβάστε εκατοντάδες άρθρα που θα σας λύσουν κάθε απορία για το χρώμα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Έξυπνα Tips για να Επιλέξετε το Ιδανικό Χρώμα για τους Τοίχους

.

Τα χρώματα είναι από τα πιο δυνατά στοιχεία της διακόσμησης γιατί μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφώσουν οποιοδήποτε χώρο.

Κι όμως, το Χρώμα που Εξουδετερώνει τους Ρύπους και το Καυσαέριο Υπάρχει και Είναι Αυτο!

.

Από τον Σπύρο Σούλη
Αυτά είναι τα χρώματα που επιλέγω για να κρατάω μακριά από το σπίτι μου τα καυσαέρια!

Οι Επόμενες Μεγάλες Χρωματικές Τάσεις στα Ντουλάπια της Κουζίνας Είναι Εδώ

.

Αυτά είναι τα χρώματα που θα δούμε περισσότερο στα ντουλάπια κουζίνας.

Αυτό Είναι το Μοναδικό Οικολογικό Χρώμα που Πρέπει να Βάλετε στο Σπίτι σας

.

Το οικολογικό χρώμα που είναι ιδανικό για κάθε χώρο του σπιτιού!


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Best of internet

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

4 Χρώματα που θα Κάνουν το Σπίτι να Δείχνει πιο Ακριβό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ

Πώς να Καθαρίσετε Παλιές Μπογιές από Κουφώματα και Δάπεδα